معرفی و دانلود کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول: کلیات (تقسیم تاریخ ایران) | حسن پیرنیا | انتشارات جیحون

22 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش چهار: سرچشمه‌های قدیم

26 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش هشت: مؤلفین قرون اولیه‌ی اسلامی

17 دقیقه

قسمت سوم – فصل یک: نظری به تاریخ بابل، آسور و ایلام

13 دقیقه

قسمت دو – فصل سه: نژاد ملل مشرق‌قدیم

17 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش نه: سال‌شماری در مشرق قدیم

18 دقیقه

قسمت دو – فصل یک: مشرق قدیم

29 دقیقه

انقراض دولت ماد را چگونه باید تلقی کرد؟

25 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش یک: خواندن خطوط قدیمه، کاوش‌ها، حفریات

14 دقیقه

باب دوم: تمدن مادی‌ها

مشخصات کتاب صوتی

حسن پیرنیا، از نام‌آوران عرصه‌ی فرهنگ، تاریخ و سیاست، در نخستین مجلد از کتاب‌های تاریخ ایران باستان، یعنی کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول شرحی مفصل از کلیات نژاد بشر، تقسیمات جغرافیایی و منابع کهنی که پیرامون موضوعات تاریخی نگاشته شده ارائه می‌دهد. در این اثر کلاسیک علم تاریخ، نویسنده با استناد به دستاوردهای محققان تا زمان نگارش کتاب حاضر، کوشیده تا مقدماتی را از دانش تاریخ و ظهور نخستین تمدن‌های بشری به مخاطب ارائه نماید.

درباره‌ی کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول

11 دقیقه

قسمت یک – فصل سه: زبان‌ها

10 دقیقه

قسمت یک – فصل یک: کلیات

این نویسنده‌ی مشهور که به مشیرالدوله و مشیرالملک نیز ملقب گشته، در سال‌های پرآشوب مشروطیت خدمات ارزنده‌ی را به انجام رساند. از جمله اینکه در کمیسیونی که برای برپایی نظام‌نامه‌ی عدالت‌خانه تأسیس شده بود، مشارکت و حضور پررنگی داشت. او که سالیانی دراز در دستگاه دولتی فعالیت داشته و در امور مربوط به روابط بین‌المللی ایران، همین‌طور اصلاح نظام قضایی این کشور خدمات بی‌شماری را به انجام رسانده، در سال‌های پایانی عمر خود به نگارش آثاری گرانسنگ روی آورد. کتاب‌های «تاریخ ایران باستان» در سه مجلد، «داستان‌های ایران قدیم» و «حقوق بین‌الملل» برخی از آثار وی هستند که در زمینه‌ی فرهنگ، تاریخ، سیاست و… نگاشته شده‌اند.

فهرست مطالب کتاب صوتی

کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول را می‌توانید با صدای فریبا فصیحی از سوی انتشارات جیحون بشنوید. نشر سپاس نیز چاپ و انتشار نسخه‌ی متنی آن را به عهده داشته.

درباره‌ی مجموعه کتاب‌های تاریخ ایران باستان

22 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش هفت: کتب مراجعه به جغرافیای عالم قدیم

10 دقیقه

قسمت یک – فصل چهار: خطوط

با وجود پیشرفت‌هایی که اخیراً در روش‌های مطالعات تاریخی و باستان‌شناسی حاصل شده، مجموعه کتاب‌های تاریخ ایران باستان هنوز هم از منابع معتبر در مطالعات این حوزه به شمار می‌آید. دقت و باریک‌بینی پیرنیا در این آثار نیز شایسته‌ی توجه و تحسین است. اگرچه با پایان عمر این نویسنده، این مجموعه نیز ناتمام ماند و به شرح سلسه‌ی ساسانی نرسید اما مستندات این کتاب تا همین‌جا نیز سال‌ها روشنگر راه محققان و تاریخ‌دان‌های ایرانی بوده و خواهد بود.

کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول برای چه کسانی مناسب است؟

17 دقیقه

آسیای غربی پس از سقوط نینوا

18 دقیقه

فصل دو: شاهان ماد

22 دقیقه

جنگ هووخشتره با لیدیه

24 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش دو: کاوش‌ها

21 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش شش: کرنلیوس تاسیتوس

18 دقیقه

قسمت چهارم – فصل سه: خانواده، طبقات شکل حکومت

«تاریخ ایران باستان» عنوان مجموعه‌ی آثاری است که حسن پیرنیا آن‌ها را در سه مجلد نگاشته. تاریخ دوران باستان ایران به همراه مقدماتی از موضوعات اساسی حوزه‌ی علم تاریخ، بررسی سلسه‌هایی که پارسی‌ها و پارت‌ها تأسیس کردند و… درون‌مایه‌ی اصلی این مجموعه را تشکیل می‌دهند. پیرنیا در نگارش این اثر کلاسیک تاریخی، به آثار درجه‌اول اروپایی و فارسی، همچنین منابع عربی نظر داشته و سنگ‌نوشته‌هایی را که تا آن زمان کشف شده بودند، مورد تعمق و بررسی قرار داده.

معرفی کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول: کلیات (تقسیم تاریخ ایران)

حسن پیرنیا با بهره‌گیری از منابع انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و…، اثری تألیف کرده که می‌توان آن را نخستین کتاب تاریخی فارسی دانست که به ادوار پیش از اسلام و بررسی علمی وقایع تاریخی آن دوران پرداخته. کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول حاوی مستنداتی است که پیرنیا با کاوش در یافته‌های باستان‌شناسان و با توجه به متون تاریخی سایر ممالک گردآوری و ارائه کرده. نگاهی به عنوان کتاب حاضر ممکن است موجب شود به‌غلط تصور کنیم که سراسر کتاب تنها به تاریخ ایران و ایرانیان اختصاص پیدا کرده اما در حقیقت تاریخ اقوام و سرزمین‌های دیگر نیز در این اثر مطرح شده و مورد تحلیل قرار گرفته‌اند. پیش از اینکه شنیدن کتاب را آغاز کنید و یا به مطالعه‌ی ادامه‌ی توضیحات بپردازید، لازم می‌دانیم یک نکته را یادآوری کنیم: کتابی که پیش رو دارید، در زمانی نوشته شده که روش‌های پژوهش تاریخی و شیوه‌های باستان‌شناختی با امروز تفاوت بسیاری داشتند. بنابراین، ممکن است به مطالبی بربخورید که با اطلاعات جدیدتر و منابع امروزی‌تر همخوانی نداشته باشد. هرچند این نکته از ارزش و اهمیت اثر پیرنیا کم نخواهد کرد اما پیشنهاد می‌کنیم در بررسی‌های تاریخی و کسب اطلاعات از دوران باستان ایران صرفاً به یافته‌های این کتاب اکتفا نکنید.

27 دقیقه

تاخت‌وتاز سکاها در آسیای غربی

21 دقیقه

قسمت چهارم – فصل دو: تأثیر شرایط جغرافیایی

12 دقیقه

قسمت سوم – فصل سه: دولت آسور

27 دقیقه

قسمت چهارم – فصل یک: مقدمه‌ی تاریخ ایران

19 دقیقه

قسمت دو – فصل چهار: مهاجرت بنی‌سام به مصر

23 دقیقه

کتاب اول: دوره‌ی مادی یا اعتلای آریان‌های ایرانی در مشرق قدیم – باب اول: مادی‌ها و دولت ماد – فصل یک: مادی‌ها

10 دقیقه

قسمت یک – فصل دو: نژادها

نویسنده مباحث کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول را با کلیاتی پیرامون زمان پیش از تاریخ (پیش از اختراع خط)، نژادهای بشری و نیاکان انسان‌های امروزی، معرفی زبان‌ها، انواع خط و منابع تاریخی معتبر آغاز می‌کند. در ادامه، نژادهای گوناگون انسان‌ها در گستره‌ی جغرافیایی‌ای که به آن تعلق داشتند مورد بحث قرار می‌گیرند. از نکات قابل‌توجه، نظمی است که حسن پیرنیا در تنظیم مطالب این کتاب به کار برده. پس از اینکه مطالب هر بخش به‌طور مبسوط مورد تحلیل قرار می‌گیرند، بخشی با عنوان نتیجه، جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده را به مخاطب ارائه می‌کند. نثر منسجم و مستحکم نویسنده نیز درخور توجه است. قلمی که در عین روانی از صلابت بالایی برخوردار است. هرچند گاه‌گاه کلماتی در متن به کار رفته‌اند که به گوش مخاطب امروزی چندان آشنا نمی‌آیند اما بااین‌حال، شنیدن مطالب به‌آسانی و بدون مشکل خاصی صورت خواهد گرفت.

16 دقیقه

قسمت دو – فصل دو: اثرات وضع جغرافیایی

قیمت نسخه صوتی


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%88%D9%84/book/76173

23 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش پنج: دی‌نن

اساتید و دانشجویان رشته‌ی تاریخ یا مخاطبانی که به مطالعه در این حوزه علاقه‌مند هستند، با تهیه‌ی کتاب صوتی تاریخ ایران باستان – باب اول به یکی از جامع‌ترین و معتبرترین کتاب‌های مستند در زمینه‌ی علم تاریخ دسترسی خواهند داشت.

با حسن پیرنیا بیشتر آشنا شویم

22 دقیقه

قسمت سوم – فصل دو: بزرگ شدن بابل

8 دقیقه

شاهان ماد موافق

حسن پیرنیا (متولد 1250 و درگذشته در سال 1314)، تاریخ‌نگار، نویسنده، حقوق‌دان و سیاستمدار برجسته‌ی عهد قاجار و ابتدای پهلوی بود. تأسیس مدرسه‌ی علوم سیاسی و همچنین همکاری در بنا نهادن و تدوین آیین دادرسی کیفری و مدنی ایران گوشه‌ای از اقدامات ماندگار وی هستند. شایان ذکر است که پیرنیا به‌عنوان نخست‌وزیر نیز در واپسین سال‌های دوره‌ی قاجاریه فعالیت داشته.

29 دقیقه

قسمت سوم – فصل چهار: دولت ایلام

19 دقیقه

سرچشمه‌های نوین – بخش سه: کارهای علما بعد از کشف سرچشمه‌های نوین