معرفی و دانلود رایگان PDF کتاب برایم از بادبادک ها بگو | نوشین جم نژاد | کانون فرهنگی چوک
انتشار: مرداد 25، 1402
بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404

معرفی و دانلود رایگان PDF کتاب برایم از بادبادک ها بگو | نوشین جم نژاد | کانون فرهنگی چوک

کتاب برایم از بادبادک ها بگو دربرگیرنده ی ده مورد از بهترین داستان های کوتاه نویسنده ی معاصر، نوشین جم نژاد است که از فضایی احساسی و تصاویری خیال انگیز برخوردارند. داستان هایی که در این مجموعه جای گرفته اند هرکدام نمایانگر زندگی مردم عادی و دغدغه های ریزودرشت زندگی آن ها هستند که نوعی حس هم ذات پنداری را در مخاطبان بیدار می کنند.

درباره ی کتاب برایم از بادبادک ها بگو

«درخت افرا» دربردارنده ی سرگذشت مرد میانسالی است که سال ها با افسردگی دست و پنجه نرم می کرده و اکنون به توصیه ی پزشکش، برای بهبود حال روحی اش، روانه ی باغی مملو از درخت های افرا می شود. درخت های افرا بیش از هر چیز دیگری گذشته و چشم های زمردی «نرگس» را به خاطرش می آورند و یاد عشقی ناکام را در دلش زنده می کنند.

ابرهای خاکستری
زمزمه های پنهان
حلقه های بیضی شکل و براق
قوطی حلبی
ساعتی که گم شد
درخت افرا
خاطره آن شب تلخ
باید عادت کنم
آب، جان، خوزستان
طلوعی دوباره



منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D8%A8%D8%A7%D8%AF%DA%A9-%D9%87%D8%A7-%D8%A8%DA%AF%D9%88/book/73866

داستان «باید عادت کنم» از زبان کودکی روایت می شود که پدر خود را از دست داده و مادرش با کار و زحمت فراوان می کوشد تا از پس هزینه های زندگی دونفره شان بربیاید. لحن کودکانه و نگاه کنجکاو راوی نسبت به اطرافیان و رفتارهای مادرش، همچنین فلش بک هایی که به گذشته و وقایع آن دارد، مخاطب را تا انتهای داستان مجذوب خود می کند.

سرتاسر دشت ها و تپه ها از گل های بنفشه و شب بو پوشیده بود؛ من عاشق گل ها بودم. تا چشم کار می کرد سبز و خرم و طلایی بود؛ گل های آفتابگردان سر برآورده بودند؛ فکر کردم با پیراهنی که پوشیده ام با این زمین و تپه ها، با طبیعت یکی شده ام. لبخند زدم، یاد روزهایی افتادم که ایران بودم و در جاده چالوس رانندگی می کردم. یاد روزهایی که پدرم زنده بود و همه باهم خوش بودیم! پدرم هروقت جای سرسبزی می دید شیشهٔ ماشین را پایین می کشید، می گفت: «بابا، همینجا نگهدار یه کم نفس بکشیم!»

فهرست مطالب کتاب

لحن احساسی، نگاه ظریف و زنانه ی نویسنده، همچنین تنوع مضامین از مشخصه های بارز کتاب حاضر هستند. نوشین جم نژاد در تلاش بوده تا راوی زندگی مردمی باشد که هرروزه در کوچه و خیابان با آن ها مواجه می شویم، مردمی عادی که به نظر می رسد زندگی ساده و بی حاشیه ای دارند، اما اگر به عمق شخصیت و سرگذشت آن ها نفوذ کنیم می بینیم همگی بازیچه ی پیچیدگی های سرنوشت و گرفتار بازی های عجیب روزگار شده اند.

در داستان کوتاه «ساعتی که گم شد» با دختر جوانی آشنا می شویم که حین رانندگی با یک عابر پیاده تصادف کرده و اکنون راهی بازداشتگاه شده تا روند قانونی پرونده اش را طی کند. در این بین اما سردرگمی های ذهنی دختر گویا او را به جهان دیگری پرتاب می کنند؛ جهانی مملو از ساعت هایی که هر کدام زمان متفاوتی را نشان می دهند. جالب تر اینجاست که با وجود این همه ساعت در چنین جهانی، گویی زمان در آن از حرکت ایستاده است!

داستان های کتاب برایم از بادبادک ها بگو آمیزه ای از رئالیسم و سوررئالیسم هستند و در عین واقع گرایانه بودن، خوانندگان را با خیالات وهم انگیز راوی و شخصیت های داستان همراه می کنند. در ادامه، چکیده ای کوتاه از داستان های ده گانه ی این کتاب ارائه شده که توجه به آن ها می تواند در درک فضای کلی کتاب و داستان هایش یاری گر مخاطبان باشد.

در آخرین داستان نیز با عنوان «آب، جان، خوزستان» با خبرنگاری روبه رو خواهیم شد که عازم خوزستان شده تا از نزدیک شاهد بحران کم آبی در این استان باشد. مواجهات نویسنده با مردم خوزستان و فرهنگ بومی آن ها، همچنین شرح رنج هایی که اهالی این استان برای تأمین اساسی ترین نیازهایشان متحمل می شوند، درون مایه ی اصلی این داستان کوتاه را می سازند.

داستان «حلقه های بیضی شکل و براق» حال و هوایی سوررئال دارد و آشفتگی های ذهنی راوی را برایمان ترسیم می کند. «قوطی حلبی» نیز ماجرای دو پسربچه ی کارتن خواب به نام های «تامی» و «تونی» است که با گدایی از مردم روزهایشان را سپری می کنند.

راوی داستان «خاطره ی آن شب تلخ» همسر و مادری است که یک شبه زندگی اش دگرگون می شود؛ همان شبی که متوجه حقیقت ناگواری در مورد همسر خود، «سامان» می شود و تصمیم می گیرد هرطور شده خود و دخترش را از مخمصه ای که به خاطر سامان در آن گرفتار شده اند، نجات دهد.

از آثار نوشین جم نژاد می توان مجموعه شعر «آخرین لک لک کنار تالاب» و مجموعه داستان های «آن سوی اقیانوس» و «برایم از بادبادک ها بگو» را نام برد. این بانوی نویسنده کتاب «زمزمه های پنهان» را نیز با نویسندگان دیگر به صورت مشترک به چاپ رسانده است.

نوشین جم نژاد (متولد 1349 در تهران)، داستان نویس، شاعر و مقاله نویس ایرانی است. او که در مقطع کارشناسی، رشته ی زبان و ادبیات انگلیسی را برای تحصیل انتخاب کرده بود، در مقطع کارشناسی ارشد، تحصیلات خود را در رشته ی مدیریت بانکداری ادامه داد. او همچنین برای تحصیل در زمینه ی روان شناسی کودک راهی آمریکا شده و همچنان در این کشور سکونت دارد.

علاقه مندان به داستان های کوتاه فارسی یا مخاطبانی که قصد دارند با نویسندگان نوظهور ادبیات معاصر و قلم خاص ایشان بیشتر آشنا شوند، مطالعه ی کتاب برایم از بادبادک ها بگو را حتماً در اولویت های کتاب خوانی خود قرار دهند.

با نوشین جم نژاد بیشتر آشنا شویم

معرفی کتاب برایم از بادبادک ها بگو

در داستان کوتاه «ابرهای خاکستری» راوی که زنی رنجور و غم زده است در یک روز دلگیر پاییزی، از زندگی تلخ گذشته اش برایمان می گوید. از همسر بدخلق و ناراضی اش که عاقبت جوان مرگ می شود و همچنین کودکش که دختری بیمار و معلول به نام «ماریا»ست. بااین حال، با ورود «ویلیام» به زندگی این زن، به نظر می رسد سرنوشت دارد روی خوشش را به او نشان می دهد، تا این که زن با دوراهی دشواری روبه رو می شود: زندگی با ویلیام به شرط از بین بردن فرزند خود، یا جدایی از او و تمام عمر مراقبت کردن از یک کودک معلول و ویلچرنشین!

نور شدید خورشید از سمت جنوب به صورتم افتاده بود. مجبور بودم نگاهم را تیز کنم تا جلو را بهتر ببینم؛ یادم افتاد داخل داشبورد ماشین عینک آفتابی دارم؛ برداشتم زدمش به چشم هایم؛ آرام جان تمام شده بود و من آهسته می راندم. از مزارع رد می شدیم، اسب هایی را می دیدم که در حال شیهه کشیدن بودند؛ انگار از عطر و زیبایی طبیعت به رقص آمده بودند!

داستان «زمزمه های پنهان» ماجرای مادری را برایمان بازگو می کند که قصد دارد فرهنگ و سنت های ایرانی را در میان اعضای خانواده ی خود زنده نگه دارد، اما همسرش، «نیک» و فرزندانش، «بیتا» و «امید» به اجرای آداب و مراسم های کهن ایرانی علاقه ای نشان نمی دهند. آن ها که در آمریکا سکونت دارند، آن چنان از فرهنگ اصیل ایرانی فاصله گرفته اند که نه نوروز برایشان اهمیتی دارد و نه از تماشای آوازخوانی حاجی فیروز به وجد می آیند. بااین وجود، مادر خانواده و راوی داستان همچنان به فرهنگ بومی ایران پایبند است و قصد دارد ارزش آن ها را به فرزندان خود نیز نشان دهد.

ده داستان کوتاه با مضامین اجتماعی، عاشقانه و... در کتاب برایم از بادبادک ها بگو گرد آمده اند تا یکی از موفق ترین مجموعه های داستان کوتاه را به ادبیات معاصر فارسی پیشکش کنند. نوشین جم نژاد در این مجموعه ی داستانی به سراغ شخصیت هایی رفته که در رویارویی با فرازوفرودهای زندگی دست و پا می زنند؛ برخی درگیر عشقی ازدست رفته اند و بعضی نیز با فقر و محدودیت های مادی دست به گریبانند. تمامی داستان های کوتاه این اثر، جز یک مورد، از زبان راوی اول شخص روایت می شوند و به این شکل دنیای درونی و ذهنی قهرمان اصلی را به مخاطبان نشان می دهند.

چاپ و انتشار این مجموعه ی داستانی را کانون فرهنگی چوک به عهده داشته است.

کتاب برایم از بادبادک ها بگو برای چه کسانی مناسب است؟

خانم جم نژاد هم اکنون به عنوان یکی از اعضای هیئت تحریره ی مؤسسه و انتشارات وزین چوک و نشریه ی پرستو فعالیت دارد.

در بخشی از کتاب برایم از بادبادک ها بگو می خوانیم