دیپلماسی به معنای سیاست است و دیپلماسی شرکتی بهعنوان مفهوم رفتارها و سیاستهای یک شرکت برای توسعه روابط درونی و بیرونی تعبیر میشود. کتاب صوتی دیپلماسی شرکتی به ما یاد میدهد که با استفاده از نظریهی رفتاری شرکت، تصمیمگیری استراتژیک را فراتر از انگیزههای محیطی توضیح دهیم. نظریهی رفتاری شرکت، مجموعهای پیچیده از نظریههای تجاری و مدیریت است که به درک ما از شرکت کمک میکند. برای درک رفتار شرکتها در بازار و بررسی روابط بین شرکتها باید از ترکیب مطالعات اقتصادی، جامعهشناسی، بازرگانی و مدیریت استفاده کرد. اقتصاد روانشناختی یا روانشناسی اقتصادی از حوزههایی هستند که از دل این نگاه نسبت به رفتار شرکت به وجود آمدهاند.
یک شرکت موفق باید برای رقابت در فضای تجاری، دیپلماسی و رفتار تجاری مناسبی اتخاذ کند. کتاب صوتی دیپلماسی شرکتی روابط شرکتها در کسب و کار را بررسی کرده و الگویی برای توسعه دیپلماسی شرکتی ارائه میدهد. وحید ناصحی فر، سیده مهسا حسینی و علیرضا سرلک مقدم در این کتاب بینش و درک عمیقی را از رفتارها و استراتژیهای تجاری مطرح میکنند.
دربارهی کتاب صوتی دیپلماسی شرکتی
رمز بقای واحدهای اقتصادی در اقتصاد مدرن، رفتار تجاری، رقابتپذیری و فعالیت تجاری آنها است. وحید ناصحیفر، سیده مهسا حسینی و علیرضا سالک مقدم فعالیت تجاری سازمان را همان اثربخشی سازمان با توجه به میزان منابع پیشرفته یا ارزش مصرف آنها در فرایند تولید میدانند. استفادهی موثر از منابع سازمان بهطور قابل توجهی بر فعالیت تجاری آن سازمان تاثیر میگذارد. در کتاب صوتی دیپلماسی شرکتی فعالیت تجاری بهعنوان مجموعهای از اقدامات در نظر گرفته شده است که با هدف ارتقای سازمان در بازار محصولات، در فعالیتهای مالی، بازار کار و موارد مشابه انجام میشود.
برای یافتن دیپلماسی مناسب باید ذینفعان اصلی شرکت مشخص شوند. وحید ناصحیفر، سیده مهسا حسینی و علیرضا سالک مقدم در کتاب صوتی دیپلماسی شرکتی با جمعبندی مطالعات پیشین در این زمینه، رقبا، افراد جامعه و مسئولیت اجتماعی، زنجیره تأمین، سهامداران، اصحاب رسانه، دولت، اتحادیههای کارگری، شبکهها و حاکمیت شرکتی را بهعنوان ذینفعان اصلی شرکت تعیین میکنند. بنابراین باید گفت که کلیه رفتارها و روابط تجاری شرکتها با مشارکت این ذینفعان انجام میگیرد.
با وجود این که مفهوم عملکرد شرکت در تحقیقات مدیریت استراتژیک مورد توجه قرار گرفته است اما متنهای مفید کمی در این زمینه منتشر شده است. کتاب صوتی دیپلماسی شرکتی استدلال میکند که شرکتهایی با زمینههای تخصصی مختلف رفتار تجاری متفاوتی را نشان میدهند. اگر شرکتها در تدوین الگوی رفتار تجاری خود استراتژیهای مناسب را به کار نگیرند، نمیتوانند عملکرد مطلوبی در برابر سایر رقبا داشته باشند. درواقع وحید ناصحیفر، سیده مهسا حسینی و علیرضا سالک مقدم معتقدند که موفقیت شرکتها در عملکردشان به نحوه تدوین برنامهها، استراتژیها و مدل دیپلماسی شرکتی آنها وابسته است.
این کتاب ویژهی دانشپذیران MBA (مدیریت ارشد کسب و کار) و DBA (دکترای مدیریت حرفهای کسب و کار) طراحی شده است. علاوهبراین کسانی که قصد دارند مباحث نظری مربوط به مدیریت و بازاریابی را فرابگیرند نیز از خواندن این کتاب استفاده خواهند کرد.
با نویسندگان کتاب دیپلماسی شرکتی بیشتر آشنا شویم
دکتر سیده مهسا حسینی مدرس و مشاور در زمینهی کسب و کار است. او مقالههای معتبری در زمینهی رفتار تجاری منتشر کرده است. ازجمله این مقالهها میتوان به مقالهی «تدوین مدل مفهومی رفتار تجاری در صنعت سیمان ایران» و «ارتباط بین سبک رهبری مدیران با خلاقیت معلمان تربیتبدنی اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی دیپلماسی شرکتی میشنویم
شبکه مدیریتی دو عنصر اصلی رفتار تجاری را که شامل نگرانی برای تولید و نگرانی برای مردم است ترکیب میکند. در این زمینه «نگرانی برای» با سبک مدیریتی اجرایی ارتباط دارد. تولید، محدود به تکنیکهای تولید کارخانه نیست، بلکه ممکن است به هر وظیفه مدیریتی اشاره داشته باشد. بهعنوان مثال تحقیق و توسعه، سطح فروش، تدارکات، مکانهای انبار و غیره. نگرانی برای افراد شامل همه جنبههای روابط انسانی، انگیزه شخصی و ارتباط میانفردی است.