مقدمه
منظومه شمسی
بالهای شب
حفرههای اطراف مریخ
کلیدوسکوپ
من قصر رویاهایت را میسازم
فراتر از منظومه شمسی
در دوردستها
پیشاهنگ
پسرک پادو
قدم زدن در تاریکی
کوچه بنبست
مساعدت
آلا ماگوسا
معرفی و دانلود کتاب داستانهای شگفت انگیز سفر به فضا: یازده ماجرای پرهیجان به کانون ناشناختهها | گراف کانکلین | انتشارات راوشید
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%DA%AF%D9%81%D8%AA-%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C%D8%B2-%D8%B3%D9%81%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D9%81%D8%B6%D8%A7/book/76556
در اوایل سال 1930 بود که گراف کانکلین کار خود را بهعنوان گردآورندهی آثار ادبی آغاز کرد. در 26سالگی، درحالیکه بهعنوان دستیار در یکی از کتابفروشیهای نیویورک مشغول به کار بود، داستانهای نسبتاً قدیمی را جمعآوی کرد و به انتشار مجدد آنها پرداخت. البته کانکلین بیش از همه به داستانهای کوتاه و بازنشر آنها علاقه نشان داد. کتابی که پیش رو دارید، نخستین اثر اوست که به فارسی ترجمه شده.
در بخشی از کتاب داستانهای شگفت انگیز سفر به فضا: یازده ماجرای پرهیجان به کانون ناشناختهها میخوانیم
علاقهمندان داستانهای کوتاه علمی و تخیلی، بهویژه در زمینهی نجوم و کیهانشناسی، از مطالعهی کتاب داستانهای شگفتانگیز سفر به فضا بسیار لذت خواهند برد.
با گراف کانکلین بیشتر آشنا شویم
ادوارد گراف کانکلین (1904-1968)، گردآورنده، ویراستار آمریکایی و منتقد کتابهای علمی و تخیلی بود. او که در گلنریجِ نیوجرسی به دنیا آمده بود، در کالج دارتموث و دانشگاه هاروارد به تحصیل پرداخت و در سال 1927 از دانشگاه کلمبیا فارغالتحصیل شد. کانکلین در دهههای 1930 و 1940 چندین شغل متفاوت را تجربه کرد و در طول جنگ جهانی دوم نیز به استخدام سازمانهای دولتی درآمد.
در حقیقت «گستره ممکنها» در ژانر علمیتخیلی به طرز نگرانکنندهای در حال گسترش است. تقریباً هر روز اخبار تازهای از دستاوردهای جدید علمی و توسعه کشفیات پیشین میشنویم؛ بنابراین میتوان ادعا کرد که تمام پدیدههایی که قوانین علمی و طبیعی را نقض نمیکنند، غیرممکن نیستند و هرکس خلاف این ایده را تصور کند، بیاندازه نادان است. (حتی در برخی مواقع، نقض این قوانین هم درست از آب درمیآید چون «واقعیتهای» دانش و طبیعت نیز با گذر زمان دستخوش تغییر میشوند؛ مانند تغییری که انیشتین در قوانین نیوتن ایجاد کرد!)
داستانهای کوتاهی که در این اثر جمعآوری شدهاند، آثاری هستند که غالباً در اواسط سدهی بیستم میلادی به قلم نویسندگانی از جمله: آیزاک آسیموف، آرتور سی کلارک و ری بردبری نگاشته شدهاند. کلیهی داستانها ذیل دو عنوان کلی «منظومه شمسی» و «فراتر از منظومه شمسی» قرار گرفتهاند و ماجراهای هریک از آنها ریشه در اکتشافات کیهانی قرن بیستم دارند یا حاصل خیالپردازیهای نویسنده در مورد موجودات فضایی و آیندهی درخشان مطالعات کیهانشناختی هستند. بهطور مثال، اگرچه امروزه انسانها میدانند که نزدیکترین بیگانگان فضایی با کرهی خاکی ما فاصلهی بسیاری دارند و دستکم در سیارات منظوهی شمسی خبری از آدم فضاییها نیست، اما نخستین داستان کتاب، با عنوان «بالهای شب»، به شرح جدال انسانها با مریخیها میپردازد. موضوعی که جز در عالم خیال، قابلتصور نیست. در این داستان، شاهد تلاشهای «فتس» و «اسلیم»، دو فضانوردی هستیم که در حال کاوش بر سطح ماه هستند و بهطور همزمان به درگیری با آخرین بازماندههای یک نژاد باهوش از موجودات غیرانسانی، یعنی «مریخی»ها مشغولاند. حس برتریجویی فتس و اعتقاد او به اینکه انسان نژاد برتر و فاتح نهایی جهان خواهد بود، در این اثر بهخوبی دیده میشود که البته با مخالفتهای صریح اسلیم روبهرو میگردد. عدم تبعیض نژادی و پرهیز از آرمانگرایی متعصبانه موضوع محوری داستان بالهای شب هستند.
از طرف دیگر، سفر در میان ستارهها، کشف گونههای دیگری از حیات که برای ما مصرفکنندگان اکسیژن غیرقابل تصور باشد، و بسیاری از دیگر ایدههای علمیتخیلی که در این کتاب دیده میشود کاملاً باورپذیرند.