معرفی و دانلود کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو | صمد بهرنگی | انتشارات ناک
کودکان 9 تا 12 ساله مخاطبان اصلی این داستان آموزنده هستند.
با صمد بهرنگی بیشتر آشنا شویم
کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو زندگی ماهی کوچکی را به تصویر میکشد که در جویبار زندگی میکند و آرزو دارد دنیا را کشف کند. صمد بهرنگی با زبانی دوستانه ارزش کنجکاوی، مهربانی و تفکر را به کودکان آموزش میدهد و از آنها میخواهد برای رسیدن به رویاهایشان جسور باشند. این اثر جوایز داخلی و جهانی معتبری از جمله بهترین تصویرگری هانس کریستین آندرسن در سال 1974 را از آن خود کرد.
دربارهی کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو
اما این قهرمان داستان صمد بهرنگی که به درستیِ هدفش ایمان دارد جویبار را ترک میکند. او خوب میداند که برکهها، دریاچهها و آبگیرهای زیادی بیرون از خانهاش وجود دارند و مشتاق است تا دنیای بیرون از خانه را کشف کند… . کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو (The Little Black Fish) روایتی زیبا از مسیری است که ماهی کوچک برای پاسخ دادن به کنجکاویاش پشت سر میگذارد و شنیدن آن برای هر کودک فارسیزبان الزامی است!
جوایز و افتخارات کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو
– شما که نمیتوانید از برکه بیرون بروید، چطور از دنیاگردی دم میزنید؟
– من نه بدبینم و نه ترسو، من هرچه را که چشمم میبیند و عقلم میگوید به زبان میآورم.
کتاب ماهی سیاه کوچولو مناسب چه کسانی است؟
این داستان آموزنده و گوشنواز، دربارهی ماهی کوچکی است که آرزو دارد بقیهی دنیا را ببیند. او که از زندگی در جویبار خسته شده یک روز تصمیمش را به مادرش میگوید و یک دعوای حسابی در خانهشان به راه میافتد. همسایهها و دوستها هم سعی میکنند ماهی قصه را از رویایش منصرف کنند. یک نفر با محبت از ماهی میخواهد خانهی امن و راحت را ترک نکند، یکی دیگر به او میگوید واقعا ماهی بیفکری است که میخواهد مادرش را تنها بگذارد و سومی هم شبیه آنهایی که همهچیز را میدانند اعلام میکند او حتما از این سفر پشیمان میشود.
ماهی خوب وراندازشان کرد و گغت: «خواهش میکنم توهین نکنید. اسم من ماهی سیاه کوچولو است. شما هم اسمتان را بگویید تا با هم آشنا بشویم».
در سال 1394 فیلمی سینمایی به همین نام به کارگردانی «مجید اسماعیلی» ساخته شد. همچنین در سالهای 2016 و 2018 نمایشهایی براساس این داستان در نیویورک و بروکلین به زبان انگلیسی روی صحنه رفت. در سال 1396 نیز نمایش فارسی آن در پردیس تئاتر ایران اجرا شد.
جملات برگزیدهی کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو
– کسب عنوان کتاب برگزیده کودک در سال 1347
– دریافت جایزه بیینال براتیسلاوای چکاسلواکی در سال 1969
– جایزه هانس کریستین اندرسون در بخش تصویرگری در سال 1974
– جایزه نخست نمایشگاه بینالمللی کتاب کودک بولونیا در سال 1968
– دیپلم افتخار دوسالانه تصویرگری براتیسلاوا در سال 1968
نکوداشتهای کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو
معرفی کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو
ماهی سیاه کوچولو، از آبشار پایین آمد و افتاد توی یک برکهی پر آب. اولش دست و پایش را گم کرد، ام بعد، شروع کرد به شنا کردن و دور برکه گشت زدن. تا آن وقت ندیده بود که آن همه آب یکجا جمع بشود. هزارها کفچه ماهی توی آب وول میخوردند. ماهی سیاه کوچولو را که دیدند، مسخرهاش کردند و گغتند: «ریختش را باش! تو دیگر چه موجودی هستی؟»
نویسندهی معروف ایرانی که در سال 1318 در تبریز متولد شد. بهرنگی جزء اولین نویسندگانی است که برای کودکان قلم زده و به دلیل دانش گستردهاش از فرهنگ فولکلور آذربایجان، همچنان مورد توجه و علاقهی خوانندگان فارسی زبان قرار دارد.
– «ماهی سیاه کوچولو» شاهکار صمد بهرنگی است. (غلامحسین ساعدی)
– همین یک اثر کافی است تا ما صمد بهرنگی را نویسندهای بزرگ بدانیم؛ نویسندهای که در ذهنها خواهد ماند. (جمال میرصادقی)
– ماهی سیاه کوچولو در گسترهٔ ادبیات داستانی ما اثری ماندگار خواهد بود. (اسدالله عمادی)
اقتباسهای هنری از کتاب صوتی ماهی سیاه کوچولو
صمد بهرنگی (Samad Behrangi) که در سال 1347 به شکلی مشکوک درگذشت، در طول زندگی کوتاهش آثار بسیاری را تالیف کرد. «اولدوز و عروسک سخنگو»، «اولدوز و کلاغها»، «ماهی سیاه کوچولو»، «یک هلو، هزار هلو» و «تلخون» معروفترین داستانهای بهرنگی هستند.