بدخشان که از بزرگان و اشرافزادگان ایرانی است، از مدتی پیش در ارتباط با پسر جوان خود، روزبه، نگرانیهایی جدی پیدا کرده. چندوقتی است که از حرفهای روزبه بوی انحراف به مشام میرسد. او بهوضوح دین و آیین زرتشتی را مورد نقد قرار میدهد، آن را کهنه میخواند و موبدانش را نیز فاسد. بدخشان علاوهبر نگرانی برای از دست رفتن ایمان پسرش، میترسد که این حرف به گوش همه برسد و دردسرهای زیادی را برای او و روزبه ایجاد کند. کتاب صوتی سلمان ما، به قلم رضا کاشانی اسدی، راوی زندگی پرماجرا و پربار سلمان فارسی یا روزبه کازرونی است.
بیاعتنا به تهدیدات او به راهم ادامه دادم. خبری از دوراهی نبود. چارهای نداشتم جز آنکه به نخلستان برگردم و خودم را برای ضربات تازیانه آماده کنم. ندایی درونی به من میگفت:
کتاب صوتی سلمان ما را نشر صوتی سماوا با صدای امیر مشرفی منتشر کرده و نسخهی متنی کتاب را نیز انتشارات سوره مهر به چاپ رسانده است.
کتاب صوتی سلمان ما برای چه کسانی مناسب است؟
سلمان با تمام دیگر مسلمانان همدورهی خود و با تمام اصحاب پیامبر فرقی اساسی داشت. هیچکس برای پذیرفتن اسلام و درآمدن به آیین محمد، پیامبر اسلام، چنین مسیر طولانی و پرپیچوخمی را نپیموده بود. روزبه مانند مسافری شجاع و خستگیناپذیر، از آیینی به آیین دیگر و از سرزمینی به سرزمین دیگر درمیآمد؛ تا آنجا که دلش آرام گرفت، به یقین رسید، دلخواه خود را یافت و از آن پس در یک منزل و در یک آیین سکنی گزید. رضا کاشانی اسدی داستان سفرهای پیدرپی و پرماجرای سلمان را در قالب کتاب صوتی سلمان ما در اختیار مخاطبان خود قرار داده است.
سلمان فارسی یا همان روزبه پسر بدخشان، از شخصیتهای جذاب و پیچیده در میان ایرانیان و مسلمانان است. رضا کاشانی اسدی در کتاب صوتی سلمان ما، زندگی پرحادثهی این شخصیت را دستمایهی پروراندن داستان خود قرار داده و به عبارتی زندگی سلمان را با قلم خود به داستان درآورده و در اختیار مخاطبان امروزی قرار داده است.
دربارهی کتاب صوتی سلمان ما
سلمان که همیشه در آرزوی یافتن آیینی عادلانه بوده تا میان افراد جامعه برابری را حاکم کند، سالهایی طولانی از عمر خود را بدون اینکه از پا بنشیند و یا خسته و مستأصل بشود، به جستوجوی خود ادامه میدهد. در انتهای مسیر جستوجو، او خود را در کنار پیامبر اسلام مییابد و در همین نقطه است که آرام میگیرد. او تبدیل به یکی از شخصیتهای مهم و تأثیرگذار در تاریخ اسلام میشود و تا پایان عمر خود بر همین اعتقاد میماند؛ تا جایی که پیامبر اسلام او را «سلمانِ ما» میخواند.
کتاب صوتی سلمان ما در قالب سه فصل به سه دوره از زندگی روزبه میپردازد. رضا اسدی کاشانی هر بخش از این کتاب را از زبان یک شخصیت داستان روایت میکند و ماجرا را تا سرانجام زندگی سلمان پیش میبرد. روزبه در بخشی از زندگی خود، زمانی که نارضایتیهایش نسبت به سنتهای جامعهی زرتشتی و رفتارهای موبدان به اوج خود رسیده، خانه و سرزمین خود را ترک میکند و مانند یک فراری آواره میشود. او در همان حال که از دست پدر خود و مأمورانش میگریزد، بر سر راه خود به کلیسای محقری میرسد و مدتی را در آنجا ساکن میشود. این ماجرا، مقدمهی فصلی مهم از زندگی او، آشنا شدنش با کشیش این کلیسا و درآمدن به دین مسیحیت میشود.
اگر دوست دارید زندگی یکی از یاران پیامبر اسلام و بخشی از تاریخ اسلام و ایران را در قالب داستان بشنوید، کتاب صوتی سلمان ما را از دست ندهید.
در بخشی از کتاب صوتی سلمان ما میشنویم
معرفی کتاب صوتی سلمان ما
خیلی زود دوراهی را پیدا کردم و به مقصد رسیدم. آبادی قبا، در تاریکی فرو رفته بود. به خانهای رسیدم که از پنجرهی آن نور میتابید. مردی از خانه بیرون آمد. به او نزدیک شدم، سلام کردم و پرسیدم:
سری تکان داد و بهسرعت از من فاصله گرفت. با احتیاط به حیاط پا گذاشتم؛ حیاطی محقر، چند درخت نخل، صدای احشام، مشعلی کمفروغ و دیوار. دهپانزده نفر نشسته بودند. جلو رفتم. در حلقهی آنان نشستم. همه ناآشنا بودند؛ جز یک نفر که ندیده، میشناختمش. مگر میشود کسی خورشید را نشناسد؟
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A7/book/79010
«منزل پیامبر اینجاست؟»
«بردهی ایرانی، غلام سرکش و طاغی، خودت را برای مجازات فردا آماده کن!»
«خورشید تو در همین نزدیکیست؛ در یکی از خانههای قبا. تا آنجا راه زیادی نمانده. به راهت ادامه بده.»