معرفی و دانلود کتاب صوتی استبداد در ایران | حسن قاضی مرادی | آوانامه
انتشار: تیر 25، 1402
بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404

معرفی و دانلود کتاب صوتی استبداد در ایران | حسن قاضی مرادی | آوانامه

به طور مثال داریوش اول در کتیبه ی بیستون، همه ی دشمنان خود را که مجبور به سرکوب خشونت بار آنان شده، به آز و دروج (یعنی دروغ) متهم می کند. تَنسَر نیز قهر و خشونت و سرکوب مردم را ازآن روی لازم می شمرد که مردم آزمند شده اند و شاهان می باید به سرکوب خونین این خصلتشان بپردازند. پس از اسلام نیز همین عامل در توجیه اِعمال خشونت و زور از سوی حکومت به کار گرفته شد. در تمام سیاست نامه های دوران اسلامی، ظلم و تعدی مردم به یکدیگر، به \u200eواسطه ی آزمندی ذاتی شان، عامل اصلی توسل حکومت به زور و خشونت در نظر گرفته شده است.



منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86/book/78014

«زورمداری و تغلب سیاسی برای مدتی بیش از دوهزاروپانصد سال، نخستین تأثیری که بر ایرانیان داشت (دست کم تا آستانه ی انقلاب مشروطیت)، پذیرش این نکته بود که حقیقت حاکمیت سیاسی، همانا سیطره ی زور و تغلب است و جز این نیست.» حسن قاضی مرادی در کتاب صوتی استبداد در ایران، ریشه های عمیق استبداد در ایران و ذهن ایرانیان را بررسی می کند. این تأثیرات تا جایی بوده است که تعداد زیادی از ابزارهای سرکوب و توجیه های لازم برای اِعمال زور را خود مردم در اختیار حکومت قرار می داده اند.

حسن قاضی مرادی یکی از پژوهشگران و نویسندگان فعال ایرانی در حوزه ی جامعه شناسی شناخته می شود. او متولد سال 1332 در تهران است و در رشته ی مکانیک تحصیل کرده. حسن قاضی مرادی پس از فارغ التحصیلی، به بررسی های اجتماعی و سیاسی در حوزه ی تاریخ معاصر ایران روی آورده است. او، کتاب های متعددی را در حوزه ی تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران، جامعه شناسی سیاسی ایران و بالاخص روان شناسی اجتماعی ایران ترجمه و تألیف کرده است. کتاب های «در پیرامون خودمداری ایرانیان»، «در ستایش شرم»، «تأملی بر عقب ماندگی ما» و «درآمدی بر تفکر انتقادی» ازجمله آثار منتشرشده ی حسن قاضی مرادی هستند.

در بخشی از کتاب صوتی استبداد در ایران می شنویم

بنابر بررسی های حسن قاضی مرادی در کتاب صوتی استبداد در ایران، تجربیات نسل اندرنسل ایرانیان نسبت به شیوه ی حاکمیت، که تنها به صورت استبدادی بوده است، باعث شده بسیاری از آن ها نه تنها قادر نباشند حکومت دیگری را تصور کنند، بلکه تبدیل به حافظان این نظم شوند. آن ها از ایجاد خلل در این نظام می ترسند، چراکه تصور می کنند بدون این اقتدار، نظمی هم در کار نخواهد بود و جامعه دچار هرج ومرجی افسارگسیخته خواهد شد.

اگر می خواهید یک منبع کامل درباره ی پیشینه ی استبداد در اختیار داشته باشید و با نگاهی به این موضوع بخشی از تاریخ قدیم و معاصر ایران را بررسی کنید، فرصت شنیدن اثر حاضر را از دست ندهید.

حسن قاضی مرادی تلاش کرده است تا در کتاب صوتی استبداد در ایران، پررنگ ترین ویژگی ها و نکات مربوط به استبداد در تاریخ ایران را گردآوری کند و تحلیل منسجمی از آن ها ارائه دهد. نویسنده در ابتدای این کتاب، امکان پرسش گری را در تقابل با وضعیت استبدادی می داند و تلاش می کند تا معنای واقعی پرسش گری را نشان دهد. در فصل های بعدی کتاب صوتی استبداد در ایران، با انواع توجیه هایی که حاکمان مستبد و دستیارانشان (که گاه در دربار بوده و گاه از خود مردم بوده اند) برای تقویت بنیان های یک حکومت استبدادی می آوردند روبه رو می شویم. پس از این موضوع، حسن قاضی مرادی، ابزارهای اِعمال زور را تشریح کرده و در نهایت، بعد از بررسی جنبه های اجتماعی استبداد، این مفهوم را در متن نظریه ی ابن خلدون و به خصوص مفهوم عصبیت می سنجد.

معرفی کتاب صوتی استبداد در ایران

نگاهی عمومی به حکومت استبدادی در ایران پیش و پس از اسلام و نیز به تلاش متفکرین در توجیه آن، مبین محور قرار گرفتن زورمداری و تغلب در حکومت استبدادی و پذیرش و حتی لازم شمردن آن از طرف این متفکرین است. تلاش برای توجیه استبداد به بهانه ی تباه کار دانستن مردم و یا مقابله با هرج ومرج، به خودی خود شامل الزام حکومت استبدادی به کاربرد ابزار زور و خشونت می شده است. به طور مثال در توجیه استبداد به بهانه ی تباه کار دانستن مردم، عنصر اساسی تباه کاری مردم، آزمندی ذاتی آنان دانسته می شده است. مقدمه ی لازم برای مبارزه با آزمندی مردم نیز قدرت گیری پادشاهانی بوده است که با قهر و خشونت، مردمان را به روی گردانی از آن وادار کنند.

در تاریخ چندصدساله ی ایران از زمان هخامنشیان و دوران باستان گرفته تا دوران معاصر، همیشه استبداد بر مردمان این سرزمین حکومت داشته است. حسن قاضی مرادی در کتاب صوتی استبداد در ایران چگونگی اِعمال استبداد طولانی بر این مردم را بررسی کرده است؛ از بررسی توجیه های فراوان برای الزامی و منطقی بودن استبداد و خشونت گرفته، تا ابزارهایی که مستبدان در سلطه ی خود بر مردم از آن ها استفاده می کردند.

درباره ی کتاب صوتی استبداد در ایران

کتاب صوتی استبداد در ایران برای علاقه مندان به جامعه شناسی سیاسی ایران و مباحث مربوط به تاریخ سیاسی ایران مناسب است.

با حسن قاضی مرادی بیشتر آشنا شویم

کتاب صوتی استبداد در ایران را نشر صوتی آوانامه با صدای تایماز رضوانی و براساس نسخه ی متنی انتشارات اختران، منتشر کرده است.

کتاب صوتی استبداد در ایران برای چه کسانی مناسب است؟