اگر داستان بابالنگدراز را دوست دارید، احتمالاً دشمن عزیز را هم دوست خواهید داشت. این کتاب صوتی میتواند پیشنهادی جذاب برای نوجوانان و بزرگسالان و حتی سالمندان باشد. قدرت روایتگری جین وبستر آثار او را به داستانهایی بدون محدودیت مخاطب تبدیل میکند.
جین وبستر را بیشتر بشناسیم
معرفی کتاب صوتی دشمن عزیز
– شگفتانگیز. (Biblio)
– داستانی دوست داشتنی. (Girl Ebooks)
– رمانی عالی و منحصر به فرد. (Book Depository)
اقتباس از کتاب صوتی دشمن عزیز
رمان دشمن عزیز (Dear Enemy) را میتوان کتابی در امتداد داستان بابالنگدراز به شمار آورد. جین وبستر نویسندهی داستان محبوب بابالنگدراز، در این کتاب قصهی زندگی «سالی»، دوست صمیمی جودی ابوت (شخصیت اصلی داستان بابالنگدراز) را روایت میکند. ما از خلال نامهنگاریهای سالی مکبراید، سیر رشد و پیشرفت او را در زندگی میبینیم که چگونه از انسانی غیراجتماعی به شخصیتی مفید و بالغ تبدیل میشود. او نامههای زیادی به افرادی همچون جودی ابوت، جرویس پندلتون (همسر جودی)، سندی مکری (پزشک یتیمخانهای که سالی در آن کار میکند) میفرستد و داستان زندگیاش را در این نامهها روایت میکند. «دشمن عزیز» نامی است که سالی در این نامهها به روی سندی مکری میگذارد.
نویسندهی دشمن عزیز در طول داستان، انتخابهای زندگی سالی را در کنار موقعیتهای دیگر دوستانش مثل جودی ابوت و هلن قرار میدهد و نحوهی رویارویی آنها با چالشهای زندگیشان را با یکدیگر مقایسه میکند. او با مهارتی مثالزدنی در نوشتن، در این کتاب به سراغ ظرافتهای زندگی زنانه میرود و آنها را بازنمایی میکند.
نکوداشتهای کتاب صوتی دشمن عزیز
جین وبستر (Jean Webster) نویسندهی مشهور آمریکایی، در سال 1876 در نیویورک به دنیا آمد. او با مارک تواین، نویسنده و طنزپرداز و خالق اثر مشهور «ماجراهای هاکلبریفین» نسبت خویشاوندی دارد و سبک کار او از این نظر که محدود به سن و گروه خاصی نیست، به او شباهت دارد.
جین وبستر در کتاب صوتی دشمن عزیز، داستان زندگی سالی مکبراید، دوست صمیمی جودی ابوت را روایت میکند. این رمان محبوب بلافاصله پس از انتشار بهمدت ده هفته در صدر لیست پرفروشترین کتابهای آمریکا قرار گرفت.
دربارهی کتاب صوتی دشمن عزیز
وبستر در ابتدای قرن بیستم فعالیت حرفهای خود را با نگارش داستان و رمان آغاز کرد. او بهخوبی فضای اجتماعی آن دوران را در آثارش منعکس کرده است. اصلاحات نژادی و وراثت، مشکلات زنان و اصلاحات نهادی از پررنگترین درونمایههای آثار وبستر هستند. همچنین وبستر از تجربهی زیستهاش در رابطه با حضور در خیریههای حمایت از کودکان، در خلق آثار خود استفاده کرده است.
جودی عزیزم! همین الان داشتم با خانمی مصاحبه میکردم که میخواست کودکی را با خودش به خانه ببرد و شوهرش را غافلگیر کند. به سختی توانستم متقاعدش کنم که از آنجایی که شوهرش مسئولیت تامین هزینههای بچه را بهعهده دارد، شاید بد نباشد درباره این فرزندخواندگی با او مشورت کند. زن باکلهشقی بحث میکرد که بزرگ کردن بچه هیچ ارتباطی به شوهرش ندارد؛ چون کار طاقتفرسای شستن و لباس پوشاندن و تربیت کردن بچه بهعهده خودش خواهد بود. کم کم دلم برای مردان میسوزد، به نظر میرسد بعضیهاشان حقوق خانوادگی بسیار ناچیزی دارند. حتی گمان میکنم دکتر ستیزهجویمان از سوی خدمتکارش قربانی استبداد خانگیست. آنطور که مگی مک بورگ به این مرد فلکزده بیتوجهی میکند، شرمآور است. مجبور شدم یکی از یتیمها را مسئول رسیدگی به کارهای او کنم.
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B4%D9%85%D9%86-%D8%B9%D8%B2%DB%8C%D8%B2/book/68394
داستان دشمن عزیز در سال 1981 دستمایهی ساخت سریالی هفتقسمتی به کارگردانی آلیستر کلارک شد.
کتاب صوتی دشمن عزیز برای چه کسانی مناسب است؟
26 مارس
از دیگر آثار این نویسنده میتوان به «بابا لنگ دراز، جری جوان و فقط پتی» اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی دشمن عزیز میشنویم
جین وبستر در این داستان سیر بلوغ شخصیت اصلی را در مسیر درام برای مخاطب ترسیم میکند. درست مثل چیزی که در بابالنگدراز برای شخصیت جودی ابوت اتفاق میافتد. وبستر چالشهای حضور و رشد یک زن مستقل را در اجتماعی مردسالار در ابتدای قرن بیستم به تصویر میکشد. او برای این کار شخصیت اصلی داستان را در روستایی نزدیک نیویورک قرار میدهد و به معضلات اجتماعی زمانهی اثر یعنی دههی دوم قرن بیستم، از جمله نگهداری از کودکان بیسرپرست، حقوق زنان، طلاق و حضور زنان در جامعه میپردازد. مسائلی که پس از گذشت بیش از یک قرن، هنوز هم کمابیش با آنها دستبهگریبان هستیم.