کتاب «جهتگیری مذهبی و بهزیستی روانشناختی با نگرش به ارتباط قبل از ازدواج» شرح میدهد که تأخیر در ازدواج یا کاملاً کناره گرفتن از چنین ارتباطی به یک مد فرهنگی تبدیل شده است و جوانان بسیاری طی سالهای گذشته با این جریان همراه شدهاند. پیامد قابلانتظار این اتفاق، تمایل جوانان به آغاز روابط خارج از چهارچوب ازدواج است؛ چرا که شرایط سنی آنها را به این سمت سوق میدهد. نیاز به داشتن یک همراه، یار و همدم از ضروریترین خواستههای یک جوان است که نمیتوان آن را بیجواب گذاشت و هرکس به شکلی، سعی در برطرف کردن آن دارد.
مطالعهی این اثر به دانشجویان و اساتید رشتهی روانشناسی و همچنین افرادی که قصد دارند روابط قبل از ازدواج را با دادههایی موثق بررسی کنند، پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب جهت گیری مذهبی و بهزیستی روان شناختی با نگرش به ارتباط قبل از ازدواج میخوانیم
بعضی از این ساز و کارهای زیستی که در طول تاریخ زندگی انسان ظاهر شده است و زیربنای باورها و رفتارهای دینی بوده است مانند دلبستگی، وحدت و پیوستگی، تبادل اجتماعی و نوع دوستی قومی است. بنابراین به نظر میرسد که وجود دین و معنویت از نظر تکاملی به حل مشکلات و مسائل و بقا انسان کمک کرده است (حسین دخت، 1391، ص 18 -17).
تیترهای بعدی اثر، دامنهی گستردهای از مباحث مربوط به رابطهی پیش از ازدواج را پوشش میدهند. دادههای آماری، عوامل شکلدهنده و موانع اینگونه روابط، الگوی ارتباطهای قبل از ازدواج در قارههای گوناگون، خردههای فرهنگ موجود در این زمینه و کارکردهای تکاملی مذهب بخشی از مطالب مطرح شده در کتاب جهتگیری مذهبی و بهزیستی روانشناختی با نگرش به ارتباط قبل از ازدواج هستند.
کتاب جهت گیری مذهبی و بهزیستی روان شناختی با نگرش به ارتباط قبل از ازدواج مناسب چه کسانی است؟
افراد به اقتضای شرایطشان روشهای متنوعی را برای رفع احساس تنهایی به کار میبندند که بدون تردید عوامل بسیاری در تعیین آن دخیلند. زهرا محبوبی نیه و پانته آ جهانگیر در این پژوهش مروری رابطهی دو شاخص جهتگیری مذهبی و بهزیستی روانشناختی را با نگرش به ارتباط قبل از ازدواج بررسی میکنند تا شما با جنبههای مختلف این موضوع آشنا شوید. آنها این کار را با معرفی معنای مفاهیم پایهای مانند «نگرش»، «مذهب» و دیگر شاخصهای مطرح شده آغاز میکنند.
هر سه بعد معنویت (معنا، تعالی و عشق) ممکن است در مذهب یافت شوند بنابراین معنویت و مذهب با یکدیگر همپوشی دارند و هر دو شامل اعتقاد به وجودی مقدس میشوند، اما هر یک ویژگیهای خاص خود را دارا هستند. ویژگیهای خاص مذهب عبارتند از: الهیات، مناسک و آیینها، نهادها و آموزههای اخلاقی آن.