معرفی و دانلود کتاب صوتی ایچی گو ایچی یه: هنر بهره بردن بیشتر از هر لحظه به شیوه‌ی ژاپنی‌ها | هکتور گارسیا | انتشارات جیحون

ایچی‌گو ایچی‌یه در ادبیات ژاپنی به مفهومی دلالت دارد که در فارسی آن را به «دم غنیمت دانستن» می‌شناسیم. می‌توان این عبارت را چنین ترجمه کرد: «تنها همین یک بار و دیگر هرگز.» کتاب صوتی ایچی گو ایچی یه را فرانسس میرالس و هکتور گارسیا درباره‌ی این عبارت و کاربست آن در لحظات زندگی نوشته‌اند.

درباره‌ی کتاب صوتی ایچی گو ایچی یه

نکته‌ی خاصی درباره‌ی اسرارآمیزترین حس ما وجود دارد، زیرا این حس سروکارش با چیزی نامرئی است و نزدیک‌ترین ارتباط را با حافظه دارد. باید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که وارد جایی می‌شوید و بویی آشنا به مشامتان می‌رسد. این بو می‌تواند بوی عطر، خوشبوکننده‌ی هوا، بوی چوب یا هر چیزی باشد ولی شما را میخکوب می‌کند. این بوی آشنا شما را به زمان دیگری می‌برد، به وضعیتی محسوس، به لحظه‌ای که در ذهنتان پنهان بوده و حالا ناگهان بیدار شده است.

معرفی کتاب صوتی ایچی گو ایچی یه: هنر بهره بردن بیشتر از هر لحظه به شیوه‌ی ژاپنی‌ها

– از تمام پنج حواس خود برای ادراک زمان حال استفاده کنید و با استفاده از آن‌ها ترس، غم، خشم و سایر احساسات منفی جامانده از گذشته یا ناظر به آینده را رها کنید.

هکتور گارسیا (Hector Garcia) نیز در اسپانیا متولد شد اما بعدتر ژاپن را برای زندگی انتخاب کرد و اکنون در توکیو از طریق صنعت آی‌تی امرار معاش می‌کند. او که نویسنده و مدیر وبلاگ معروف «kirainet.com» است تاکنون هفت کتاب از خود منتشر کرده که در میان آن‌ها کتابی با موضوع ایکیگای به بیش از پنجاه زبان ترجمه و در سراسر دنیا با اقبال عمومی روبه‌رو شده است.

در بخشی از کتاب صوتی ایچی گو ایچی یه می‌شنویم

امروز تو را دسترس فردا نیست

و اندیشه‌ی فردات به‌جز سودا نیست

ضایع مکن این دم ار دلت شیدا نیست

کاین باقی عمر را بها پیدا نیست

نکوداشت‌های کتاب صوتی ایچی گو ایچی یه

فرانسس میرالس (Francesc Miralles) رمان‌نویس، جستارنویس، مترجم و موزیسین اسپانیایی است که در رشته‌های روزنامه‌نگاری، ادبیات انگلیسی و آلمانی تحصیل کرده است و اغلب او را به‌واسطه‌ی کتاب‌های خودیاری‌اش می‌شناسند. اما میرالس تا کنون پانزده رمان نیز منتشر کرده که از آن میان «عشق با حروف کوچک» به زبان فارسی و بیست زبان دیگر ترجمه شده است.

فرانسس میرالس و هکتور گارسیا در کتاب ایچی‌گو ایچی‌یه (The Book of Ichigo Ichie) به شما می‌آموزند که:

– یک راهنمای امیدوارکننده و کاربردی برای لذت بردن از تجربیات روزمره و زندگی در لحظه… این کتاب راهنمایی آرام‌بخش است که حکایات، مَثَل‌ها و درس‌های زیادی را در برمی‌گیرد. (Publishers Weekly)

کتاب صوتی ایچی گو ایچی یه برای چه کسانی مناسب است؟

اصطلاح ایچی‌گو ایچی‌یه اغلب در ژاپن هنگام احوال‌پرسی یا خداحافظی استفاده می‌شود تا به طرف مقابل بگوییم ملاقات با او برایمان منحصر‌به‌فرد و خاص است. با ریشه‌یابی این عبارت به اندیشه‌های بودیسم و ذن و گفته‌های یک استاد قرن شانزدهمی در مراسم آئینی چای در ژاپن می‌رسیم. مراسمی که تشریفات پیچیده‌ی آن ما را وادار می‌کند تا تنها و تنها بر لحظه‌ی حال تمرکز کنیم.

اگر به آموزه‌های عرفان‌های شرقی درباره‌ی زندگی علاقه‌مند هستید، شنیدن این کتاب الهام‌بخش را از دست ندهید.

با نویسندگان کتاب صوتی ایچی گو ایچی یه بیشتر آشنا شویم

این نکته که انسان‌ها می‌توانند تا ده هزار رایحه‌ی مختلف را تشخیص بدهند، ولی بیشتر مردم فقط حدود ده صفت برای تعریف بوها دارند، نشان می‌دهد که اطلاعاتمان درباره بوها چقدر کم است. یکی دیگر از ویژگی‌های خاص بر ارتباط بسیار نزدیک آن با طعم است که در فصل گذشته به آن اشاره کردیم. به همین دلیل افرادی که حس بویایی خود را از دست می‌دهند، از آن جا که دیگر نمی‌توانند طعم‌ها را از هم تشخیص بدهند، نمی‌توانند از غذا لذت ببرند.

فراموش نکنید که هر یک از ما در فطرت خود کلیدی داریم که می‌تواند دری را به روی آگاهی، بینش، تعامل با دیگران و عشق به زندگی بگشاید. و آن کلید ایچی‌گو ایچی‌یه است. تنها کافی است تمام توجه قلبی و ذهنی خود را معطوف به لحظه‌ی حال کنید. گذشته قابل تغییر نیست و آینده هنوز نیامده است. یا چنان که خیام نیشابوری هزار سال پیش سروده است:

– قدردان زیبایی‌های زودگذر باشید. مانند ژاپنی‌ها هر ماه آوریل با آمدن شکوفه‌های گیلاس به مدت دو هفته جشن می‌گیرند، زیرا می‌دانند که باید برای دوباره دیدن آن‌ها باید یک سال تمام منتظر بمانند. -یا چنان که فروغ فرخزاد در سطری از شعر تولدی دیگر به زوال زیبای گل‌ها در گلدان اشاره می‌کند که بهانه‌های ساده‌ی خوشبختی او هستند.-

گاهی کسی را در زندگی ملاقات می‌کنیم و هیچ خبر نداریم بار دیگری در کار نیست. گاهی به مکانی می‌رویم و نمی‌دانیم این آخرین بار است که به آن جا رفته‌ایم. گاهی کاری را انجام می‌دهیم؛ غافل از این که زندگی دیگر فرصت تکرار آن را به ما نخواهد داد. ایچی‌گو ایچی‌یه یعنی آگاه بودن به همین «آخرین» ها، یعنی قدر دانستن لحظه‌هایی که قرار نیست دوباره پیش بیایند. یعنی ادراک این جمله که ما تنها یک بار زندگی می‌کنیم. واقعیت قطعی جهان این است که هیچ لحظه‌ای از زندگی نمی‌تواند تکرار شود. اگر شما و فردی در یک مکان با هم دیداری داشته باشید، هرگز نمی‌توانید آن دیدار را دوباره رقم بزنید. حتی اگر درست در همان نقطه از جهان دوباره یکدیگر را ملاقات کنید. آن دیدار دیگر سطری از تاریخ زندگی شما شده و هرگز تکرار نخواهد شد.

– از ایچی‌گو ایچی‌یه برای کشف ایکیگای -آرمان و هدف زندگی- خود استفاده کنید. زیرا فقط با یادگیری در لحظه زندگی کردن، می‌توانید تشخیص دهید که چه چیزی بیشتر به شما انگیزه می‌دهد. و برای شما شادی به ارمغان می‌آورد.

– گاهی توجه خود را به اتفاقات پیش‌بینی‌نشده معطوف کنید تا در میان رویدادهای زندگی معنایی جدید به دست بیاورید.

– این کتاب یک تمرین مفید است که به ما می‌گوید گرچه لحظات به عقب برنمی‌گردند، اما ما می‌توانیم از آن‌ها حداکثر استفاده را بکنیم، پیش از آنکه ناپدید شوند. (The Washington Post)

مارسل پروست در رمان چند جلدی در جستجوی زمان از دست رفته، لحظه‌ی ادراک ناگهانی مشابهی را با فرو رفتن یک تکه کیک در فنجان چای توضیح می‌دهد: «این حس جدید تأثیری بر من داشت که تأثیر عشقی است که مرا با جوهر و ذات ارزشمندش پر می‌کند؛ یا شاید این جوهر و ذات ارزشمند در وجود من نبود بلکه خود من بود. حالا دیگر میانمایگی، تصادف و فناپذیری را حس نمی‌کردم. این لذت و خوشی قدرتمند از کجا می‌توانست به وجود من آمده باشد؟»


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%DA%86%DB%8C-%DA%AF%D9%88-%D8%A7%DB%8C%DA%86%DB%8C-%DB%8C%D9%87/book/69513