«بهترین روزگار و بدترین روزگار بود. دوران خرد و روزهای بیخردی، بهار امید و زمستان ناامیدی. پیش رویمان همه چیز بود و هیچ چیز نبود. همه به سوی بهشت میرفتیم و همه از آن دور میشدیم»… جملاتی که خواندید، در کنار هم، زیباترین فرازِ آغازینِ یک رمان در تاریخ ادبیات غرب را ساختهاند؛ شروعی میخکوبکننده بر روایتی جنونآسا که به پرترهای بینقص از یک برههی مهم و حیاتی در تاریخ اروپا میمانَد. هیچ اغراق نیست اگر مدعی شویم که این جملات تکاندهنده و متناقضنما که در ابتدای رمان داستان دو شهر (A Tale of Two Cities) نقل شدهاند، تمام آنچه را که در باب قرن هجدهم گفتنی است، بیان داشتهاند.
این نویسندهی بزرگ انگلیسی در سال 1812 به دنیا آمد و به سال 1870 چشم بر جهان فرو بست. امروزه از وی به عنوان مهمترین رماننویس عصر ویکتوریا یاد میشود. تحمل فقر و محرومیت بیامان در دوران کودکی و نوجوانی، از دیکنز انسانی با روحیهای حساس به نابرابریها ساخته بود. امری که از دقت در بزرگترین آثارش به خوبی هویداست.
از تمام علاقهمندان به ادبیات کلاسیک جهان دعوت میکنیم که شنوندهی کتاب صوتی داستان دو شهر باشند.
با چارلز دیکنز بیشتر آشنا شویم
کتاب داستان دو شهر از بسیاری جهات اثری بینظیر و یکه در تاریخ ادبیات انگلستان است. چنانکه حتی اشارهای مختصر به دلایل عظمت آن، فرصت و مجالی بس فراختر از آنچه ما در اختیار داریم، میطلبد. به همین خاطر، بهتر میدانیم که مطلب حاضر را در همین نقطه به پایان بَریم و از شما دعوت کنیم که بی فوت وقت، خودْ به مطالعهی این شاهکار ادبی جاویدان بنشینید.
اقتباس از کتاب صوتی داستان دو شهر
کتاب صوتی داستان دو شهر شاهکاری خیرهکننده از چارلز دیکنز، نویسندهی شهیر ادبیات قرن نوزدهم انگلستان، است. وقایع این اثر تاریخی – اجتماعیِ درخشان، در سالهای منتهی به انقلاب فرانسه میگذرد؛ در عصری که به زعم دیکنز، بهترین و بدترینِ دورانها بود… بد نیست بدانید که رمان داستان دو شهر یکی از پرفروشترین عناوین داستانیِ تاریخ به شمار میرود.
درباره کتاب صوتی داستان دو شهر
در تاریخ میخوانیم که سدهی هجدهم عصر بیداری مردم اروپا بوده است. در این برهه، انسان غربی، شاید برای نخستین بار در تاریخِ خود، به فهم و درکی روشن از حقوق اساسی خویش دست مییابد. در این عصر است که مفاهیمی چون «آزادی»، «حق تعیین سرنوشت» و «برابری»، که امروزه طنینی آشنا در گوشهای ما دارند، برای اولین بار به جامهی «بیان» درمیآیند، و سرانجام، رویدادی تاریخی موسوم به «انقلاب کبیر فرانسه» را سبب میگردند.
همهی این اتفاقها و هزاران اتفاق مثل اینها، در اواخر سال 1775 میلادی رخ میدادند. در همین حال، هیزمشکن و برزگر، بدون جلب توجه به کار خود مشغول بودند و آن دو پادشاه با فکهای بزرگ و ملکههای زیبا و نه چندان زیبا، هیاهوکنان راه خودشان را میرفتند…
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D9%88-%D8%B4%D9%87%D8%B1/book/68207
چارلز دیکنز (Charles Dickens) اهل انگلستان بود و هرگز فرانسه را از نزدیک ندیده بود. با این حال، هماو بود که در رمانی درخشان و کمنظیر، اگرنه دقیقترین، دستکم گیراترین تصویر را از زشتیها و زیباییهای انقلاب کبیر فرانسه به دست داد.
معرفی کتاب صوتی داستان دو شهر
انقلاب فرانسه در دیدهی ناظران آن، تجلیِ توأمان متناقضترین ایدههای فکری و متضادترین رفتارهای جمعی بود. از یک سو، آنچه در این واقعه جلب توجه میکرد، واکنشِ پُرشور و همگانی علیه تبعیض سیاسی، و تحقق خواست عمومیِ برابری و آزادی و عدالت بود. از سویی دیگر امّا، این انقلاب جلوهی تمام رذائل انسانی، از جمله خشونت، عقدهگشایی و آشوبطلبی نیز، به نظر میرسید. (عجیب نیست که حتی امروزه، عبارت «انقلاب فرانسه»، ناخودآگاه تصویر گیوتین را در اذهان مجسم میکند!)
– یک اثر کلاسیک تکاندهنده. (Barnes & Noble)
– «داستان دو شهر» تصویری روشن از زمانهای مملو از ترس و خیانت به دست میدهد. (Penguin Random House)
کتاب صوتی داستان دو شهر مناسب چه کسانی است؟
حتی در پایتخت انگلستان، هر شب مردان مسلح، بیپروا دزدی میکردند و راهزنی رواج داشت؛ به خانوادهها آشکارا هشدار داده بودند که تا وقتی وسایل خود را به انبارهای امن نسپردهاند، از شهر خارج نشوند. دزدادن در سالنهای پذیرایی دربار صلیبهای الماسنشان را از گردن اشراف میزدند؛ تفنگچیها دنبال جنسهای دزدی به کلیسای سنت جایلز میرفتند؛ دزدها به تفنگچیها شلیک میکردند و تفنگچیها دارودستهی دزدها را به آتش میبستند؛ و این اتفاقها برای همه عادی بود.
از میان مهمترین کتابهای چارلز دیکنز میتوان به عناوینی چون «داستان دو شهر»، «روزگار سخت»، «خانهی قانونزده» و «آرزوهای بزرگ» اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی داستان دو شهر میشنویم
وقایع رمان داستان دو شهر در دو پایتخت بزرگ اروپا جریان دارد: لندن و پاریس. روایت دیکنز اساساً حول محور چند شخصیت معدود میگردد. با این حال، دامنهی فعالیتهای همین چند شخصیت، به مرور چنان گسترده میگردد که گسترهای به پهنای یک عصر تاریخی را در بر میگیرد.
رمان داستان دو شهر، به سان اغلب آثار چارلز دیکنز، منبع الهامی بزرگ در خلق آثار اقتباسی فراوان در دو حوزهی تئاتر و سینما بوده است. در همین راستا، از میان مهمترین اقتباسهای سینمایی از رمان دیکنز، باید از فیلم سینمایی داستان دو شهر، ساختهی جیم گدارد، نام بُرد.
نکوداشتهای کتاب صوتی داستان دو شهر
قهرمان کتاب داستان دو شهر، جوانی عاطل و باطل به نام سیدنی کارتن است. شخصیتی عامی و مبتذل که به واسطهی دل باختن به زنی زیبا و پاکسرشت، به مرور تحولات روحی و شخصیتی عظیمی را از سر میگذراند. تا اینکه سرانجام، در لحظهای دراماتیک از داستان، با اتخاذ تصمیمی سرنوشتساز و ایثارگرانه، خود را به پای عشق و آرمان خویش، قربانی میکند.