از آثار تألیفی مرتضی بهشتی میتوان از کتابهای «زنده باد شادی»، «پژواک زندان»، «پژواک مهاجرت»، «حقوق و مثلهایش»، «زوجدرمانی» و «شوکران طلاق» نام برد.
در بخشی از کتاب رنگ زندگی کهنسالی میخوانیم
مشاهدهی از دست رفتن علائم جوانی در آینده، ناتوانی در مطالعه بدون استفاده از عینک، و دردهای مبهم و آشکاری که گاهوبیگاه ایجاد شده و تدریجاً ثبات بیشتری پیدا میکنند، معمولاً اولین نشانههای پیری هستند که فرد تدریجاً با آنها تطابق مییابد.
2- تغییرات ظاهری
سالمندان قشر مهم و کثیری از جامعه هستند و سالمندی مرحلهی مهمی از زندگی همهی ما به شمار میرود. به این منظور مرتضی بهشتی در کتاب رنگ زندگی کهنسالی با نگاهی تازه به پیری و مشکلات آن، به شرح بحرانها و نیازهای واقعی این قشر میپردازد. علاوه بر این، تأکید بر قابلیتهای بالقوه در سالمندان و پختگیِ این دوران، مقدمات یک زندگی آسوده و باکیفیت را فراهم میکند.
دربارهی کتاب رنگ زندگی کهنسالی
کسانی که در دوران جوانی و میانسالی خود را برای ورود به سالمندی آماده نکرده و توشهای نیندوختهاند، ممکن است با ورود به آخرین مرحله از زندگی خود، دچار بحرانهای زیادی شوند. کتاب رنگ زندگی کهنسالی، جامعه را در قبال سالمندان مسئول میداند؛ چراکه بخش زیادی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و توجه به آنها، کمک به سلامت جامعه است. مرتضی بهشتی بر این عقیده است که اگرچه سالمندی زمستان عمر است، اما به معنای ناتوانی و گوشهنشینی نیست؛ بلکه این دوران میتواند دوران شکوفایی و بهرهگیری از تجربیات جوانی باشد.
عوامل تنشزای بالقوه در سالمندان
معرفی کتاب رنگ زندگی کهنسالی
1- تغییرات خانوادگی
کتاب رنگ زندگی کهنسالی به نهادهای مسئول و افرادی که با سالمندان در ارتباطاند، یا حتی کسانی که در آستانه یا در بطن دوران سالمندی هستند پیشبینی میشود.
با مرتضی بهشتی بیشتر آشنا شویم
پیشگفتار
چکیده
پیریشناسی
جمعیت سالمندان
واژهشناسی پیری
پیری از نگاه عرفا
واژهی پیری و شعرا
واژهی «پیر» در آثار فلاسفه
جایگاه پیر در ادیان الهی
تعریف سالمندی
نشانههای پیری
تعریف بازنشستگی
مراحل چندگانهی بازنشستگی
بازنشستگی در آیینهی تاریخ
سالمندی در آیینهی ضربالمثل و ادبیات فارسی
مثلها
پیری و صد عیب
اندوه پیری در اشعار صائب
جایگاه سالمندان در اقوام و قبایل
جایگاه سالمند در اندیشه اسلامی
سالمندان در سخن بزرگان دین
زندگی بعد از بازنشستگی
منبهات دوران بازنشستگی و سالمندی
زیباسازی جسمی سالمندی یا اختفای کهنسالی
بحرانهای پیش روی سالمندی
نیازهای پنهان سالمندی
خانهی سالمندان
شادی و سالمندی
فعالیتهای شناختی
فعالیتهای اجتماعی
اصول برخورد با سالمند
تغذیه در دوران سالمندی
حقوق سالمندان
سالمندان در نهاد رسمی
جمعبندی
پیشنهادها
ترمینولوژی سالمندی
منابع
کتب منتشره از نویسنده
کتب در حال انتشار از نویسنده
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%D9%86%DA%AF-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%DA%A9%D9%87%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%84%DB%8C/book/70697
تغییر حالت و رنگ موها، کاهش انعطافپذیری انگشتان، کوچکتر شدن جثه و کاهش توانایی حرکت و جستوخیز، هر یک به نوعی بر تصور جسمانی فرد تأثیر میگذارد.