معرفی و دانلود کتاب تله نصیحت | مایکل بونگی استانیر | انتشارات آریاناقلم


معرفی کتاب تله نصیحت

همه‌ی ما به دفعات با نصیحت‌گری بی‌فایده و خودنمایانه از جانب اطرافیان مواجه شده‌ایم و هربار رنجیده‌ایم؛ اما چرا نمی‌توانیم ریشه‌ی این عمل را بیابیم و همین رفتار را با دیگری نداشته باشیم؟! در کتاب تله نصیحت نوشته‌ی مایکل بونگی استانیر می‌آموزیم که چگونه یک مربی خوب، یک مدیر متواضع و یک فرد کنجکاو باشیم و در ارتباط با خود و دیگران بهتر عمل کنیم.

درباره‌ی کتاب تله نصیحت

اگر بخواهید رهبری لایق، مدیری شایسته و به‌طورکلی یک انسان هوشمند در روابط اجتماعی باشید، باید بیاموزید که چطور خوب ببینید، بشنوید و در تعامل با دیگران نقش درستی را برای خودتان بیابید. مایکل بونگی استانیر (Michael Bungay Stanier) در کتاب پیشینش، «راه و رسم مربی‌گری»، هفت پرسش اساسی را برای مربی شدن به مخاطبانش آموزش داد. او این بار در کتاب تله نصیحت (The Advice Trap) در ادامه‌ی مباحث اثر قبلی خود، توضیح می‌دهد که میان مربی‌گری و نصحت‌گری چه تفاوت‌هایی وجود دارد و چطور می‌توان یک مربی لایق و یک رهبر هوشیار بود.

معرفی و دانلود کتاب تله نصیحت

همه ما در روابط اجتماعی و در مواجهه با افراد و موقعیت‌های گوناگون، درجات متفاوتی از حس خودبرتربینی را تجربه می‌کنیم؛ چیزی که معمولاً آن را انکار و گاه پنهان می‌کنیم! برای مثال این اتفاق در مواجهه با فردی که از ما برتر است و دچار خطا می‌‌شود یا فردی که در درجه‌ی پایین‌تری نسبت به ما قرار دارد و کاری را که ما آن را بلد نیستیم، انجام می‌دهد، رقم می‌خورد. حال این سوال مطرح می‌شود که اصلاً چه کسی استحقاق نصیحت کردن را به ما عطا کرده؟ آیا دانش ما نسبت به موضوعی که فرد مقابل با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند کافی است تا خود را در مقامی بالاتر از او ببینیم و شروع به ارائه‌ی راهکار کنیم؟

مایکل بونگی استانیر در مقدمه‌ی کتاب تله نصیحت، این جمله را از نجیب محفوظ نقل می‌کند: «ذکاوت مرد را از پاسخ‌هایش و حکمتش را از پرسش‌هایش می‌توانی بیابی.»

همه‌ی ما به‌صورت طبیعی درونمان یک هیولای نصیحت داریم که در قالب‌های مختلف (راه‌حل بده، مراقبت کن، کنترل کن) خودش را بروز می‌دهد و در جست‌وجوی چیزی نیست جز لذت و پاداش کوتاه‌مدت. درواقع نصیحت کردن را دوست داریم و به ما حس برتری و دانش و فضیلت می‌دهد! اما آیا این کار ما را به هدف اولیه‌ی نصیحتمان، یعنی اصلاح یک رفتار یا حل یک مشکل می‌رساند؟ یا فقط باعث هدر رفتن انرژی نصیحت‌کننده و انفعال فرد نصیحت‌شونده می‌شود؟ آیا فقط با خویشتن‌داری می‌توان از شر هیولای نصیحت خلاص شد؟! مایکل بونگی استانیر در کتاب تله نصیحت ما را به این سمت هدایت می‌کند تا از زاویه‌ای جدید به مشکل نصیحت‌گری نگاه کرده، معایب آن را بررسی کنیم و جایگزین مناسبی برای آن بیابیم.

کتاب تله نصیحت می‌کوشد مخاطب را با شخصیت‌های مختلف هیولای نصیحت آشنا کند، اهداف اولیه‌ی نصیحت کردن را به او یادآوری کرده و بیاموزد که فروتنی و کنجکاوی یک تغییر ساده نیست و نمی‌شود یک‌شبه به آن دست یافت؛ بلکه پیچیده است و ضروریست که برای دستیابی به آن تمرین و تفکر کرد و پذیرای تغییر بود. کتاب تله نصیحت را سهند حمزه‌ئی به زبان فارسی برگردانده و نشر آریاناقلم عهده‌دار چاپ و انتشار آن بوده است.

نکوداشت‌های کتاب تله نصیحت

  • پرفروش‌ترین! (تجارت و امور مالی شخصی، ستاره‌ی تورنتو)
  • کاری که مایکل بونگی استانیر درمورد مفهوم کنجکاوی انجام داده، مشابه کاری است که برنه براون درمورد آسیب‌پذیری انجام داد. کتاب تله نصیحت بسیار خواندنی، ساده و لذت‌بخش است؛ اما مهم‌تر از همه شما را به یک رهبر بسیار تأثیرگذار تبدیل می کند. (توماس آ. کلدیتز، مدیر موسسه Doerr در دانشگاه رایس)
  • مایکل بونگی استانیر رهبر فکری شماره یک مربیگری است. این کتاب یکی از دلایلی است که از او به‌عنوان یک قهرمان تغییر، برای افراد، تیم‌ها و سازمان‌ها یاد می‌کنم. (مارشال گلداسمیت، نفر اول رهبری متفکر در جهان)
  • این کتاب حقیقت را می‌گوید: بهترین رهبران کسانی هستند که خودشان کمتر کار می‌کنند و از دیگران بیشتر کار می‌کشند! اما یادگیری انجام کارهای کمتر می‌تواند به طرز دردناکی سخت باشد. (لیز وایزمن، نویسنده)
  • برای اینکه بیشتر از افراد خود بهره ببرید، باید توانایی و مشارکت آن‌ها را افزایش دهید و مهارت‌های خودتان را ارتقا بخشید. یک راه عالی برای انجام این کار، توصیه‌ی کمتر و تمرین مربی‌گری است. (جرمی داروچ، مدیر عامل گروه Sky)

کتاب تله نصیحت مناسب چه کسانی است؟

این اثر برای مدیران، مربیان، معلمان، والدین و هر فرد آگاهی که به‌دنبال ایفای نقش بهتری در جامعه باشد،‌ مناسب است. اگر شما هم درگیر هیولای نصیحت هستید و می‌خواهید این هیولا را بهتر بشناسید، کتاب حاضر برای شما نوشته شده است!

در بخشی از کتاب تله نصیحت می‌خوانیم

این‌که بدانید چه سوالی را مطرح کنید یک چیز است، خوب پرسیدنش یک چیز دیگر. مثل هر موضوعِ مرتبط با مربی‌مسلک بودن، هم ساده است (کار زیادی ندارد) و هم دشوار (قرار است عادت‌های قدیمی را تغییر دهید).

1. یکی‌یکی سوال کنید. حتما شما هم قبلا در وضعیت «راهبری از طریق بازجویی» قرار گرفته‌اید؛ وضعیتی که یکی سوال‌پیچتان می‌کند و بهتان مهلت نمی‌دهد جواب بدهید. به‌جای این کارها، یک سوال را گلچین کنید و همان را بپرسید. اگر خوب از آب درآمد، یکی دیگر بپرسید. اگر خوب نشد (زیرا هر سوالی لزوما «به هدف نمی‌زند»)، یک سوال دیگر انتخاب کنید.

2. از مقدمه صرف‌نظر کنید و یک‌راست بروید سراغ سوال. اگر رشته‌ی ورزشی‌تان پرش با نیزه باشد، باید دورخیز بلندی بکنید تا به سرعت کافی برای کاشتن نیزه و چرخش از روی میله برسید. ولی احتمالا از ورزشکاران این رشته نیستید. برای کنجکاوی کردن به دورخیزِ مقدمه‌چینی، توجیه، و داستان‌پردازی نیاز ندارید. فقط خودتان که نیستید؛ در وقت همه صرفه‌جویی کنید و فقط سوالتان را بیان کنید.

3. از نصیحت کردن در قالب پرسش پرهیز کنید. آیا اردک تک‌پا به‌صورت دایره‌ای شنا می‌کند؟ من هم نمی‌دانم. درهرصورت «سوال‌های جعلی»، که جواب را در خودشان دارند، نپرسید؛ مثلا: «به این فکر کرده‌اید که…؟» و «به این توجه کرده بودید که…؟» این‌ها سوال به حساب نمی‌آیند، بلکه ‌نصیحت‌هایی‌اند که آخرشان علامت سوال گذاشته‌ شده است.

4. همیشه سراغ سوال‌هایی بروید که با «چه» همراه‌اند. حتما این موضوع توجهتان را جلب کرده است که تقریبا در دل همه‌ی این هفت پرسش «چه» وجود دارد. این تصادفی نیست. از «چرا‌» اجتناب می‌کنیم زیرا بعضی وقت‌ها ممکن است موجب عکس‌العمل تدافعی شود، و از «چطور‌» دوری می‌کنیم؛ زیرا خیلی سریع گفت‌وگو را می‌برد به مرحله‌ی حل مسئله و تعیین اقدامات. سوال‌های دارای «چه‌» در کنجکاوی ریشه دارند، و برای این‌که به درک جدیدی از مسئله برسید بهترین انتخاب در دسترس‌اند.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه: باید از تله‌ی نصیحت خلاص شوید

1: هیولای نصیحتتان را رام کنید

تغییر آسان در مقابل تغییر سخت

چطور هیولای نصیحتتان را رام کنید

2: طولانی‌تر کنجکاو بمانید

مربیگری ساده است

تمرین پیشرفته‌ی 1

از مشکل اصلی پرده بردارید

تمرین پیشرفته‌ی 2

راه های فرار را ببندید

تمرین پیشرفته‌ی 3

هر فرصتی را غنیمت بدانید

تمرین پیشرفته‌ی 4

از ترس های قدیمی دست بکشید

تمرین پیشرفته‌ی 5

3: در راه ورسم مربیگری تان به استادی برسید

سخاوتمند باشید

آسیب‌پذیر باشید

دانشجو باشید

نصیحت کننده باشید

نتیجه گیری: بی‌لباس روی صحنه

جعبه‌ی بخت آزمایی

آزمایشگاه باکس آو کراینز


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AA%D9%84%D9%87-%D9%86%D8%B5%DB%8C%D8%AD%D8%AA/book/87926