معرفی و دانلود کتاب صوتی هفت عروس حصاری | نظامی گنجوی | نوین کتاب گویا

هر زمان از نشاط پرورشی

هر دم از گونه‌ی دگر خورشی

بوستانی لطیف و شیرین‌کار

دوستان زو لطیف‌تر صد بار

مرتضی رشیدی آشجردی و علی‌اکبر احمدی دارانی در کتاب صوتی هفت عروس حصاری منظومه‌ی هفت پیکر، یکی از شاهکارهای جاودان ادبیات فارسی را بازنویسی کرده‌اند. نظامی گنجوی، شاعر و ادیب قرن ششم هجری در این منظومه سرگذشت بهرام گور و هفت همسر او را روایت کرده است.

درباره‌ی کتاب صوتی هفت عروس حصاری

اگر به ادبیات کلاسیک ایران علاقه‌مند هستید، شنیدن این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

با مرتضی رشیدی آشجردی و اکبر احمدی دارانی بیشتر آشنا شویم

تا شب آن جا نشاط می‌کردند

گاه می، گاه میوه می‌خوردند

مرتضی رشیدی آشجردی و علی‌اکبر احمدی دارانی در کتاب هفت عروس حصاری به بازنویسی منظومه‌ی هفت پیکر نظامی گنجوی پرداخته‌اند. داستان هفت پیکر از این قرار است: به پیشنهاد معماری ماهر به‌نام شیده که دستی بر آتش علم نجوم نیز داشته است، کاخی با هفت گنبد متناسب با هفت سیاره برای بهرام گور، پادشاه ایران ساخته می‌شود. ساخت این قصر بهشتی دو سال به طول می‌انجامد و در نهایت بهرام گور جمعی متشکل از هفت بانوی زیبا از هفت اقلیم جهان را در آن گرد هم می‌آورد.

در سرزمین مصر مردی به‌نام ماهان زندگی می‌کرد که در زیبایی و جمال یوسف زمان خود بود. این مرد دوستانی داشت که به سبب زیبایی‌اش همواره او را به میهمانی خود دعوت کرده و حضور او را در خانه‌ی خود به فال نیک می‌گرفتند. روزی یکی از دوستان بزرگ‌زاده‌ی او در باغ خانه‌ی خود مجلس بزمی ترتیب داد و ماهان را به آن جا دعوت کرد.

معرفی کتاب صوتی هفت عروس حصاری

همچنان در شادی و خرمی بودند و تا هنگام شب که نور سفید ماه همه‌جا تابیده بود، به نغمه‌سرایی و عیش و نوش پرداختند. ماهان که در آن شب زیبا به تماشای باغ پرداخته بود و مانند مستان به دور گل‌ها و گیاهان می‌گشت، سرانجام به جایی رسید که از باغ و بوستان خبری نبود. نخلستانی بود که فاصله‌ی زیادی از خانه‌ی دوست او داشت و ماهان نمی‌دانست که هنگام مستی و بی‌خبری چگونه به آن جا رسیده است. همین هنگام شخصی را دید که به سوی او می‌آید. وقتی نزدیک‌تر شد او را شناخت. شریک و دوست او در تجارت بود که در آن شب به آن جای ناآشنا آمده بود. ماهان او را به گرمی پذیرفت و از او پرسید: «این وقت شب آن هم تنها و بی‌همراه در اینجا چه می‌کنی؟» او پاسخ داد: «همین امشب از راه دور آمده‌ام و چون نمی‌توانستم دوری‌ات را تحمل کنم به اینجا آمدم. غیر از این امر مهمی هم در پیش بود که خواستم حتماً تو را ببینم و آن این است که کالای مناسبی برای فروش آورده‌ام که سود بسیاری برایمان خواهد داشت.»


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D9%87%D9%81%D8%AA-%D8%B9%D8%B1%D9%88%D8%B3-%D8%AD%D8%B5%D8%A7%D8%B1%DB%8C/book/69620

نسخه‌ی بازنویسی شده‌ی منظومه‌ی هفت گنبد در کتاب هفت عروس حصاری آمیزه‌ای از نثر و نظم است. بازنویسان این کتاب هر فصل از داستان را به نثر درآورده و در لابه‌لای آن ابیات اصلی سروده‌ی نظامی را نیز گنجانده‌اند.

کتاب صوتی هفت عروس حصاری برای چه کسانی مناسب است؟

هفت پیکر (Haft Peykar) عنوان چهارمین منظومه از مجموعه آثار حکیم نظامی گنجوی (Nizami Ganjavi) است که با نام‌های بهرام‌نامه و هفت گنبد نیز شناخته می‌شود. بهرام گور، پانزدهمین پادشاه ساسانی که پس از یزدگرد یکم بر سریر پادشاهی نشست، شخصیت محوری این منظومه به شمار می‌رود. نظامی در این اثر خود از فرم روایی داستان در داستان استفاده کرده است که به آن روایت تعبیه‌شده نیز می‌گویند.

نویسندگان این اثر هر دو دارای مدرک دکترا در رشته‌ی ادبیات فارسی هستند. رشیدی در کرسی دانشیاری دانشکده‌ی علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد مشغول به کار، و احمدی دارانی عضو هیئت‌ علمی دانشگاه اصفهان است. این دو پژوهشگر در زمینه‌های نقد ادبی، تصحیح متون و نسخه‌شناسی فعالیت‌های بسیاری در کارنامه‌ی حرفه‌ای خود دارند. تصحیح «دستور الکاتب فی تعیین المراتب»، اثر محمد نخجوانی از جمله فعالیت‌های مهم دکتر احمدی دارانی به شمار می‌رود. بازنویسی منظومه‌ی لیلی و مجنون از دیگر آثار مشترک این دو پژوهشگر است.

در بخشی از کتاب صوتی هفت عروس حصاری می‌شنویم

او هریک از زنان را به زیر یک گنبد کاخ می‌برد و در طول هفته، هر روز به سراغ یکی از آنان می‌رود تا برایش قصه‌ای نقل کنند. هفت قصه در هفت روز زیر هفت گنبد نزد هفت زن از هفت سرزمین. او روز شنبه را در گنبد سیاه نزد شاهدخت هند، روز یکشنبه را در گنبد زرد نزد شاهدخت روم، روز دوشنبه را در گنبد سبز نزد شاهدخت خوارزم، روز سه‌شنبه را در گنبد سرخ نزد شاهدخت سقلاب، روز چهارشنبه را در گنبد فیروزه‌ای نزد شاهدخت مغرب، روز پنج‌شنبه را در گنبد صندلی نزد شاهدخت چین و روز جمعه را در گنبد سپید نزد شاهدخت عجم سپری می‌کند. هر کدام از این هفت گنبد متعلق به یکی از افلاک آسمان هستند. گویی بهرام گور در این قصرِ هفت‌گنبد، آسمان را فرشِ زنانی زیبا از هفت اقلیم کرده است.