معرفی و دانلود کتاب صوتی سرگذشت استعمار – جلد ششم: فاخته‌ها لانه ندارند | مهدی میرکیایی | گروه فرهنگی سماوا

معرفی کتاب صوتی سرگذشت استعمار – جلد ششم: فاخته‌ها لانه ندارند

سرمایه‌دارها برای پیشرفت بیشتر مایل بودن همه مردم یا در کشتزارها و چراگاه‌ها به کار مشغول باشن یا توی کارخونه‌ها. حکومت هم که به پول این ثروتمندها نیاز داشت به جون افراد بیکار و ولگرد افتاد. قانون مجازات ولگردها که در انگلستان تصویب شده بود تاکید می‌کرد که اگه شخص تندرستی به ولگردی مشغول شد پلیس اون رو دستگیر می‌کنه و روی سینه‌اش به شکل حرف V یه داغ زده می‌شه. این شخص ولگرد به یکی از اهالی محل سپرده میشه تا به مدت دو سال برای اون بردگی کنه و فقط آب، نان و آشغال گوشت بخوره. اگر بعد از این مدت بازم ولگردی می‌کرد، روی پیشونیش با حرف S داغ زده می‌شد و همه‌ی عمر به بردگی محکوم می‌شد.

قسمت‌های گذشته‌ی مجموعه‌ی سرگذشت استعمار تصویر روشنی از حضور آفریقا و آمریکا به ما نشان داد. حاکمان اروپا ابتدا در گروه‌های بزرگ و بعد به شکل ارتش‌هایی تا دندان مسلح به سرزمین‌های تازه کشف شده هجوم آوردند. آن‌ها هدفی جز انباشتن خزانه‌های خودشان با ثروت دیگران نداشتند. همانطور که تاکنون شنیدید نیروهای اروپایی بی‌رحمانه از ساکنان بومی بیگاری می‌کشیدند، اما کتاب صوتی سرگذشت استعمار – جلد ششم: فاخته‌ها لانه ندارند ماجرای ظلمی است که طبقه‌ی حاکمان و ثروتمندان بر هم‌وطنان خود روا داشتند.

اولین سنگ‌بنای سرمایه‌داری چه بود؟ کتاب صوتی سرگذشت استعمار – جلد ششم: فاخته‌ها لانه ندارند نوشته‌ی مهدی میرکیایی به روزهایی می‌پردازد که طمع ثروت به رباخواری و درنهایت خلق بانک‌ها منجر شد. او با دقت و مهارت توضیح می‌دهد تحول نظام مالی و صنعتی شدن چگونه درکنار هم سرمایه‌داری را به وجود آوردند و دنیا را در راستای خدمت به اربابان خود متحول کردند… .

درباره‌ی کتاب صوتی سرگذشت استعمار – سرگذشت استعمار – جلد ششم: فاخته‌ها لانه ندارند

غارتگران اروپایی در مسیر خود به قاره آفریقا برخوردند، جایی که سنگ‌های قیمتی میان دانه‌های شن برق می‌زدند و زیبایی‌های چشمگیرش از نعمات بی‌پایان طبیعت حکایت داشت. سپس با فتح قسمت‌هایی از آفریقا، به سمت قاره‌ی آسیا بادبان کشیدند. آوازه‌ی دستاوردهای پرتغالی‌ها به‌حدی زیاد بود که خیلی زود انگلیس، هلند و اسپانیا هم به جمع استعمارگران پیوستند. آن‌ها با خودپسندی بی‌حدوحصرشان دیگر نژادها را غارت می‌کردند و علاوه بر تصاحب دارایی‌های طبیعی حتی مردم کشورهای دیگر را به بردگی می‌گرفتند.

ماجراهای وحشیگری استعمارگران قلب هر انسانی را به درد خواهد آورد، اما آشنایی با وقایع آن سال‌ها بی‌اغراق برای همه‌ اجباری است. مجموعه سرگذشت استعمار به ما کمک می‌کند واقعیت‌های قرن پانزدهم که ریشه نابرابری‌های امروز هستند را ببینیم و در تحلیل مسائل روز هوشمندانه‌تر عمل کنیم. مهدی میرکیایی، نویسنده این مجموعه‌ی پانزده جلدی ما را به قلب کشورهای استعمارشده می‌برد تا درکی جامع از روابط ملل در قرون گذشته به دست آوریم. این اثر ارزشمند می‌تواند انتخابی عالی برای نوجوانان علاقه‌مند به تاریخ باشد؛ با این وجود تمام افراد حق‌جو که می‌کوشند اطلاعات تاریخی خود را گسترش دهند می‌توانند از کتاب‌های سرگذشت استعمار بهره ببرند.

در پایان لازم به ذکر است که این اثر ارزشمند به قلم مهدی میرکیایی تالیف و توسط انتشارات مهرک به چاپ رسیده. همچنین گروه فرهنگی سماوا امر تهیه‌ی کتاب صوتی سرگذشت استعمار – جلد پنجم: راهپیمایی اشک‌ها را برعهده داشته است.

درباره‌ی مجموعه سرگذشت استعمار

نوجوانان علاقه‌مند به تاریخ و افرادی که مطالعه‌ی قبلی در این حوزه نداشته‌اند، ‌مخاطبان اصلی کتاب فاخته‌ها لانه ندارند هستند.

با مهدی میرکیایی بیشتر آشنا شویم

مهدی میرکیایی فارغ‌التحصیل دکترای تاریخ پس از اسلام و استاد دانشگاه علامه طباطبایی است. او آثار متعددی در زمینه ادبیات و تاریخ تالیف کرده که مجموعه سرگذشت استعمار شناخته‌شده‌ترین آن‌هاست. شایان ذکر است دکتر میرکیایی در سال 1378 و 1381 جایزه‌ی کتاب سال جمهوری اسلامی را به دست آورد. از دیگر افتخارات این نویسنده‌ی ایرانی می‌توان به اثر برگزیده جشنواره کتاب‌های کمک آموزشی رشد در سال 1386، برنده لوح زرین هجدهمین جشنواره کتاب در 1395 و برگزیده جشنواره خاتم در سال 1395 اشاره کرد.

در بخشی از کتاب صوتی سرگذشت استعمار – سرگذشت استعمار – جلد ششم: فاخته‌ها لانه ندارند می‌شنویم

تو قانون دیگه‌ای حکم شده بود که افراد بیکار رو پشت ارابه‌ها ببندن و به اون‌ها تازیانه بزنن و بعد حلقه‌های آهنی و سنگینی رو روی گردن‌هاشون بندازن. قانونی دیگه‌ای هم که علیه گداها تصویب شده بود که اونا رو به سوزوندن و سوراخ کردن گوش راستشون تهدید می‌کرد و اگه باز هم گدایی می‌کردن اعدام می‌شدن. تمام این قوانین برای بیشتر شدن تعداد کارگرها و پایین موندن دستمزدها تصویب می‌شد.


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1-%D8%AC%D9%84%D8%AF-%D8%B4%D8%B4%D9%85-%D9%81%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D9%84%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF/book/73587

در پایان باید گفت این مجموعه آموزنده توسط انتشارات مهرک به چاپ رسیده و نشر صوتی سماوا نسخه‌ی گویای آن را تهیه کرده است.

افتخارات مجموعه سرگذشت استعمار

  • اثر شایسته تقدیر در سی‌ونهمین جایزه کتاب سال (1400)
  • اثر شایسته تقدیر در بیست‌ونهمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران (1400)

کتاب صوتی سرگذشت استعمار – سرگذشت استعمار – جلد ششم: فاخته‌ها لانه ندارند مناسب چه کسانی است؟

نمی‌توان تاریخ اولین استعمار اتفاق افتاده در جهان را به‌راحتی مشخص کرد. حکومت‌ها از هزاران سال پیش برای به‌چنگ آوردن منابع دیگر سرزمین‌ها به قلمروهای دیگر لشگرکشی می‌کردند و در این راه از هیچ خشونتی رویگردان نبودند. با این حال استعمار به‌معنای امروزی با «عصر اکتشاف» در قرن پانزدهم میلادی آغاز شد. پادشاه جاه‌طلب کشور پرتغال برای تحقق کنجکاوی، گسترش مسیحیت و البته کسب ثروت ناوگانی مجهز را برای جست‌وجوی هند فرستاد. این سفر تاریخ جهان را برای همیشه دگرگون کرد و اتفاقاتی را رقم زد که مهدی میرکیایی آن‌ها را به زیبایی در مجموعه سرگذشت استعمار روایت می‌کند.

کمتر کسی می‌داند که در قرن شانزدهم و هفدهم میلادی، علاوه بر سیاهپوستان آفریقایی و سرخپوستان آمریکایی، مردم کشورهای اروپایی هم به شکل‌های مختلف مورد چپاول و غارت حاکمان قرار داشتند. پادشاهان، لردها و فرمانروایان محلی هرکدام سهمی از دارایی رعیت طلب می‌کردند. این اقلیت قدرتمند دارایی شهروندان را به تاراج می‌بردند و برای سیراب کردن طمعشان متوسل به ربا شدند، عملی که اولین بانک‌های دنیا را پدید آورد و راه ظهور سرمایه‌داری را هموار کرد… .