معرفی و دانلود خلاصه کتاب صوتی چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه چیز نیست | موریس آلتمن | استودیو نوار

درحقیقت، رشته‌ی‌ اقتصاد رفتاری به تحلیل‌گران کمک می‌کند عوامل روان‌شناختی و اجتماعی مؤثر بر تصمیمات مالی افراد را بهتر درک کنند و به نقش الگوهای غریزی، فشارهای اجتماعی و قالب‌بندی‌های ذهنی در شکل‌گیری واکنش‌های اقتصادی توجه بیشتری نشان دهند.

بد نیست بدانید کلمه‌ دامیز (Dummies) در زبان انگلیسی به معنای خنگ‌هاست و در زبان فارسی این مجموعه «به زبان آدمیزاد» نیز شهرت دارد.

خلاصه کتاب صوتی چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه چیز نیست مناسب چه کسانی است؟

مجموعه‌کتاب‌های دامیز (For Dummies) آثاری خوش‌خوان، ساده و روان در حیطه‌های گوناگون هستند. این مجموعه آثار نخستین بار در اواخر دهه‌ی بیستم به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان با مباحث مربوط به کامپیوتر روانه‌ی بازار نشر شدند؛ اما امروزه مجموعه کتاب‌های دامیز طیف گسترده‌ای از موضوعات را در بر می‌گیرند: از خودسازی و موفقیت فردی گرفته، تا ایجاد کسب‌وکار تازه، مذهب و بهبود تغذیه.

در مجموع شما در خلاصه کتاب صوتی چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه چیز نیست، با نقش انگیزه‌های اقتصادی و غیراقتصادی در تصمیم‌گیری افراد و عوامل حائز اهمیتی چون اخلاق، هنجارها، عمل متقابل، تمایلات اخلاقی و اعتماد آشنا می‌شوید. گفتنی‌ است ترجمه‌ی این اثر بر عهده‌ی محسن رنانی بوده و حامد خدادادی گویندگی کتاب را برعهده داشته است. این کتاب از سوی انتشارات متنی آوند دانش به چاپ رسیده و از سوی نشر صوتی استودیو نوار منتشر شده است.

درباره‌ی مجموعه‌ کتاب‌های دامیز

موریس آلتمن استاد دانشگاه است و در رشته‌ی اقتصاد رفتاری در دانشگاه ویکتوریای نیوزیلند تدریس می‌کند. او رئیس سابق و عضو هیئت‌مدیره‌ی انجمن پیشرفت اقتصاد رفتاری است.


منبع: https://www.ketabrah.ir/%D8%AE%D9%84%D8%A7%D8%B5%D9%87-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D9%BE%D9%88%D9%84-%D9%87%D9%85%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA/book/75879

معرفی خلاصه کتاب صوتی چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه چیز نیست

برخی منتقدان اقتصاد رفتاری معتقدند این رویکرد ریشه‌ی علمی ندارد و حتی آن را در حد یک نظریه‌ی عامه‌پسند تنزل می‌دهند. این در حالی است که همواره در تصمیم‌گیری‌های مختلف مالی، علاوه‌ بر اهمیت عوامل اقتصادی، عوامل دیگری همچون تمایلات اخلاقی نیز دخیل هستند.

در همین زمان بود که آدام اسمیت به‌عنوان یکی از اندیشمندان قرن هجدهم نظریه‌ی احساسات اخلاقی را مطرح نمود؛ نظریه‌ای که امروزه بسیاری از اقتصاددانان معتقدند اسمیت بنیانگذار آن بوده و سبب شده اقتصاد معاصر به ابعاد معنوی پدیده‌های اقتصادی توجه بیشتری نشان دهد. لازم به ذکر است که اقتصاد رفتاری نمی‌خواهد پول را بی‌اهمیت جلوه دهد، اما نشان می‌دهد که پول در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی مدرن نمی‌تواند تنها عامل تعیین‌کننده باشد. به‌ بیان‌ دیگر در نظر گرفتن عوامل غیراقتصادی، سبب خواهد شد مدل اقتصادی استانداردی تدوین شود که در تجزیه و تحلیل‌های خود دقیق‌تر و جامع‌تر عمل می‌کند.

در کتاب چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه چیز نیست، نوشته‌ی موریس آلتمن (Morris Altman) با مجموعه‌ای از معیارهای مهم غیر اقتصادی در عرصه‌های مالی آشنا می‌شوید. این نوع اقتصاد بیشتر بر عوامل غیراقتصادی و تأثیر آن بر قیمت‌ها، میزان درآمد و چگونگی انتخاب‌های فردی می‌پردازد و برای تبیین هر پدیده‌ی اقتصادی نگاهی واقع‌گرا به رفتارهای انسان دارد.

موریس آلتمن در خلاصه کتاب صوتی چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه چیز نیست دیدگاه اقتصاددانان سنتی را پیرامون گسترش هزینه‌های فرصت مورد بررسی قرار داده و با بهره بردن از علم روان‌شناسی و نظریه‌ی اقتصاد رفتاری به موضوعات مهمی چون تعدیل عرضه و تقاضا پرداخته است.

درباره‌ی خلاصه کتاب صوتی چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه چیز نیست

تاکنون بیش از دو هزار عنوان از این مجموعه در سرتاسر دنیا ترجمه شده و به انتشار رسیده است. در ایران نیز نشرهای گوناگونی به ترجمه‌ی سری کتاب‌های دامیز اقدام کرده‌اند. از انتشارات نسل نواندیش گرفته تا انتشارات آوند دانش. گفتنی است نسخه‌ی صوتی و متنی بسیاری از این عناوین در وب‌سایت کتابراه موجود است.

از آن‌جایی‌که علم اقتصاد، به معنای مرسوم و متعارف آن، محدود و خام به نظر می‌رسد، یا به‌طور کلی به انگیزه‌های غیر اقتصادی توجه نشان نمی‌دهد یا دقت به چنین ظرایفی در آن بسیار اندک است. به‌ همین‌ سبب از نیمه‌ی قرن بیستم توجهِ هم‌زمان به متغیرهای اقتصادی و غیراقتصادی مورد توجه اقتصاددانان مدرن قرار گرفت.

شنیدن این کتاب به دانشجویان رشته‌های اقتصاد، مدیریت، روان‌شناسی و کلیه‌ی علاقه‌مندان به نظریه‌های اقتصادی توصیه می‌شود.

با موریس آلتمن بیشتر آشنا شویم