معرفی و دانلود کتاب افسانه‌ی کسری بودجه: تئوری مالی مدرن و تولد اقتصاد مردمی | استفانی کلتون

کتاب افسانه‌ی کسری بودجه، باعث جنجال‌های زیادی شد و نظریات مطرح‌شده در آن موافقت‌ها و مخالفت‌های بسیاری را در پی داشت. این کتاب در صدر لیست پرفروش‌ترین آثار نیویورک تایمز بوده. این اثر را علی آقاجانی و امین استوار ترجمه کرده‌اند و انتشارات دیموند بلورین آن را به چاپ رسانده است.

نکوداشت‌های کتاب افسانه‌ی کسری بودجه

  • اگر به موضوعات اقتصادی و مالی علاقه دارید و می‌خواهید با حقیقت کسری بودجه آشنا شوید و بدانید تا چه اندازه واقعیت دارد، حتماً این کتاب را مطالعه کنید.

    با استفانی کِلتون بیشتر آشنا شویم

    یکی از بدترین معاملاتی که در این زمینه انجام شد به وسیله‌ی سرمایه‌گذاری به نام «کایل بیس» بود. «بیس» مطمئن بود که بدهی دولت ژاپن دیگر باثبات نیست، پس دست به سلف‌فروشی اوراق دولت ژاپن زد و به این ترتیب قمار کرد. وقتی یک سرمایه‌گذار چنین کاری می‌کند، تصور می‌کند که قیمت اوراق پایین‌تر خواهد آمد و بهره‌ها نیز افزایش خواهند یافت. «بیس» و افراد شبیه به او میزان زیادی از پول را با همین استراتژی معامله از دست دادند. سلف‌فروشی کردن اوراق بانک مرکزی ژاپن را معامله‌ی کشنده می‌گویند، چون تنها تعداد کمی از سرمایه‌گذاران توانسته‌اند باخت ناشی از این کار را تاب بیاورند.

فهرست مطالب کتاب

استفانی کلتون از اقتصاددان‌های ضدجریان (Heterodox Economist) محسوب می‌شود و به سوسیالیست‌ها نزدیک است. کلتون زمانی که در سنا حضور داشته مکرراً با این مسأله مواجه بوده که هرگاه بحث تخصیص بودجه به بهداشت و درمان، آموزش عمومی یا محیط‌زیست مطرح می‌شده، به بهانه‌ی کسری بودجه یا تورم، لایحه و طرح به بن‌بست می‌خورد. ولی در زمان تصویب بودجه‌ی دفاعی یا کمک به بانک‌ها، هیچ‌وقت این مشکلات وجود نداشته. بحران کسری هیچوقت باعث نشده که پروژه‌های نظامی، امنیتی یا تبلیغاتی دولت متوقف شود. کلتون این را ناشی از تصمیمات سیاسی دولت می‌داند و اصرار دارد که اگر آن‌ها بخواهد می‌توانند به همین سرعت طرح‌های دیگر را هم تصویب و اجرایی کنند. دولت‌ها پول دارند اما فقط برای کاری که موافق آن هستند. خیلی‌ها دولت را با خانه مقایسه می‌کنند و می‌گویند دولتمردان باید مثل سرپرست خانواده نگران هزینه‌ها باشند و در صورت لزوم پول را صرف کارهای مهم‌تر کنند. اما کلتون در کتاب افسانه‌ی کسری بودجه، این نظر را کاملاً رد می‌کند و می‌گوید دولت به‌هیچ‌وجه شبیه خانه نیست و هیچ‌وقت هم در این موقعیت قرار نگرفته و نمی‌گیرد. او با افشای این مسأله، تأکید دارد دولت باید رویکردش را تغییر دهد و بهبود وضعیت مردم را در اولویت خود قرار دهد. نظریه‌ی کلتون کاملاً در تضاد با نظریات کلاسیک اقتصادی است و آنتی‌تز آن‌ها محسوب می‌شود. کمااینکه آن را به نظریه‌ی انقلابی کوپرنیک تشبیه کرده‌اند؛ یعنی رد کردن باور عام درباره‌ی چرخش خورشید به دور زمین.

مقدمه. شوک ناشی از آنچه روی سپر خودرو نوشته بود

فصل اول. دولت را شبیه خانه تصور نکنید

فصل دوم. به تورم فکر کنید

فصل سوم. بدهی ملی که وجود خارجی ندارد

فصل چهارم. بدهی آن‌ها بدهی ماست

فصل پنجم. برنده شدن در معامله

فصل ششم. شما لیاقت دارید

فصل هفتم. کسری‌هایی که مهم‌تر هستند

فصل هشتم. ساختن اقتصادی برای مردم

توصیه به مطالعه‌ی کتاب «افسانه‌ی کسری بودجه»

یادداشت‌ها

مشخصات کتاب الکترونیک

معامله‌گران اولیه می‌توانند درخواست‌های خود برای نرخ‌های بیشتر را ارائه کنند، اما بانک مرکزی اگر بخواهد همیشه می‌تواند نرخ‌ها را پایین‌تر بیاورد. بین سرمایه‌گذاران زرنگ سخن معروفی وجود دارد که می‌گوید: «با بانک مرکزی وارد جنگ نشو.» اگر بانک مرکزی تشخیص دهد که باید نرخ‌ها را پایین بیاورد، بهترین کار این است که برای کاهشی شدن نرخ‌های بهره آماده شوید. سرمایه‌گذارانی که در مقابله با بانک مرکزی، که تصمیمش را گرفته است، قمار می‌کنند، ضررهای اقتصادی‌شان تضمین شده است.

سال 2008 دنیا وارد یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های اقتصادی تاریخ خود شد. آمریکا، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا و البته منشأ این بحران، متحمل آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی بسیار جدی شد. باراک اوباما، رئیس جمهور وقت این کشور، با کمک مشاورانش بسته‌هایی اقتصادی تعریف کرد تا از مردم و صنایع حمایت کند. طبق برآوردهای مشاوران اقتصادی او، باید بیشتر از 1/8 تریلیون دلار باید به اقتصاد کشور تزریق می‌شد تا بتوان از این شرایط عبور کرد. اوباما و بعضی اطرافیانش زیر بار این رقم نمی‌رفتند و اعتقاد داشتند باید کمتر از یک تریلیون از طرف دولت کمک شود؛ دلیل آن‌ها ترس از جمهوری‌خواهان کنگره و شوک مردم بود. یکی از کسانی که به‌شدت اصرار داشت نباید این رقم کاهش یابد، استفانی کلتون (Stephanie Kelton) بود. استاد اقتصاد کلان و از اعضای کمیته‌ی بودجه‌ی سنا. کلتون معتقد بود تزریق پول بیشتر باعث حمایت از خانواده‌های آسیب‌دیده و مانع از هدررفت منابع بیشتر می‌شود و درنهایت کمک می‌کند اقتصاد کشور سریع‌تر بازیابی شود. اما برخلاف نظر او، تقریبا نصف این رقم به کنگره رفت و تصویب شد. به نظر کلتون، همین باعث شد تا بحران فراگیرتر شود، آدم‌های بیشتری آسیب ببینند و احیای اقتصادی سال‌ها به تعویق بیفتد. اما این اتفاق، او را متوجه یک نکته مهم کرد؛ آیا بحران کسری بودجه که دولت‌ها دائماً از آن شکایت دارند، واقعیت دارد؟ بررسی‌های او در طول یک دهه‌ی اخیر ثابت کرد که خیر! فقدان پول بیشتر از اینکه واقعیت داشته باشد بهانه است. او در کتاب افسانه‌ی کسری بودجه (The Deficit Myth) بر این مسأله خط بطلان می‌کشد و با مطرح کردن نظریه‌ی مالی مدرن، باورهای رایج و همیشگی در مورد بودجه‌ی دولتی را رد می‌کند.

این کتاب هم از نظر محتوا و هم زمان انتشار قابل‌توجه است و بر خیلی از جنبه‌های سیاست‌گذاری آینده تأثیر خواهد گذاشت. (محمد العِریان، اقتصاددان)

کتاب افسانه‌ی کسری بودجه برای چه کسانی مناسب است؟

اثری خواندنی، منطقی و قدرتمند در مورد سوءتفاهمی بسیار رایج. کسانی که می‌خواهند بدانند بودجه‌ی دولتی واقعاً چطور تأمین می‌شود و چگونه با سیاست‌های اقتصادی در ارتباط است، باید این کتاب را بخوانند. (فرانک نیومن، وزیر سابق دارایی آمریکا)

  • استفانی کلتون (متولد 1969) اقتصاددان و استاد دانشگاه است. او دکترای اقتصاد دارد و استاد دانشگاه استونی بروک آمریکا است. کلتون در حوزه‌ی اقتصاد کلان و نظریه‌های مالی مدرن تخصص دارد. او پیش‌تر عضو دموکرات کمیته‌ی بودجه‌ی سنای آمریکا بود و در انتخاب ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا در تیم مشاورین برنی سندرز حضور داشت. نشریه‌ی پولتیکو از استفانی کلتون به‌عنوان یکی از 50 فرد تأثیرگذار در سیاست آمریکا نام ‌برده است.

    جملات برگزیده کتاب افسانه‌ی کسری بودجه

    • سیاست‌گذاران همواره می‌توانند روی سوگیری بازار اثر بگذارند.
    • بدهی ملی هیچ‌گونه بار اقتصادی را بر ما تحمیل نمی‌کند، حال این بدهی هر قدر می‌خواهد باشد.
    • آنچه شما را دچار مشکل می‌کند چیزهایی که می‌دانید نیستند، بلکه چیزهایی هستند که می‌دانید این‌طوری که هستند، نباید باشند.
    • تا زمانی که فراوانی وجود داشته باشد، فقر ناپسند است.

    در بخشی از کتاب افسانه‌ی کسری بودجه می‌خوانیم

    فروش اوراق به سرمایه‌گذاران خصوصی باعث ایجاد این توهم می‌شود که دولت برای تأمین هزینه‌های خود به پس‌اندازکنندگان وابسته است و اینکه بازارهای مالی می‌توانند دولت را مجبور کنند که استقراض را طبق شروط قرض‌دهندگان انجام دهد، اما موضوع اصلاً این نیست و شیوه‌ی کار به این ترتیب نیست. دولتی که خود صادرکننده‌ی واحد پول است، برای هزینه‌کرد اصلاً نیاز ندارد که پول خودش را از دیگران قرض بگیرد و حتی اگر هم قرض بگیرد، می‌تواند اثر بسیار زیادی را روی سودی که به آن اوراق می‌دهد و می‌پردازد اعمال کند.

    معرفی کتاب افسانه‌ی کسری بودجه: تئوری مالی مدرن و تولد اقتصاد مردمی

    کتابی صریح و جسور. (Foreign Affairs)

  • کتابی خواندنی، گیرا و جذاب در مورد تئوری‌های مالی مدرن، سیاست‌های اقتصادی و ایجاد شغل. کلتون دانش سنتی را با داده‌ها، ترندها و حقایق جدید به چالش می‌کشد. (نشریه‌ی بوستون بیزنس)

  • استفانی کلتون در کتاب افسانه‌ی کسری بودجه، بحران کسری بودجه دولت‌ها را رد کرده و یکی از جنجالی‌ترین نظریات اقتصادی دهه‌ی اخیر را مطرح می‌کند. او می‌کوشد ثابت کند که ناتوانی دولت‌ها بیشتر از اینکه به‌خاطر فقدان پول باشد، ناشی از خواست سیاسی و جناحی آن‌ها است؛ در واقع می‌توان گفت که پول هست ولی فقط برای چیزهایی که خودشان بخواهند! این کتاب در لیست پرفروش‌ترین آثار نیویورک تایمز قرار داشته است.

    درباره‌ی کتاب افسانه‌ی کسری بودجه

    قیمت نسخه الکترونیک


  • منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87-%DB%8C-%DA%A9%D8%B3%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87/book/74281