معرفی و دانلود کتاب جنگل بزرگ | ویلیام فاکنر | نشر افق

باز هم به من نگاه نکرد و سرش به خشاب‌گذاری گرم بود. یعنی اصلاً حرف‌های مرا نمی‌شنود. اما خدا لعنتم کنه اگر دروغ بگویم که خوب معلوم بود حسابی رفته تو فکر حرف‌های من و مغزش به کار افتاده.

کتاب جنگل بزرگ (Big Woods) به قلم نویسنده‌ی پرآوازه‌ی آمریکایی، ویلیام فاکنر (William Faulkner) نوشته شده است. افراد علاقه‌مند به زندگی‌نامه فاکنر می‌دانند که این نویسنده، خود به شکار علاقه‌ی بسیاری داشت. مترجم کتاب توضیح می‌دهد که فاکنر، بیشتر شخصیت‌های این مجموعه داستان را با مخلوطی از تخیل و واقعیتِ زندگی خودش نوشته است.

می‌گویم: «نه، پس من. دست بردار. دیگه همه‌ چی تموم شده. آقای پروواین از شر سکسکه‌اش راحت شد و ما دو تا هر اتفاقی رو که دیشب افتاده فراموش می‌کنیم. اصلاً انگار نه انگار. دیشب تو برا تفریح نرفته بودی پشته‌ی سرخ‌پوستا. رفته بودی چیزی به اونا بگی. حرفی به این بسکت پیری بزنی. درست می‌گم دیگه؟»

فاکنر به خاطر ارائه‌ی شرح تکان‌دهنده و دقیق از وضعیت انسان، خلق دنیایی از شخصیت‌های رنگارنگ در شهرستان یوکناپاتافا و نوشتن به سبکی متمایز و سخت‌گیر معروف است. او در تمام داستان‌های مجموعه‌ی جنگل بزرگ، از نابودی جنگل‌ها، گونه‌های جانوری موجود در آن، بهره‌کشی از سیاهان و سرخ‌پوست‌ها، نسل‌کشی بزرگی که سفیدپوست‌ها در طول تاریخ قاره‌ی آمریکا به راه انداختند و مسائلی از این دست حرف می‌زند. به‌نظر منتقدین، اساس کتاب جنگل بزرگ، بر روی ایده‌ نجات یا احیای یک جامعه است. این ایده، با قلم قوی فاکنر و سبک ادبی او که برخاسته از سبک مدرنیست‌های قرن بیستم بوده و در عین حال، دنباله‌ی مکتب واقع‌گرایی است، عجین شده.

جنگل بزرگ، اولین کتاب از مجموعه کتاب‌های میراث فاکنر است. میراث فاکنر، مجموعه‌ای از داستان‌کوتاه‌های ویلیام فاکنر است که به‌صورت منسجم و در پنج کتاب در اختیار مخاطبان قرار داده شده است.این آثار توسط احمد اخوت گردآوری و ترجمه شده‌اند. این مجموعه، علاوه بر کتاب جنگل بزرگ، شامل کتاب‌هایی تحت‌عنوان «کارآگاه دهکده»، «گنج‌نامه»، «اسب‌ها و آدم‌ها» و «میس‌ جینی و زنان دیگر» است. اخوت این داستان‌ها را با توجه به محتوای مشابه و نزدیک‌به‌هم، همراه با شرح و توضیحی، در یک کتاب قرار داده است. به‌طورمثال، داستان‌های کتاب میس چینی و زنان دیگر، با محوریت داستان‌هایی از فاکنر، که در آن زنان نقشی اساسی دارند یا فاکنر از زنان زندگی خود الهام گرفته است، گردآوری شده‌اند. تمام این کتاب‌ها در نشر افق به چاپ رسیده‌اند.

در نکوداشت‌ کتاب جنگل بزرگ

  • فاکنر درحقیقت، به‌دنبال طبیعت انسان بود. بنابراین ما باید برای استمرار آن هدف اخلاقی‌ای که عظمت اثر کلاسیک ما را رقم زده، به سمت فاکنر بازگردیم. (Ralph Ellison)

کتاب جنگل بزرگ مناسب چه کسانی است؟

کتاب جنگل بزرگ برای افراد علاقه‌مند به جهان داستانی فاکنر، ادبیات آمریکایی و داستان‌هایی درباره‌ی شکار و طبیعت جالب توجه خواهد بود.

با ویلیام فاکنر بیشتر آشنا شویم

در این داستان‌ها، خواننده با متمرکزترین و نمادین‌ترین کاوش فاکنر در رابطه‌ی انسان و طبیعت مواجه می‌شود. به‌طور مثال، یکی از داستان‌ها با نام «خرس افسانه‌ای» نمادی از قدرت و کشف‌ناپذیری طبیعت است. طبیعت، زایا، خودترمیم و خودبسنده است و زمانی که خشمگین شود، حتی نیروی ذهنی انسانِ اشرفِ مخلوقات نیز توانایی غلبه بر آن را -مگر در درازمدت- ندارد. خرس داستان فاکنر تقریباً جاودانه و آسیب‌ناپذیر است، می‌تواند بر هر چیزی غلبه کند و قادر به ویران‌کردن سکونتگاه‌ها و تأسیسات انسانی است. مردانی که قصد شکار او را دارند، به نوعی نماینده تمایل انسان برای کنترل و تسخیر طبیعت هستند. به نظر می‌رسد هدف فاکنر از نوشتن این اثر، دقیقاً خلاف رفتار شخصیت‌های داستان است. به این معنا که در ذهن فاکنر، احساس سوگواری برای نابودی زمین و طبیعت و میل به بازگشت به زمان‌های گذشته وجود داشته است.

می‌گوید: «کی، من؟»

معرفی کتاب جنگل بزرگ

ویلیام فاکنر کتاب جنگل بزرگ را -که شامل آثار متنوعی از جمله داستان‌های کوتاه و رمانی کوتاه است که بین دهه‌ی 1930 و 1950 درباره‌ی جنگل و شکار نوشته شده- به درخواست انتشارات رندوم هاوس، در سال 1955 گردآوری کرده است. مترجم فارسی کتاب، احمد اخوت، تغییراتی در اصل کتاب انجام داد؛ به طور مثال دو داستان خرس و مسابقه بامدادی از کتاب حذف و به جای آن سه داستان دیگر اضافه شد. در مجموع، در کتاب ترجمه‌شده توسط احمد اخوت، داستان‌های بزرگان طایفه، لاین، شکار خرس، مُرّ قانون و یوکناپاتافای من به‌انضمام توضیحی در باب چگونگی انتشار کتاب، زندگی‌نامه‌ی مختصر فاکنر به قلم خودش و یک مقاله در انتهای داستان‌ها ترجمه و گردآوری شده است.. نشر افق وظیفه‌ی چاپ کتاب جنگل بزرگ را عهده‌دار بوده است.

درباره‌ی مجموعه‌کتاب‌های میراث فاکنر

می‌گویم: «زود باش دیگه، می‌خوای بگی اون بالا چه اتفاقی افتاد یا دوست‌ داری به آقای پروواین بگم تو هم تو این ماجرا دست داشته‌ای؟»

می‌گویم: «زود باش. فقط می‌خوام ببینم دیشب رو پشته چی کار داشتی؟ همین.»

برنده‌ی جایزه نوبل 1924 ادبیات، ویلیام کاتبرت فاکنر، در 25 سپتامبر 1897 در نیوآلبانی، می‌سی‌سی‌پی به دنیا آمد. این نویسنده‌ی مدرنیست از نویسندگان اروپایی مانند «جیمز جویس»، «ویرجینیا وولف» و «مارسل پروست» پیروی می‌کرد و در نوشتار خود علاقمند به بیان جزئیات و عبارات بلند بود. فرهنگ مردم جنوب آمریکا، تأثیر زیادی بر فاکنر و آثار ادبی او برجای گذاشت و این تأثیر در کتاب جنگل بزرگ ملموس است. او در داستان‌هایش به مضامینی چون آزادی برده‌ها، بهره‌کشی سفیدپوستان از سیاهپوستان، رنج طبقه فقیر و ضعیف و مسائلی که در زادگاهش جریان داشت می‌پردازد. کتاب‌های «خشم و هیاهو»، «گوربه‌گور»، «یک گل سرخ برای امیلی»، «روشنایی در اوت» و «برخیز ای موسی»، از جمله آثار درخشان این نویسنده هستند. فاکنر در سال 1962 بر اثر سکته‌ی قلبی درگذشت.

در بخشی از کتاب جنگل بزرگ می‌خوانیم

دیگر به من نگاه نمی‌کرد. سرش را پایین انداخته بود و تندتند مشغول گذاشتن فشنگ تو خشاب بود. سریع اطراف را پایید.

شکار و شکارچی بودن، تنها یک عمل تفریحانه یا صرفاً جهت تأمین زندگی نبوده است. در سنت هزاران ساله‌ی بشری، از اولین روزهایی که انسان به این نتیجه رسید که می‌تواند با استفاده از نیروی خود حیوانات وحشی را به دام بیندازد، از گوشت آن‌ها غذا و از پوست آن‌ها لباس درست کند و از شاخ محکم آن‌ها سلاح بسازد و مجدداً علیه خودشان استفاده کند، شکار اهمیت بسیاری داشته است؛ تا جایی که شکار به امری مقدس تبدیل شد و شکلی اسطوره‌ای و عرفانی به خود گرفت.

سرآغاز

زندگی‌نامه‌ی مختصر فاکنر به قلم خودش

بزرگان طایفه

لایِن

سگ شکاری

شکار خرس

مُرّ قانون

یوکناپاتافای من


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AC%D9%86%DA%AF%D9%84-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF/book/73188

کتاب جنگل بزرگ، نوشته ویلیام فاکنر، مجموعه‌داستان‌هایی با محوریت شکار است که فاکنر در طی نوشتن آن از قوه‌ی تخیل و داستان‌پردازی خود به‌علاوه‌ی تجربیات زندگی‌اش در منطقه‌ی یوکناپاتافای می‌سی‌سی‌پی بهره گرفته است. این اثر از داستان‌هایی تشکیل می‌شود که از مضامین مشابهی برخوردارند. اثر حاضر اولین جلد از مجموعه‌کتاب «میراث فاکنر» می‌باشد.

درباره‌ی کتاب جنگل بزرگ

به من نگاه می‌کند. می‌گویم: «می‌خوام ببینم دیشب رو اون پشته چی کار داشتی؟»

بعد ماجرا را برایم تعریف کرد. فکر کنم فهمید فایده ندارد مخفی‌اش کند و اگر موضوع را به پروواین نگویم حتماً به سرگرد می‌گویم: «من فقط رفتم دنبالش و زودتر از اون خودم‌ رو رسوندم به اونا. به‌شون گفتم این بابا که امشب می‌آد مأمور مالیات جدیده اما خب تموم روز تو راه بوده نا نداره زیاد پاچه بگیره، گیر بده. فقط یه حالی بهش بدین بسه. یه ذره بترسه در می‌ره. خب اونام همین کار رو کردن، اونم زد به چاک. دِ برو که رفتی.»

فهرست مطالب کتاب