دم ظهر است که میزنم بیرون و قدمزنان میروم تا پارکی در محله و برای خودم ول میگردم بدون اینکه مقصد خاصی داشته باشم. در پارکْ بازی سگها را تماشا میکنم و با خانهبهدوشها سیگار میکشم، در کافهای قهوه مینوشم، کمی مینویسم و بالاخره وقتی برمیگردم خانه دیروقت است. پسرک تایوانی و گراهام برگشتهاند و قرار است غذا درست کنند، قرار میشود من و پسرک تایوانی برویم چیزی بخریم برای نوشیدن. تمام راه تا سوپرمارکت و تمام راه برگشت به خانه را دربارهی زبان ماندارین (چینی رسمی سادهشده) حرف میزنیم. بحث میکشد به عقدههایمان در قبال غربیها، اینکه چهطور حالا با وجود شباهتمان در تکنولوژیهای روزمره هنوز تفاوتی در میان است که نمیدانیم چیست؛ هردومان پی آن چیز نامناپذیر هستیم.
احسان نوروزی، نویسنده و مترجم ایرانی، متولد سال 1358 در شهر تهران است. نوروزی در دانشگاه در رشتۀ ادبیات نمایشی تحصیل کرده است. ردپای رشتۀ تحصیلی نوروزی را میتوان در برخی از آثار او مشاهده کرد. برای مثال، او در کتاب سفر با حاج سیاه برای توضیح ویژگیهای شهرهای مختلف، آنها را همچون شخصیتهای انسانی توصیف میکند.
از میان ترجمههای احسان نورورزی میتوان به «حق السکوت از چندلر»، «تانگو از مروژک»، «اسلاوی ژیژک» از مایزر و رمان «بطالت» اشاره کرد.
حدود 150 سال پیش، میرزا محمدعلی محلاتی در سن بیستوسه سالگی تصمیم گرفت که به اروپا سفر کند. محلاتی با یک عبای کهنه، یک گیوۀ بدون جوراب و یک دستمال که برایش هم شال کمر بود و هم سفره، راهی اروپا شد. او برای قوت راهش سه قرص نان و برای هزینههایش هزار دینار سکه برداشت، که البته تنها تا رسیدن به تفلیس دوام آورد. از آن جا که محمدعلی قصد داشت مدت زیادی را در اروپا بماند، و یا هرگز به ایران بازنگردد، هنگام خروجش از ایران شایعه کرد که از دنیا رفته است، به این ترتیب کاری کرد تا خانوادهاش برای پیدا کردن او به دنبالش نیایند. او با پای پیاده سفر میکرد و هنگامی که به درد پا دچار میشد، برای تسکین آن از مدفوع شتر استفاده میکرد. محلاتی پس از 18 سال به ایران بازگشت و در میان مردم به «حاج سیاح» معروف شد.
احسان نوروزی در کتاب سفر با حاج سیاح، ماجرای سفر پنجاهوپنج روزهاش به اروپا را روایت میکند. او در این امر از سفرنامهٔ محمدعلی محلاتی، ملقب به حاج سیاح، که 150 سال قبل از او به اروپا سفر کرده بود بهره میگیرد و تلاش میکند تا پایش را جای پای او بگذارد.
در بخشی از کتاب سفر با حاج سیاح میخوانیم
قیمت نسخه الکترونیک