من شش پیشنهاد کاری دریافت کردم. هر چیزی که ویکتور گفت درست بود! (مایکل یانگ، دانشگاه نورثوسترن)
معرفی کتاب رازهای مصاحبه شغلی
ویکتور چنگ در کتاب رازهای مصاحبهی شغلی، انواع مصاحبهی کتبی، فردی یا گروهی را توضیح میدهد و چندین روش یادگیری پیشنهاد میدهد که بتوانید مهارتتان را بیشتر کنید. کتاب نامبرده مثال، تمرین و نکات کاربردی زیادی دارد که کمک میکنند درک بهتری از مفاهیم مطرحشده پیدا کنید. این اثر پس از چاپ با استقبال مواجه شد و دهها هزار جلد از آن در سرتاسر دنیا به فروش رفت. سیدتیمور حسینی و علی آقاجانی این کتاب را برای انتشارات دیموند بلورین ترجمه کردهاند.
نکوداشتهای کتاب رازهای مصاحبهی شغلی
-
اگر قصد دارید برای مصاحبهای کاری آماده شوید، اگر میخواهید به بهترین شکل مصاحبهای حضوری را انجام دهید، این کتاب را مطالعه نمایید.
با ویکتور چنگ بیشتر آشنا شویم
ویکتور چنگ مرا در موقعیت سختی قرار داد. حالا مجبورم از بین پیشنهاد کاری دو شرکت مشاور بزرگ کشور یکی را انتخاب کنم. (کریستوفر پرز، دانشکدهی وارتون)
-
برای رسیدن به شغل ایدهآل و رؤیایی باید از یک سد بزرگ و سخت بگذریم: مصاحبه. مصاحبه برای خیلی از داوطلبین دشوار و اضطرابآور است. یکی از دلایل این واهمه و استرس، ابهام است. داوطلب نمیداند که در مصاحبه چه در انتظارش است یا اعضای شرکت در موردش چه فکر میکنند. همین باعث میشود اعتمادبهنفس کمتری پیدا کند و شانسش برای قبولی کاهش یابد. همهی شرکتها فرآیند مصاحبه را خواهند داشت و هیچ شرکتی بدون این مرحله، نیرویی پذیرش نمیکند، بنابراین امکان حذف آن وجود ندارد. اما اگر تا حدودی در مورد روند مصاحبه مطلع باشیم و بدانیم که احتمالاً چه چیزی در انتظارمان است، اضطرابمان تا حد زیادی کمتر خواهد شد. کتاب رازهای مصاحبهی شغلی (Case Interview Secrets) نوشتهی ویکتور چنگ (Victor Cheng) با هدف آشنایی مخاطبان با فرآیند مصاحبه نگاشته شده است و به او توضیح میدهد که چطور خود را برای آن لحظات آماده کند.
ویکتور چنگ در شرکت مکینزی، یکی از بزرگترین سازمانهای مشاورهی دنیا، مشاور مدیر بود. او میگوید وقتی برای اولین بار در مصاحبهی این شرکت حضور پیدا کرد رد شد. بیتجربگی، دانش محدود و ناآشنایی با فرآیند مصاحبه علتهایی بودند که خود از آنها نام میبرد. پس از آن در همین زمینه شروع به مطالعه کرد و بارها و بارها حضور در مصاحبه را تمرین نمود. مدتی بعد دوباره برای استخدام در مکینزی اقدام کرد و موفق شد. او مدتها در این شرکت بهعنوان مصاحبهکننده حضور داشته و با خیلیها مصاحبهی استخدامی انجام داده است. او در کتاب رازهای مصاحبهی شغلی از تجربیات دورانی که مصاحبهکنندهای حرفهای بود بهره میبرد و به مخاطبش نکات زیادی از این فرآیند میگوید؛ مثل اینکه چطور باید در جلسه حاضر شود چون همان چند دقیقهی اول حضورش تعیینکننده خواهد بود. چنگ از سه موضوع نام میبرد که اگر مصاحبهشونده آنها را رعایت کند تأثیر زیادی بر طرف مقابلش خواهد گذاشت. او در ادامه به این اشاره دارد که مصاحبهکنندهها معمولاً انتظار چه پاسخهایی را از مصاحبهشونده دارد و او باید چطور همان نظری که آنها منتظر شنیدنش هستند را بدهد. چنگ همینطور از اشتباهات رایجی میگوید که معمولاً اکثر افراد مرتکب آن میشوند و از خواننده میخواهد از این خطاهای مهلک اجتناب کند.
کتاب رازهای مصاحبه شغلی نوشتهی ویکتور چنگ، تکنیکها و استراتژیهایی کاربردی پیشنهاد میدهد که کمک میکنند در یک مصاحبهی حضوری با اعتمادبهنفس ظاهر شوید و با موفقیت آن را پشتِسر بگذارید. نویسندهی این کتاب که مدتها در یکی از بزرگترین شرکتهای دنیا مصاحبهکننده بوده، در این اثر پرفروش دستورالعملهایی در مورد نحوهی حضور در مصاحبه، شیوهی پاسخگویی به سؤالات و اجتناب از اشتباهات رایج ارائه میدهد.
دربارهی کتاب رازهای مصاحبهی شغلی
اگر قبل از ایجاد پایه و اساس برای فرضیهی خود، اعلام آن را به تأخیر بیاندازید؛ باعث میشود که بیان فرضیه را فراموش کنید. همانطور که ذکر کردم، پرسیدن چند سؤال دشوار نیست. سؤالات نیز باید کافی و بجا باشد؛ زیرا گاهی با پرسیدن چند سؤال شما کنجکاو میشوید و به دنبال آن مکرراً سؤال میکنید. بعد ناگهان متوجه میشوید که 20 دقیقه از 30 دقیقهی شما به پایان رسیده، بدون اینکه فرضیهی خود را بیان کرده باشید. چند داوطلب در طول مصاحبهی من در برنامهی تلویزیونی این موضوع را تماشا کردهاند. در جلسات توجیهی این داوطلبان، در مشخص کردن زمان مناسب، برای پرسش اولیه و سؤالات بعدی مشکل دارند. در این مورد از آنها توضیح خواستم. آنها همه معتقد بودند که فرضیه را میدانستند و گمان میکردند که آن را عنوان کردهاند، درحالیکه 2 نفر از 3 نفر این کار را انجام نداده بودند.
رویکرد ویکتور چنگ مؤثر است، چون فقط به چارچوبها اکتفا نمیکند بلکه بر روی رفتارها و عاداتی که باعث موفقیت میشوند هم تمرکز میکند. (ابی پاتانگی، دانشکدهی مدیریت کِلوگ)
-
بخش اول. نظر اجمالی
فصل اول. مقدمه
فصل دوم. هفت نوع ابزار ارزیابی
بخش دوم. ارزیابی کمّی
فصل سوم. آزمون حل مسئلهی مکینزی
فصل چهارم. سؤالات تخمینی
بخش سوم. اصول مصاحبه
فصل پنجم. چرا مصاحبه به وجود آمد؟
فصل ششم. مصاحبهکنندگان به دنبال چه هستند و چرا؟
فصل هفتم. ابزارهای اصلی حل مسئله
فصل هشتم. فرضیهسازی
فصل نهم. درخت موضوعی
فصل دهم. تمرین تحلیل کردن
فصل یازدهم. ترکیب (نتیجهگیری)
بخش چهارم. نقش چارچوبها
فصل دوازدهم. نقش چارچوبها
فصل سیزدهم. چارچوب سوددهی
فصل چهاردهم. چارچوب وضعیت کسبوکار
فصل پانزدهم. ادغام چارچوبها
فصل شانزدهم. چارچوب در عمل
بخش پنجم. موارد داوطلبمحور
فصل هفدهم. چطور وارد مصاحبهای داوطلبمحور شویم؟
فصل هجدهم. چطور به تجزیه و تحلیل مصاحبهی داوطلبمحور پردازیم
فصل نوزدهم. چطور یک مورد داوطلبمحور را کامل کنید
بخش ششم. تنوع موارد داوطلب محور
فصل بیستم. مصاحبه با محوریت مصاحبهکننده
فصل بیستویکم. مصاحبهی کتبی
فصل بیست و دوم. مصاحبهی گروهی
فصل بیست و سوم. ارائهی مصاحبه
بخش هفتم. گرفتن پیشنهاد
فصل بیست و چهارم. چگونه به پیشنهادات شغلی گوناگون دست یابیم
فصل بیست و پنجم. چطور با اطمینان طرح و پیشنهاد بدهیم
فصل بیست و ششم. 10 اشتباه رایجی که باید از آنها دوری کرد
فصل بیست و هفتم. منابع پیشرفتهی مصاحبه
مشخصات کتاب الکترونیک
ویکتور چنگ، مشاور، برنامهریز استراتژیک، سخنران و مؤلف است. او در دانشگاه استنفورد اقتصاد و جامعهشناسی خواند و کارش را بهعنوان مشاور مدیر در شرکت مکینزی شروع کرد. چنگ بعدتر از این شرکت جدا شد و در جایگاه مشاور تجاری، به مدیران کسبوکارهای تجاری کوچک در زمینهی سرمایهی انسانی و رهبری مشاوره میداد. او هماکنون رئیس شرکت Fast Forward Media است. ویکتور چنگ تاکنون چندین کتاب نوشته که از میان آنها میتوان به کتابهای «رشد سود بینهایت» و «تجارت ضد رکود» اشاره کرد.
در بخشی از کتاب رازهای مصاحبهی شغلی میخوانیم
قیمت نسخه الکترونیک
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%D8%A7%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D8%BA%D9%84%DB%8C/book/74814
استرس نیز امری مؤثر است. شما در ذهن خود درست عمل میکنید، اما در دنیای واقعی این طور نیست. به همین علت است که تأکید میکنم در مورد چگونگی انجام یک مورد یادداشتبرداری نکنید، اما زمانی را حتماً به تمرین در مهارتهای مصاحبه اختصاص دهید. بحث من با داوطلبان باعث شد که قانونی برای یک زمان خاص که شما بتوانید فرضیه را مطرح کنید، ایجاد کنم و آن را «قانون فرضیهسازی در 5 دقیقه» نامیدم. اگر شما فرضیه را در پنجمین دقیقه، از 30 یا 40 دقیقهی مصاحبه مطرح نکردید، احتمالاً در خطر جدی فراموش کردن آن قرار دارید. صرفنظر از اینکه چه موضوعی را در دقیقهی پنجم درک کردهاید، پیشنهاد میکنم بهترین حدس را در مورد فرضیه بیان کنید تا آن را فراموش نکنید. اگر شما برای استفادهی تعمدی از فرضیهی تأخیری خود برنامهریزی کنید، مصاحبهکننده میپرسد که قبلاً من یک فرضیه مطرح کردم، اما دوست دارم سؤالاتی را مطرح کنم. مصاحبهکننده متوجه خواهد شد که شما قصد بیان فرضیه را دارید و به زودی متوجه نخواهد شد که آن را فراموش کردهاید.