
بروزرسانی: 25 خرداد 1404
معرفی و دانلود کتاب بارگذاری | آزیتا اسعدی | انتشارات دانشگاه یزد
معرفی کتاب بارگذاری
کتاب بارگذاری، اثری برای کسب اطلاعات دربار ه ی شیوه های محاسبه ی بار وارد شده بر سازه های ساختمانی است. آزیتا اسعدی، سیما مشهدی و حسین جراحی فریز، کتاب خود را بر اساس آخرین ویرایش مبحث ششم مقررات ملی ساختمان در سال 1398 نگاشته و روش های محاسبه ی انواع بارها را توضیح داده اند.
درباره ی کتاب بارگذاری
کتاب بارگذاری، منبعی برای آشنایی با روش محاسبه ی بارهای مرده، زنده، برف، بارهای ناشی از فشارهای جانبی خاک و آبِ زیرزمینی و بارِ باد است. آزیتا اسعدی، سیما مشهدی و حسین جراحی فریز، مباحث این کتاب را بر اساس ضوابط مربوط به مبحث ششم مقررات ملی ساختمان، مطرح کرده اند. در کنار این مباحث، توضیحاتی برای بررسی بارگذاریِ لرزه ای و روش محاسبه ی بار زلزله مربوط به استاندارد 2800، در کتاب حاضر گنجانده شده است.
در مهندسیِ عمران، نیروها و فشارهایی که بر سازه های ساختمانی وارد می شود را با شیوه هایی دقیق محاسبه می کنند. بارهای وارد بر سازه ها در این اثر در گروه هایی مانند بارهای ثابت یا مرده و بارهای متغیر یا زنده، برشمرده شده اند. نویسنده ها، بارهای مرده ی ناشی از کف، سقف های طاق ضربی، سقف های تیرچه بلوک، دال های بتن آرمه، دال بتنی مجوف، سقف های سبک ساختمان های صنعتی و سقف های یک طرفه و دوطرفه را در این کتاب توضیح داده اند و روش های محاسبه ی این بارها را مطرح کرده اند.
مطالب کتاب بارگذاری با توضیحاتی درباره ی بارهای زنده، ادامه پیدا می کند. منظورِ نویسند ه ها از بارهای زنده، بارهایی است که مقدار و مکان آن ها در طول زمان، تغییر می کند. در کنار تعریف و روش محاسبه ی بارهای زنده، شیوه های کاهش این بارها نیز در این اثر توضیح داده شده است. برای اثرگذاریِ بیشترِ مفاهیم پیچیده ی کتاب، بخشی هایی به تمرین ِ محاسبه ی انواع بار اختصاص دارد. پاسخِ این تمرین ها در کتاب آورده شده تا خواننده با اشتباه های خود آشنا شود و مهارت بیشتری در محاسبه ی بارگذاریِ ساختمان پیدا کند.
در ادامه ی کتاب، روش های محاسبه ی بارگذاریِ زلزله مطرح شده است. نویسنده ها در این بخش به توضیحاتی برای محاسبه ی امواج طولی، امواج برشی، امواج لاو، گسل، عمق زلزله و شدت زمین لرزه پرداخته اند. آشنایی با روش های محاسبه ی دقیق بارگذاری ساختمان، نقش مهمی در طراحی و ساخت سازه هایی مقاوم در برابر زلزله دارد. اطلاعات این کتاب به مهندسان کمک می کند تا سازه هایی مقاوم در برابر زلزله طراحی کنند و جلوی خسارت های جانی و مالی را بگیرند. مطالب کتاب بارگذاری با منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر و واژه نامه ی انگلیسی به فارسی و فارسی به انگلیسی خاتمه پیدا می کند.
کتاب بارگذاری را انتشارات دانشگاه یزد، چاپ و روانه ی بازار کرده است.
کتاب بارگذاری برای چه کسانی مناسب است؟
دانشجویان رشته ی عمران، مخاطب های اصلی کتاب بارگذاری به حساب می آیند. مطالعه ی کتاب حاضر برای مهندسان عمرانی که فارغ التحصیل شده اند و به دنبال منبعی برای تجدیدِ آموخته های خود در حوزه ی بارگذاری می گردند نیز سودمند به نظر می رسد.
در بخشی از کتاب بارگذاری می خوانیم
بند 6-3-3: کلیه تیغه ها و دیوارها با وزن هر متر مربع سطح بیش از یک کیلونیوتن بر متر مربع، به عنوان بار مرده در محاسبات منظور می شوند. در صورتی که هر متر مربع تیغه یا دیوار بین 1یا 2 کیلونیوتن بر متر مربع باشد، بار معادل تیغه را می توان به صورت بار گسترده یکنواخت بر مساحت کف اعمال نمود. وزن معادل بار مرده تیغه ها که بر مساحت هر فضا اعمال می شود، از تقسیم وزن کل تیغه ها بر مساحت فضای موردنظر به دست می آید. اما در هر صورت، نباید کمتر از یک کیلونیوتن بر متر مربع منظور شود. چنانچه وزن تیغه یا دیوار بیشتر از 2 کیلونیوتن بر مترمربع باشد، لازم است بار مرده تیغه یا دیوار در محل واقعی خود اعمال شود. وزن سایر جداکننده های سبک مطابق ضوابط بند 6-5-2-2 در محاسبات منظور می شود.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: کلیات
فصل دوم: بارگذاری ثقلی (بارهای مرده)
فصل سوم: بارگذاری ثقلی (بارهای زنده)
فصل چهارم: بارگذاری برف
فصل پنجم: بارهای ناشی از فشار جانبی خاک و یا آب زیرزمینی
فصل ششم: بارگذاری باد
فصل هفتم: بارگذاری زلزله
ضمیمه فصل هفتم (مثال حل شده)
فهرست منابع
واژه نامه انگلیسی به فارسی
واژه نامه فارسی به انگلیسی
فهرست الفبایی
مشخصات کتاب الکترونیک
قیمت نسخه الکترونیک
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C/book/88600