معرفی و دانلود کتاب صوتی جزیره‌ی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز | جلال الدین محمد بلخی | نوین کتاب گویا

بخش عمده‌ی اشعار و اندیشه‌های مولانا را مدیون شمس تبریزی هستیم، این شمس است که مولانای خطیب 37 ساله را تبدیل به عارفی دل‌سوخته می‌کند و مسیر زندگی او را برای همیشه تغییر می‌دهد. در خصوص شخصیت شمس صحبت‌ها و افسانه‌های ضد و نقیص بسیاری وجود دارد که نمی‌توان به آن‌ها اعتماد کرد اما هر که بود در برهه‌ای از زمان وارد زندگی مولانا شد و در قونیه سکونت داشت. خطابه‌های او با عنوان مقالات شمس تبریزی در بازار موجود است و برای آشنایی بیشتر با اندیشه‌های شمس می‌توانید از این کتاب استفاده کنید.

فهرست مطالب کتاب صوتی

قیمت نسخه صوتی


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%AC%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%DB%8C-%D9%85%D8%AB%D9%86%D9%88%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%A7%D8%AF%D8%B4%D8%A7%D9%87-%D9%86%D8%B5%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B2/book/72470

علیرضا شریعتی در کتاب صوتی جزیره‌ی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز یکی دیگر از حکایت‌های درخشان مثنوی معنوی اثر مولانا جلال الدین محمد بلخی را روایت می‌کند. او پابه‌پای ابیات این حکایت، توضیحات تکمیلی را برای درک آسان‌تر مخاطب ارائه می‌دهد. داستان درباره‌ی پادشاهی یهودی است که با مسیحیان سرزمین خود ستیزه‌ای سفاک‌خویانه دارد. اما وزیر زیرک پادشاه داستان را دگرگون می‌سازد.

این اثر به همت نشر صوتی نوین کتاب گویا منتشر شده است و آن را با صدای علیرضا شریعتی می‌شنوید.

درباره‌ی مجموعه‌ی جزیره‌ی مثنوی

علیرضا شریعتی در هر یک از قسمت‌های مجموعه‌ی جزیره‌ی مثنوی آثار شناخته‌شده‌ی این اثر گرانقدر را انتخاب نموده و به زبانی امروزی بازنویسی کرده است. هر قسمت از این مجموعه به یکی از حکایت‌های مثنوی اختصاص دارد.

کتاب صوتی جزیره‌ی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز برای چه کسانی مناسب است؟

در روزگاران دور پادشاهی از قوم و شریعت یهود بود که بر ساکنان مسیحی سرزمین خود ظلم می‌ورزید. علیرضا شریعتی در کتاب صوتی جزیره‌ی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز حکایت آن پادشاه و سرنوشتش را بازگو می‌کند. این حکایت سروده‌ی جلال الدین محمد بلخی است و در مثنوی معنوی قرار دارد.

درباره‌ی کتاب صوتی جزیره‌ی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز

۲۵ دقیقه

داستان پادشاه نصرانی‌گداز

مشخصات کتاب صوتی

مولوی به‌مدت چهار سال با شمس تبریزی حشرونشر داشت و این آمدوشد تأثیری شگرفت و حیرت‌آور از این دو شاعر و عارف نامدار بر زندگی یکدیگر گذاشت. چنانکه گفته شده است هرکجا در این شش دفتر اشارتی به آفتاب و خورشید شده، شاعرْ پیر و مراد خود شمس تبریزی را در خاطر داشته است.

اگر به ادبیات عرفانی علاقه دارید، این کتاب صوتی را از دست ندهید.

با جلال الدین محمد بلخی بیشتر آشنا شویم

جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولانا از معروف‌ترین شاعران ایرانی و فارسی زبان در قرن هفتم است که شهرتی جهانی دارد و آثارش به بسیاری از زبان‌های دنیا ترجمه شده است. اکثر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده است اما در اشعارش واژه‌های ترکی و عربی نیز می‌توان یافت. این شاعر بزرگ زاده‌ی بلخ است که در افغانستان کنونی قرار دارد اما به دلیل حمله‌ی مغول‌ها در نوجوانی به قونیه که در ترکیه‌ی امروزی قرار دارد مهاجرت کرد و همین مسئله، امروزه محل مناقشات بسیاری میان ایران، افغانستان و ترکیه شده است چرا که هر سه‌ی این کشورها مولانا را میراث فرهنگی کشور خود می‌دانند اما آنچه که درباره‌ی مولانا ضروری است و باید آن را بپذیریم شخصیت و اشعار فراملیتی و فراقومیتی مولانا است که این عارف را نمی‌توان محدود به کشوری خاص دانست، او و اندیشه‌هایش جهانی هستند و محدود کردن این اشعار به یک کشور خاص جفا در حق اندیشه‌های وی محسوب می‌شود.

عبداللطیف عباسی گچراتی، رینولد نیکلسون، عبدالکریم سروش و محمدعلی موحد از جمله کسانی بودند که هریک با استفاده از دانش و پژوهش خود در این حوزه، تصحیح‌های گوناگونی را از این اثر ارائه دادند. سوای آن، مثنوی معنوی تا کنون و با وجود گذشت قرن‌های بسیار از سرایش آن، بارها و بارها بازنویسی و اقتباس شده و همچنین به زبان‌های دیگر ترجمه گردیده است. پژوهشگران نامداری همچون جعفر شهیدی، و بدیع‌الزمان فروزانفر آثار ارزشمندی را در تحلیل و شرح این اثر به رشته‌ی تحریر درآورده‌اند. اهمیت این شاهکار ادبیات عرفانی تا به حدی است که اکنون رشته‌ای تخصصی تحت عنوان «مولوی‌پژوهی» به رسمیت شناخته می‌شود.

«مصحف ثانی» نامی است که بسیاری از صاحب‌نظران برای مثنوی معنوی برگزیده‌اند. این کتاب که یکی از مهم‌ترین آثار عرفانی و تعلیمی ادبیات فارسی به شمار می‌رود، دربرگیرنده‌ی 26000 بیت از سروده‌های مولاناست که در شش دفتر گنجانده شده است. مولوی برای حکایت‌های شیرین و آموزنده‌ای که از خلال این ابیات روایت می‌کند، از قالب شعری مثنوی بهره گرفته است. جلال‌الدین همایی، ادیب و پژوهشگر معاصر، این اثر را از جهت پرمغزی و نغزگفتاری با آثاری همچون گاتاهای هندی، متون مقدس زرتشتی و عهد جدید مسیحیان هم‌سنگ دانسته است.

معرفی کتاب صوتی جزیره‌ی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز