معرفی و دانلود کتاب صوتی روایت و کنش جمعی | فردریک دبلیو میر | شرکت توسعه محتوای لحن دیگر
انتشار: دی 24، 1401
بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404

معرفی و دانلود کتاب صوتی روایت و کنش جمعی | فردریک دبلیو میر | شرکت توسعه محتوای لحن دیگر

۲۶ دقیقه

بخش دوم: روایت، ذهن و انگیزه – قسمت سه

از جنبش های اجتماعی گرفته تا سیاست های انتخاباتی؛ کتاب صوتی روایت و کنش جمعی با تکیه بر بینش هایی شفاف و آموزنده از علوم اعصاب، اقتصاد رفتاری، علوم سیاسی، دانش جامعه شناسی، تاریخ، مطالعات فرهنگی، ادبیات و نظریه روایت، طیف وسیعی از پدیده های سیاسی را واکاوی می کند تا درس هایی را برای چگونگی قدرت داستان ارائه دهد.

نویسنده ی کتاب صوتی روایت و کنش جمعی استدلال می کند که پاسخ به این سؤالات مستلزم شناخت قدرت روایتگری و داستان گویی در رفتارهای جمعی است و تأثیری که این پدیده روی غلبه بر موانع اصلی کنش جمعی از خود باقی می گذارد. فردریک دبلیو میر در این کتاب نشان می دهد که انسان اساساً حیوانی داستان گو و قصه باز است. ما از داستان ها استفاده می کنیم تا تجربه مان را معنا کنیم و آن را به مفاهیم انتزاعی آغشته کنیم. و به همین نسبت، ما می توانیم با داستان هایی که دیگران برایمان تعریف می کنند، تحت تأثیر قرار بگیریم. فردریک دبلیو میر توضیح می دهد که چرا و چگونه رهبرانی که جامعه را به عمل فرا می خوانند، به سراغ روایت ها و داستان هایی می روند که در آن ها مشارکت در کنش جمعی به جای یک موضوع با محوریت منفعتی شخصی، به یک امر اخلاقی تبدیل می شود.

۲۹ دقیقه

بخش سوم: روایت و کنش جمعی – قسمت دوم

شرکت توسعه محتوای لحن دیگر با همکاری نشر اطراف، ترجمه ی الهام شوشتری زاده را از این اثر برگزیده و آن را با صدای محمد میرحیدری منتشر نموده است.

کتاب صوتی روایت و کنش جمعی برای چه کسانی مناسب است؟

قیمت نسخه صوتی



منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%88-%DA%A9%D9%86%D8%B4-%D8%AC%D9%85%D8%B9%DB%8C/book/73085

۵۴ دقیقه

بخش سوم: روایت و کنش جمعی – قسمت سوم

مشخصات کتاب صوتی

۴۵ دقیقه

بخش دوم: روایت، ذهن و انگیزه – قسمت دو

۳۷ دقیقه

بخش دوم: روایت، ذهن و انگیزه – قسمت چهار

۷ دقیقه

پیشگفتار نویسنده

قصه چیست؟ چیزهای آشناتر از روایت کم شمارند اما شاید درست همین آشنا بودن روایت است که باعث می شود چهارچوب بندی مفهوم روایت وقتی می خواهیم تعریفش کنیم بی اندازه دشوار باشد. وقتی قصه ای می شنویم متوجه قصه بودنش می شویم اما تعریف این که چه چیزی قصه است و چه چیزی قصه نیست، این قدرها ساده نیست. در نوشته های علمی هم اجماع مشخصی وجود ندارد. ساختارگرایان معمولاً به فرم توجه می کنند و قصه را عمدتاً در قالب پی رنگ تعریف می کنند: «روایت... را می شود بازنمایی رخدادها و وضعیت های واقعی یا تخیلی با توالی زمانی تعریف کرد.» افزون بر این، ساختارگرایان می گویند توالی ها باید فرمی کلی هم داشته باشند؛ نظری که یادآور بوطیقای ارسطوست: «و کل یعنی چیزی که آغاز، میانه و پایانی دارد.» در مقابل، کارکردگرایان کمتر به ساختار و بیشتر به کارکردهای روایت توجه می کنند، مخصوصاً به بده بستان راوی و خواننده/شنونده و به چگونگی بهره گیری از روایت برای برساختن و انتقال معنا. از نظر کارکردگرایان، در تعیین مرزهای روایت، نقش ساختارِ متن کمرنگ تر از نقش نیت گوینده و فهم شنونده است. مثلاً دیوید رادرام می گوید شاید مجموعه ای از دستورالعمل ها درباره ی نحوه ی ساخت ماکت هواپیما هیچ شباهتی به روایت نداشته باشد اما این که روایت محسوب شود یا نه، در نهایت، به «استفاده ای که از متن می شود» بستگی دارد. اگر دستورالعمل ها را در قالب فرایندی با یک آغاز، یک میانه (با کمی کشمکش) و یک پایان محتملِ قهرمانانه بفهمیم، این فرایند می تواند خصلت های روایت را داشته باشد.

فهرست مطالب کتاب صوتی

معرفی کتاب صوتی روایت و کنش جمعی

فردریک دبلیو میر در کتاب صوتی روایت و کنش جمعی (Narrative Politics) به بررسی و تحلیل دو پرسش معماوار می پردازد. نخست پرسشی که مدت هاست ذهن متفکران علوم اجتماعی را به خود مشغول کرده است: چگونه افراد گرد هم می آیند تا به طور جمعی در راستای منافع مشترک خود اقدام کنند؟ و سپس مسئله ای که سالیان سال است از نظر فعالان و اندیشمندان این حوزه پوشیده مانده است: چرا کسانی که اقدام جمعی را ترویج می کنند اغلب به داستان روی می آورند؟ چرا وقتی نامزدها به رأی مردم احتیاج دارند، کارفرمایان و سازمان دهندگان به دنبال اعضای جدید هستند، و مربیان می خواهند به بازیکنان خود انگیزه بدهند، از ابزار داستان گویی بهره می گیرند؟

اگر به مقوله ی پیوند ادبیات ناداستان با سیاست و جامعه علاقه مند هستید، به هیچ وجه شنیدن این کتاب صوتی را از خود دریغ نکنید.

با فردریک دبلیو میر بیشتر آشنا شویم

۴۷ دقیقه

بخش اول: کنش جمعی – قسمت یک

۳۱ دقیقه

بخش اول: کنش جمعی – قسمت دو

۳۳ دقیقه

بخش اول: کنش جمعی – قسمت سه

او استاد علوم سیاسی و متخصص محیط زیست است. فردریک دبلیو میر (Frederick Mayer) تاکنون بیشتر فعالیت هایش را صرف کارهای آکادمیک کرده است و خارج از دانشگاه، نامش را بیش از همه با همین کتاب «روایت و کنش جمعی» می شناسند. از دیگر آثاری مهمی که توسط او منتشر شده کتاب «هنر و علم تحلیل سیاسی» است.

در بخشی از کتاب صوتی روایت و کنش جمعی می شنویم

چرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری یا نامزدها انتخاب بهترین خواننده ی یک مسابقه ی تلویزیونی استعدادیابی، به سراغ روایت داستان زندگی خود می روند؟ فردریک دبلیو میر در کتاب صوتی روایت و کنش جمعی به سراغ این موضوع و به بیان دقیق ترْ نسبت ادبیات ناداستان با اجتماع و سیاست می رود.

درباره ی کتاب صوتی روایت و کنش جمعی

۵۲ دقیقه

بخش سوم: روایت و کنش جمعی – قسمت اول

۵ دقیقه

یادداشت مترجم

۳۱ دقیقه

بخش دوم: روایت، ذهن و انگیزه – قسمت یک