معرفی و دانلود نمایش صوتی مامورهای اعدام | مارتین مک دونا | شرکت توسعه محتوای لحن دیگر

قصه این نمایشنامه در سال 1965 می‌گذرد و شخصیت اصلی داستان به نام هری وید، یک جلاد انگلیسی‌ست که خودش را بهترین مأمور در این حوزه می‌داند. او علاوه‌بر این کار، یک میخانه دارد و آن را با همسرش آلیس و دختر پانزده ساله‌اش به نام شرلی اداره می‌کند.

آثاری که ذیل مجموعه‌‌ی نمایشنامه‌های بیدگل به انتشار می‌رسند، عمدتاً آن دسته از آثارند که ضرورت وجودشان در فضای درام امروز ایران احساس می‌شده است. این آثار مورد اشاره، یا تاکنون به فارسی ترجمه نشده بوده‌اند، یا بازترجمه‌شان ضروری بوده است.

جوایز و افتخارات نمایش صوتی مامورهای اعدام

مارتین مک دونا به عنوان یکی از برجسته‌ترین و پرافتخارترین نمایشنامه‌نویسان دنیا، در آخرین اثر خود با نام نمایش صوتی مامورهای اعدام، قصه مردی به نام هری را به تصویر می‌کشد که در تمام طول زندگی‌اش تلاش کرده تا بهترین مأمور اعدام در انگلستان باشد تا اینکه سرانجام قانونی برای لغو این مجازات تصویب می‌شود. گفتنی‌ست این نمایشنامه در سال 2018 برنده جایزه حلقه‌ی منتقدین نیویورک شده است.

درباره نمایش صوتی مامورهای اعدام

– برنده‌ی جایزه‌ی لارنس الیویه سال 2016

– برنده جایزه‌ی نمایشنامه‌ی حلقه‌ی منتقدین نیویورک سال 2018

نکوداشت‌های نمایش صوتی مامورهای اعدام

– نامزد دریافت جایزه بهترین نمایش‌نامه از سوی جوایز تونی (Tony Awards) برای نمایشنامه غرب غم‌زده

– برنده جایزه دایره جوایز منتقدان تئاتر در سال 2015 برای نمایشنامه مأموران اعدام

– برنده جایزه لارنس الیویه در سال 2003 برای نمایش‌نامه ستوان آینیشمور

– نامزد دریافت جایزه لارنس الیویه در سال 1998 برای نمایشنامه جمجمه‌ای در کانه‌مارا

– برنده جایزه لارنس الیویه در سال 2004 برای نمایش‌نامه مرد بالشی

– برنده بهترین نمایش‌نامه تازه منتشر شده در سال 2016 برای نمایش‌نامه مأموران اعدام در سال 2016

در بخشی از نمایش صوتی مامورهای اعدام می‌شنویم

باری بزرگ و از ریخت افتاده در حومه اولتن، حدود سال 1965، دوسال پس از صحنه قبلی.

– ولی باید یه نظری داشته باشی دیگه هری.

– باید؟!

– یه نظری دارم پسر، نظری ندارم!

(صدای خنده)

– خوب بود هری! نظری ندارم.

– چی گفت؟

– یارو روزنامه‌چی گفت ولی باید یه نظری داشته باشی هری. هری هم گفت یه نظری دارم پسر، نظری ندارم!


منبع: https://www.ketabrah.ir/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B9%D8%AF%D8%A7%D9%85/book/68755

علاقه‌مندان به ادبیات نمایشی از شنیدن نمایشنامه مامورهای اعدام (Hangmen) لذت خواهند برد.

مارتین مک دونا را بیشتر بشناسیم

مارتین مک دونا به سال 1970، در لندن و در خانواده‌ای ایرلندی به دنیا آمد. چهارده ساله بود که با دیدن یکی از آثار دیوید ممت بر صحنه‌ی نمایش، شیفته‌ی تئاتر شد و تصمیم گرفت نویسنده شود. تحصیل را نیمه‌کاره رها کرد و با شور و شوقی وصف‌ناپذیر به نوشتن پرداخت. طی مدت زمانی کم، ده‌ها طرح و قصه‌ی سینمایی نوشت و برای هر تهیه‌کننده‌ای که می‌شناخت ارسال کرد؛ آثار او همگی بدون استثنا رد شدند! بعد از این روی به نمایشنامه‌نویسی آورد، و شش اثر خلق کرد که به سرعت شهرتی فراوان کسب کردند و بدل به کلاسیک‌های تئاتر انگستان گشتند. مشهورترین کار در میان این شش اثر، ملکه‌ی زیبایی لی‌نین نام دارد. از آثار مهم مارتین مک دونا می‌توان بدین عناوین اشاره کرد: «مرد بالشی، غرب غم‌زده، مأمورهای اعدام، یک ماجرای خیلی خیلی خیلی سیاه، جمجمه‌ای در کانه‌مارا.»

برخی از جوایز و افتخارات مارتین مک ‌دونا

|صحنه دوم|

در این بین غریبه‌ای به نام مونی وارد میخانه می‌شود. حضور او در آنجا و کارهایی که انجام می‌دهد، نظم آنجا را بهم می‌زند و ماجراهای جالبی را برای هری و خانواده‌اش به وجود می‌آورد.

او هیچ ابایی ندارد از این که شما را وحشت‌زده کند و واقعیت‌های دنیا را به بدترین شکل ممکن نشان دهد؛ چرا که می‌خواهد آیینه‌ای تمام‌ قد از زشتی‌های دنیا جلوی صورت کسانی باشد که واقعیت جهان امروز را انکار می‌کنند.

درباره‌ مجموعه نمایشنامه‌های بیدگل

معرفی نمایش صوتی مامورهای اعدام

مک دونا (Martin McDonagh) در این نمایشنامه همانند دیگر آثاراش به بی‌رحمانه‌ترین روش‌، ماجرایی‌ را بازگو می‌کند که حتی اگر در گذشته هم شبیه به آن را شنیده بودید، باز ذهن‌‌تان آن را باور نمی‌کرد. او شما را مجبور می‌کند بشنوید، ببینید و بفهمید که دنیا چندان هم جای قشنگی نیست.

هری با پاپیون همیشگی‌اش پشت پیشخوان است و همراه همسرش آلیس، به مشتری‌ها لیوان آبجو می‌دهد. پنج مرد پای پیشخوانند، سه تا رفیق. بیل، چارلی و آرتور که سن‌داترین‌شان است و گوشش از همه سنگین‌تر. کلک روزنامه‌نگار نشریه‌ای محلی و ستوان فرای، پلیس لباس شخصی، هم‌سن و سال هری. همگی اهل انگلستانند و وقتی شروع می‌کنند، صحبت‌شان حسابی گرم می‌گیرد.

– مامورهای اعدام، بازگشتی موفقیت‌آمیز برای مارتین مک دونا است. (New York Times)

– اثری شگرف، سرشار از ترس و شوخ‌طبعی. (Guardian)

– بهترین نمایشنامه‌ی جدید سال. (Telegraph)

نمایش صوتی مامورهای اعدام برای چه کسانی مناسب است؟

روزی از روزها، خبر لغو اعدام در بریتانیا منتشر می‌شود و هری تمام تلاشش را برای از بین بردن این قانون جدید می‌کند اما راه به جایی نمی‌برد. از سوی دیگر بسیاری از مردم و روزنامه‌نگاران علاقه‌مندند تا با او حرف بزنند و نظرش را در این باره بدانند. هرچند که هری زیربار نمی‌رود و نمی‌خواهد با هیچکس صحبت کند. اما درنهایت روزنامه‌نگاری سمج می‌تواند به طبقه بالای میخانه برود و مصاحبه‌ای مفصل با هری انجام دهد.