عوارض مصرف قرص فنازومکس برای عفونت واژن
وقتی صحبت از عفونت واژن می شود باید بدانیم که در اغلب وارد باکتری مسبب آن است، پس برای درمان نیاز به آنتی بیوتیک وجود دارد. فنازومکس یا فنازوپیریدین یک مسکن است برای تسکین علامتی درد، سوزش، فوریت، تکرار و سایر ناراحتیهای ناشی از تحریک مخاط دستگاه ادراری تحتانی ناشی از عفونت، ضربه، جراحی، روشهای آندوسکوپی، یا کاتترها. این دارو جزو آنتی بیوتیک ها محسوب نمی شود. در مورد تاثیر قرص فنازومکس برای عفونت واژن بهتر است با پزشک مشورت شود زیرا ممکن است به داروهای دیگر نیاز باشد.
در صورت استفاده از قرص فنازومکس برای عفونت واژن اگر هر یک از این علائم واکنش آلرژیک را دارید، کمک فوری پزشکی دریافت کنید:
- کهیر. تنفس دشوار؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو.
در این مقاله به تاثیر قرص فنازومکس برای عفونت واژن و دستگاه ادراری پرداختیم. قرص فنازومکس یا فنازوپیریدین قبل از اینکه مقررات نیاز به مطالعات پیش بالینی برای اثبات ایمنی و اثربخشی دارو داشته باشد، به بازار عرضه شد. در نتیجه، مطالعات بزرگ و قوی در دسترس نیست و نقش دارو در درمان عفونت های ادراری اساساً بر اساس مشاهدات بالینی است.
منبع: https://www.alamto.com/%D9%82%D8%B1%D8%B5-%D9%81%D9%86%D8%A7%D8%B2%D9%88%D9%85%DA%A9%D8%B3-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%88%D8%A7%DA%98%D9%86.html
در واقع فنازومکس برای درمان علائم ادراری مانند درد یا سوزش، افزایش ادرار و افزایش میل به دفع ادرار تجویز می شود. این علائم می تواند بر اثر عفونت، آسیب، جراحی، یا شرایط دیگری ایجاد شود که موجب تحریک مثانه خواهد شد. باید بدانید که فنازومکس یا فنازوپیریدین “علائم ادراری” را درمان می کند، اما این دارو عفونت دستگاه ادراری را درمان نمی کند.
همچنین بخوانید: طریقه مصرف قرص مترونیدازول 500 و 250 برای عفونت واژن
نکات مهم در مصرف قرص فنازومکس برای عفونت واژن
- قرص فنازومکس برای عفونت واژن را دقیقاً طبق دستورالعمل روی برچسب یا طبق دستور پزشک استفاده کنید. در مقادیر بزرگتر یا کمتر یا بیشتر از مقدار توصیه شده استفاده نکنید. در طول 24 ساعت نباید دوز مصرفی شما از 600 میلی گرم تجاوز نماید.
- فنازوپیریدین را بعد از غذا مصرف کنید.
- هنگام مصرف فنازوپیریدین مایعات زیادی بنوشید.
- فنازوپیریدین به احتمال زیاد روی رنگ ادرار شما تاثیر گذاشته و آن را به نارنجی یا قرمز تبدیل می کند. این وضعیت طبیعی است و خطرناک نمی باشد. چنانچه این ادرار تغییر رنگ داده شده روی لباس زیر شما نشت کند می تواند با ایجاد لکه های پایدار شود.
- قرص فنازومکس همچنین می تواند لنزهای تماسی نرم را دچار لکه کند، پس بهتر است در حین مصرف این دارو از آنها استفاده نکنید.
- مصرف فنازومکس برای عفونت واژن نباید بیشتر از دو روز طول بکشد، مگر در مواردی که پزشک تجویز کرده باشد.
- این دارو می تواند نتایج غیرعادی در آزمایش ادرار ایجاد کند. در مراجعات دیگر به سایر پزشکان آنها را درباره مصرف این دارو مطلع کنید.
- چنانچه دچار کمبود آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز (G6PD) و این دارو برای شما تجویز شده است، پزشک را مطلع کنید.
- در دمای اتاقی به دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود.
- از مصرف ای دارو بیش از دو روز به طور همزمان با یک آنتی باکتریال خودداری کنید، زیرا شواهدی وجود ندارد که نشان دهد مصرف ترکیبی این دارو و یک آنتی باکتریال می تواند نتایج موثرتری نسبت به آنتی باکتریال به تنهایی بعد از دو روز داشته باشد.
- این دارو می تواند از جفت عبور کرده و به جنین برسد که می تواند موجب ایجاد عوارضی شود، بنابراین مصرف آن در دوران بارداری باید تحت نظر پزشک باشد.
همچنین بخوانید: طریقه مصرف پماد تریامسینولون اِن اِن برای خارش و عفونت واژن
سخن آخر
فنازومکس ممکن است عوارض جانبی جدی ایجاد کند. در صورت مشاهده موارد زیر مصرف فنازومکس را قطع کنید کنید و فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
- ادرار کم یا بدون ادرار؛
- تورم، افزایش وزن سریع؛
- گیجی، از دست دادن اشتها، درد در پهلو یا کمر.
- تب، رنگ پریدگی یا زردی پوست، درد معده، تهوع و استفراغ؛ یا تغییر رنگ پوست به آبی یا بنفش
در این مطلب از آلامتو به معرفی و تاثیر قرص فنازومکس در عفونت واژن می پردازیم و شما را با برخی از مهم ترین عوارض آن آشنا می کنیم.
آیا قرص فنازومکس برای عفونت واژن خوبه؟
سایر داروها ممکن است با قرص فنازومکس تداخل داشته باشند، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه، برخی از ویتامین ها و مکمل های گیاهی. در صورت مراجعه به پزشک برای سایر بیماری ها، آنها را درباره مصرف این دارو مطلع سازید.
سایر عوارض جانبی رایج فنازومکس می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سردرد؛
- سرگیجه؛
- ناراحتی معده
دوز مصرف قرص فنازومکس برای عفونت
دوز معمول بزرگسالان برای سوزش ادرار:
- 190 تا 200 میلی گرم خوراکی 3 بار در روز
دوز معمول اطفال برای سوزش ادرار:
- 12 سال به بالا: 190 تا 195 میلی گرم خوراکی 3 بار در روز