معرفی و دانلود کتاب صوتی خسرو و شیرین | نظامی گنجوی | نوین کتاب گویا
انتشار: شهریور 05، 1401
بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404

معرفی و دانلود کتاب صوتی خسرو و شیرین | نظامی گنجوی | نوین کتاب گویا

حکیم نظامی گنجوی (Nizami Ganjavi) در منظومه ی خسرو و شیرین (Khosrow and Shirin) داستانی پرپیچ وخم از سرنوشت عشق دو مرد به نام های خسرو و فرهاد را به دختری ارمنی به نام شیرین روایت کرده است. این اثر به لحاظ ساختار درام پیچش های بیشتری نسبت به دیگر منظومه ی نظامی نامدار نظامی یعنی لیلی و مجنون دارد. دکتر بهروز ثروتیان در کتاب خسرو و شیرین به اجمال و اختصار این اثر جاودانه ی ادبیات پارسی را با زبانی دل نشین و تا حدودی روان تر از بیان مندی نظامی، بازنویسی کرده است. در ادامه خلاصه ای از این داستان مشهور را می خوانید:

بهروز ثروتیان نامی آشنا برای پژوهشگران و متخصصان حوزه ی ادبیات است. ثروتیان را بیش از هر چیز می توان یک «نظامی پژوه» دانست. او با کسب رتبه ی یک در آزمون سراسری دو رشته ی زبان و ادبیات فارسی و فلسفه در سال 1342، تدریس ریاضی را رها کرد و در دانشگاه تبریز مشغول تحصیل در رشته ی زبان و ادبیات فارسی شد. این دانشگاه در سال 1345 به ثروتیانِ 29 ساله مدال درجه یک علمی فرهنگ را اعطا کرد. او پس از اخذ مدرک دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، به مدت 17 سال در کرسی استادی دانشگاه آزاد کرج به تدریس پرداخت و همچنین سال های متمادی از عمر پربار خود را صرف تحقیق و پژوهش و تألیف درباره ی حکیم نظامی گنجوی و آثارش کرد. شایان ذکر است این پژوهشگر ادبی در طول هفتادوپنج سال زندگی خود، بیش از هفتاد اثر در زمینه ی ادبیات کلاسیک و ادبیات معاصر فارسی تألیف و منتشر کرد.

در بخشی از کتاب صوتی خسرو و شیرین می شنویم

علاقه مندان به ادبیات کلاسیک فارسی و اشعار و منظومه های عاشقانه ی کهن، با شنیدن این اثر گوش نواز تجربه ای لذت بخش به دست خواهند آورد.

با بهروز ثروتیان بیشتر آشنا شویم

بر عادت خویش به هر سو می نگریست که ناگهان چشمش به ماهی افتاد که در آب چشمه بود...



منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%AE%D8%B3%D8%B1%D9%88-%D9%88-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86/book/68863

موسیقی این کتاب صوتی چنان هنرمندانه است که حتی می توان بدون در نظر گرفتن ارتباطی که با این کتاب دارد، آن را به عنوان اثری مستقل شنید و لذت برد. مهدی زارع، آهنگساز و نوازنده ی سازهای زهی، بادی، کوبه ای و الکترونیک، با خلق جهانی شنیدنی از هم آوایی سازها و آوازها، این کتاب صوتی را به اثری خاص و قابل توجه تبدیل کرده است. سیامک موسوی، مهدی شیرزایان، علی امیرقاسمی و ژیلا تقوی در بخش آواز موسیقی متن این کتاب به هنرنمایی پرداخته اند.

کتاب صوتی خسرو و شیرین برای چه کسانی مناسب است؟

خسرو با جمعی پری زاده چون سلیمان بیرون رفت و بادکردار به راه افتاد. از بیم شاه دو منزل را یک منزل می کرد تا بدان جایی رسید که آن ماه موی می شست. به غلامان فرمود تا برآسایند و اسبان را علف بدهند و خود تنها قدم زنان از پیش غلامان به راه افتاد و از قضا روی به سوی آن مرغزاری آمد که ماه شیرین در آب شیرینش افتاده بود و موی می شست.

گر این بت جان من بودی چه بودی / ور این اسبان من بودی چه بودی

و هیچ نمی دانست که آن شبرنگ و آن ماه، ناگاه بر برج او فرود می آیند. ای بسا معشوق که خواب آلوده و ناآگاهانه و مست بر در عاشق آید و او نداند.

خسرو که فرهاد را مانعی بر سر راه عشق و وصال خود با شیرین می بیند، با به کار گرفتن نیرنگی سبب می شود فرهاد جان خود را از دست بدهد. پس از فراز و نشیب های بسیار، سرانجام خسرو و شیرین با یکدیگر پیمان زناشویی می بندند و از یکدیگر کامیاب می شوند. اما این پایان ماجرا نیست و باز هم مشکلات متعددی بر سر راه این دو تا عاشق رخ می دهد...

معرفی کتاب صوتی خسرو و شیرین

اسب خسرو آهسته آهسته گام برمی داشت و نعل بر روی گیاهان می کشید که خسرو با دیدن شبدیز به خود گفت:

بهروز ثروتیان، نظامی پژوه و محقق ادبیات فارسی، در کتاب صوتی خسرو و شیرین این منظومه ی درخشان ادبیات پارسی را به بیان و زبانی ساده تر از کلام حکیم نظامی گنجوی بازنویسی کرده است. آثار نظامی گنجوی، شاعر و ادیب صاحب سبک قرن ششم هجری، تا به حدی استوار و تأثیرگذار بوده است که با گذشت صدها سال، هنوز توجه پژوهشگران و علاقه مندان را به خود جلب می کند.

درباره ی کتاب صوتی خسرو و شیرین

بسا دولت که آید بر گذرگاه / چو مرد آگه نباشد گم کند راه

طوافی زد برآن فیروزه گلشن / میان گلشن آبی دید روشن
چو طاووسان عقابی دید بسته / تزروی بر لب کوثر نشسته

خسروپرویز پادشاه ساسانی با شنیدن وصف زیبایی شیرین، ندیده دلباخته ی او می شود. شیرین از طریق شاپور که جزو درباریان کاخ خسروپرویز است، از این دلباختگی باخبر می شود و با دیدن تصویر نقاشی شده ی خسروپرویز، او نیز به پادشاه عاشق پیشه دل می بازد. شاپور قرار دیداری میان این دو ترتیب می دهد. شیرین در میانه ی راه کاخ خسرو قصد می کند لَختی در چشمه ای آبتنی کند و غبار خستگی از تن بزداید. در همان حال خسرو طی ماجرایی از آن حوالی رد می شده که شیرین را می بیند. او بی آنکه بداند این زن زیبارو شیرین است، در دم شیفته و مفتون او می شود. اما آن ها در کنار این چشمه کامیاب نمی شوند. با پیچ وخم هایی که با حضور بهرام چوبین، مریم -همسر سابق خسرو- و مهین بانو -عمه ی شیرین- در خط داستانی پیش می آید، خسرو و شیرین به وصال یکدیگر نمی رسند تا این که با ورود فرهاد به ماجرا، داستان شمایلی جدید به خود می گیرد.