
بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404
معرفی و دانلود کتاب اسطوره خشونت مذهبی: ایدئولوژی عرفی و ریشه های تعارض مدرن | ویلیام تی کاوانا | انتشارات ترجمان علوم انسانی
کلیه ی مطالب کتاب حاضر در چهار بخش کلی عرضه شده اند. هر کدام از بخش ها نیز زیربخش ها و مباحث جزئی تری را دربرمی گیرند. پس از مقدمه ی مترجم و مؤلف، همچنین شناخت موضوعات محوری این کتاب، وارد بخش نخست خواهید شد تا عناصر و اجزای خشونت مذهبی را مانند کالبدشناسی خبره، مورد واکاوی و موشکافی قرار دهید. در این بخش با استدلال هایی مواجه خواهید شد که بر مطلق گرایی، تفرقه افکنی و غیرعقلانی بودن دین و مذهب تأکید دارند. البته که نویسنده در مقابل هر کدام از این استدلال ها دلایل رد و بطلان آن ها را نیز شرح می دهد.
کتابی بسیار مهم! (Commonweal)
کتابی مهم و بسیار جالب. (جیمز آر. ا. مریک، دانشگاه آبردین)
بخش دوم به ابداع مفهوم دین، هم در دنیای غرب و هم در خارج از جهان غرب اشاره دارد. تعریفی که از دین ارائه شده، همچنین رویکردهای ذات گرایانه و کارکردگرایانه به این موضوع، در همین بخش مطرح خواهند شد.
چنان چه به مطالعه در زمینه ی موضوعات جامعه شناختی و دینی علاقه مند هستید، کتاب اسطوره خشونت مذهبی مطالب مفیدی را در اختیارتان قرار خواهد داد.
در بخشی از کتاب اسطوره خشونت مذهبی: ایدئولوژی عرفی و ریشه های تعارض مدرن می خوانیم
کاوانا نه تنها اسطوره را با چهره ی حقیقی آن نشان می دهد، بلکه با نشان دادن جزئیات، توضیح می دهد که چرا اسطوره بر پایه ی واقعیت ها بنا نمی شود. (Christian Century)
هانس-یورگن گوئرتس تشریح کرده است که تمایزات برقرارشده بین اندیشه های مذهبی نهضت اصلاح دینی از یک سو، و عوامل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از سوی دیگر، گمراه کننده و زمان پریشانه است. گوئرتس قصد دارد، با ازمیان برداشتن مقولاتی که با اندیشۀ خودِ کنشگران تاریخی بیگانه است، از هر دو رویکرد مارکسیستی و دورکیمی فراتر برود. یوهانس ولفارت با گوئرتس همدل است؛ او نیز تاریخ نگاری متعارف را، که تاریخ مذهبی نهضت اصلاح دینی را از تاریخ سیاسی امپراتوری جدا می کند، به چالش می کشد. او اشاره می کند که برخی محققان، مانند دیدگاه جاناتان زد. اسمیت نسبت به دین، آغاز به مواجهه با نهضت اصلاح دینی به مثابۀ چیزی «که صرفاً مخلوق مطالعات محققانه است» نموده اند. البته، ولفارت تصور می کند که کاملاً درست نیست که ادعا کنیم تمایز بین دین و سیاست حقیقتاً وجود نداشت. به باور من، او به درستی معتقد است این صحیح تر است که بگوییم تمایز بین دین و سیاست در قرن شانزدهم و هفدهم در حال ولادت بود. ولفارت، در مطالعۀ دقیق شهر لینداو، تشریح می کند که مردم دربارۀ حدود دین و مرزهای مناسب بین امور معنوی و عرفی گفت وگو می کردند. اما چنین تمایزاتی بی نهایت سیال بود و در نسبت با پیکربندی های متفاوتی از قدرت به کار گرفته می شد:
ویلیام تی کاوانا با نگارش کتاب اسطوره خشونت مذهبی می کوشد دلیل مخالفت با دین گرایی را به ویژه در جهان غرب تحلیل کرده و همچنین کذب بودن ادعاهایی را که جریان های معاند ادیان و مذاهب گوناگون، در مورد آن ها مطرح می کنند، به کمک شواهد تاریخی اثبات کند. نویسنده در اثر حاضر دین، جامعه شناسی و تاریخ را به یکدیگر پیوند می زند.
درباره ی کتاب اسطوره خشونت مذهبی
مقدمه ی مترجم
سپاسگزاری
مقدمه
1: کالبدشناسی اسطوره ی خشونت مذهبی
سه نوع استدلال
دین مطلق گراست
دین تفرقه افکن است
دین عقلانی نیست
نتیجه گیری
2: بداع مفهوم دین
رلیجیو
ابداع دین در غرب
ابداع مفهوم دین خارج از غرب
تعریف دین
رویکردهای ذات گرایانه
رویکردهای کارکردگرایانه
نتیجه گیری
3: اسطوره ی آفرینش جنگ های مذهبی
اسطوره ی جنگ های مذهبی
پیشگامان مدرن متقدم
نظریه ی سیاسی معاصر
مؤلفه های اسطوره ی جنگ های مذهبی
شواهد تاریخی
نتیجه گیری
4: بهره های اسطوره ی خشونت مذهبی
ساختن دیوار
غرب و بقیه
جنگ لیبرال برای آزادسازی
نتیجه گیری
نمایه
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%AE%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%85%D8%B0%D9%87%D8%A8%DB%8C/book/77955
بخش چهارم، از پیامدهای اسطوره ی خشونت مذهبی برایتان خواهد گفت. از دیواری که غرب به دور خود می کشد یا جنگ هایی که لیبرال ها با ادعای آزادسازی به راه می اندازند. نویسنده در این بخش نشان می دهد، استناد به خشونت مذهبی، خود دستاویزی برای خشونت های دیگر قرار می گیرد. در حقیقت بهانه ای می شود برای افرادی که می خواهند به نام آزادی و برقراری صلح، آزادی انسان ها را تحت سیطره ی خود درآورده و صلح جهانی را در معرض فروپاشی قرار دهند.
آن ها (تمایزات)، به مثابۀ جعل های ایدئولوژیک، در امتداد بسیاری از امور دیگر، می بایست در بستر کشمکش جاری برای قدرت و اقتدار ملاحظه شوند که از زمانی که کنستانتین مسیحیت امپراتورانه/امپراتوری مسیحی را ایجاد کرد، جهان غرب را به دو «قلمروِ» متمایز تقسیم کرده بود. نهضت اصلاح دینی، به مثابۀ «محصول» تعیین کنندۀ این کشمکش، به وضوح نقش مهمی در مباحثات مدرن متقدم و مباحثات بعد از آن ایفا کرد.