سعدی به قلمروهای اسلامی نیز مسافرت کرده بود و میتوان گفت در سیروسلوک بسی والا مقام بود. شیخ شیراز در نظامیهی بغداد به تحصیل پرداخت. مفسران، وعاظ، مذکران و حکام از جمله دانشجویان این دانشگاه بودند. او علاوه بر شاعران و اندیشمندان فارسیزبان، بر اندیشمندان غربی از جمله گوته نیز تأثیری شگرف گذاشت. از کتابهای برگزیدهی سعدی میتوان به گلستان، بوستان، غزلیات و هزلیات اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی غزلیات سعدی میشنویم
معرفی کتاب صوتی غزلیات سعدی
در کتاب صوتی غزلیات سعدی قرار است تا عشق و شور و مستی را به روایت شاعری رند و شیرین سخن بشنوید! اثر حاضر که از برجستهترین و ماندگارترین کتب ادبیات پارسیست، حدود هفتصد غزل را دربردارد و زیباترین توصیفات از دلدادگی عاشق و معشوق به تصویر کشیده شده است.
درباره کتاب صوتی غزلیات سعدی
خود کرده بود غارت عشقش حوالی دل
بازم به یک شبیخون بر ملک اندرون زد
دیوانگان خود را میبست در سلاسل
هر جا که عاقلی بود اینجا دم از جنون زد
به هر روی کتابی که پیشروی شماست، از میان کلیات سعدی انتخاب شده و یکی از مشهورترین و محبوبترین آثار این شاعر است که عاشقانههای پرسوز و گداز و توصیفات و آرایههای ادبی بینظیری در خود دارد. با شنیدن کتاب صوتی غزلیات سعدی به راستی طعم شیرین عشق و رنج فراق معشوق را به خوبی میچشید و غرق در آهنگ و وزن بینظیر ابیات خواهید شد.
بیگمان هیچ ایرانی و فارسی زبانی نیست که نام سعدی شیرازی را نشنیده باشد. شاعر بزرگ و درخشان قرن هفتم که توانست با نبوغ و ذوق سرشارش، یاد و خاطره خود را برای همیشه بر لوح پرافتخار تاریخ و ادبیات پارسی ثبت کند و لقب استاد سخن و پادشاه سخن را از آن خود نماید.
« آنکه نشنیدهست هرگز بوی عشق / گو به شیراز آی و خاک ما ببوی»
بگذشت و بازم آتش در خرمن سکون زد
دریای آتشینم در دیده موج خون زد
غلغل فکند روحم در گلشن ملایک
هر گه که سنگ آهی بر طاق آبگون زد
دیدار دلفروزش در پایم ارغوان ریخت
گفتار جان فزایش در گوشم ارغنون زد
تاثیری که شیخ اجل بر شعر و نثر فارسی گذاشت، بر هیچکس پوشیده نیست. او به خاطر ظرافتهای زبانی خود و تسلطی که بر واژگان، ساختار و ظرفیتهای زبان فارسی داشت، توانست تحولی شگرف در قالبهای گوناگون به وجود آورد. درواقع هیچ یک از ادیبان و بزرگان نمیتوانند میان آثار منظوم و منثور سعدی یکی را به عنوان بهترین اثر انتخاب کنند. به راستی چگونه میتوان گلستان و بوستان را برگزید اما قصاید و ملمعات و ترجیعات این ادیب برجسته را ستایش نکرد؟
یا رب دلی که در وی پروای خود نگنجد
دست محبت آنجا خرگاه عشق چون زد
علاقهمندان به ادبیات کهن و دوستداران غزلهای عاشقانه از شنیدن این کتاب صوتی غرق در لذت خواهند شد.
با سعدی شیرازی بیشتر آشنا شویم
بهعلاوه سعدی شیرازی یکی از برترین نوابغیست که روزگار به خود دیده و همواره نسلهای آینده نیز از حکمت، معرفت، شور و دلدادگی او بهره فراوانی خواهند برد.
ابومحمد مُشرفالدین مُصلح بن عبدالله بن مشرف، سعدی (Saadi Shirazi)، سال 606 هجری قمری چشم به جهان گشود. آنچه که بیش از هر چیز دیگری سعدی را این چنین نزد مردم و اهل سخن محبوب و مشهور ساخته، نظم و نثر آهنگین و گیرای اوست. شهرت وی بر هیچکس پوشیده نیست. سعدی چنین مشهور است که دربارهی او چنین گفتهاند که پس از گذشت پنجاهوپنج سال از مرگش، ملاحان در ساحل اقیانوس کبیر اشعارش را بر زبان جاری میساختند…
گفتنیست؛ بسیاری از دوستداران و منتقدان ادبی همچون محمدعلی فروغی، همایون کاتوزیان و ضیاء موحد به این باورند که بیشتر غزلیات این شاعر بیهمتا بیشتر از عشق زمینی و جسمانی سخن میگوید تا عشق عرفانی و آسمانی. البته افرادی نظیر غلامرضا رشید یاسمی، نویسنده و زبانشناس، مخالف این ایده هستند و معتقدند که همه غزلهای سعدی عارفانه هستند. از سوی دیگر سادگی و خلوص و طربانگیز بودن از ویژگیهای مهم اشعار سعدی است که همین امر محبوبیت و نفوذ غزلیاتش را در میان عموم مردم افزایش داده.
کتاب صوتی غزلیات سعدی برای چه کسانی مناسب است؟
سعدی ز خود برون شو گر مرد راه عشقی
کان کس رسید در وی کز خود قدم برون زد
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%BA%D8%B2%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%D8%B9%D8%AF%DB%8C/book/68284