
بروزرسانی: 26 خرداد 1404
معرفی و دانلود کتاب صوتی هفت نقطه ی قوت بچه ها: تمرین هایی کوچک برای پرورش کودکان موفق | میشل بربا | نشر صوتی نیک
معرفی کتاب صوتی هفت نقطه ی قوت بچه ها: تمرین هایی کوچک برای پرورش کودکان موفق
میشل بربا در کتاب صوتی هفت نقطه ی قوت بچه ها، به سراغ هفت اصل اساسی از تربیت کودکان رفته که والدین باید حتماً دررابطه با آن ها بدانند و این اصول را در تربیت کودکانشان بگنجانند. در نظر گرفتن این اصول به والدین کمک می کند تا نقاط قوت شخصیت بچه هایشان را پیدا کنند و آن ها را تقویت کنند.
درباره ی کتاب صوتی هفت نقطه ی قوت بچه ها
داشتن کودکی خودساخته که از همان ابتدای کودکی، سواد عاطفی و هوش اجتماعی بالایی داشته باشد، آرزوی هر پدر و مادری است. این ویژگی ها کاملاً به تربیت کودک مرتبط هستند و فقط در صورتی در بچه مجال ظهور پیدا می کنند که پیش از آن، والدین آن اصول را در رفتار خودشان نشان داده باشند و از این طریق، آن را به کودکشان یاد داده باشند. میشل بربا (Michele Borba) در کتاب صوتی هفت نقطه ی قوت بچه ها (Thrivers: The Surprising Reasons Why Some Kids Struggle and Others Shine) توجه والدین را به این اصول جلب می کند تا بتوانند به صورت آگاهانه، کودکی همدل، خوش رفتار و بااعتمادبه نفس تربیت کنند.
کتاب صوتی هفت نقطه ی قوت بچه ها در سه بخش، به سه حوزه ی مهم از تربیت کودک می پردازد؛ پرورش روحیه ی قوی، پرورش ذهن قوی و پرورش اراده. هر یک از این بخش ها، شامل نکات منحصربه فرد خودشان هستند. برای مثال در بخش پرورش روحیه ی قوی، آموزش همدلی و اعتمادبه نفس در کودک مطرح می شود که به او کمک می کنند رفتار درست با دیگران و خودش را یاد بگیرد و از همان ابتدا، خود را ارزشمند بداند. این دو ویژگی که مستقیماً بر میزان هوش هیجانی کودک تأثیر دارند، به او کمک می کنند تا در موقعیت های سخت، تصمیمات درستی بگیرد و مرزبندی های سالمی با دیگران داشته باشد.
در بخش دوم که بحث پرورش ذهن قوی مطرح می شود، ارتقای مهارت هایی چون خودکنترلی، کنجکاوی و درست کاری در کودک آموزش داده می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید پرورش کنجکاوی، یکی از اصول مهم در تربیت کودک است که او را در آینده، به بزرگسالی کنشگر و پویا تبدیل می کند که توانایی حل مسئله ی بالایی نیز دارد.
در بخش سوم که به پرورش اراده اختصاص دارد، میشل بربا روش هایی برای تقویت پشتکار و خوش بینی در بچه ها ارائه می دهد. این اصول به کودک شما کمک می کنند تا از سن کم، سخت کوشی و تلاش برای رسیدن به خواسته هایشان را یاد بگیرند و همچنین، با دید مثبت به اتفاقات مختلف نگاه کنند.
عواملی که مطرح شدند، نه تنها به بالا بردن مهارت های اجتماعی کودک کمک شایانی می کنند، بلکه در بهداشت روانی او نیز تأثیر زیادی دارند و اعتمادبه نفس و عزت نفس را در او پرورش می دهند. این کتاب که کاری از نشر صوتی نیک و انتشارات کتاب خواناست، توسط صدیقه مومنی فر و سید مرتضی نظری به فارسی ترجمه شده و روایت آن نیز به عهده ی شهره روحی بوده است.
نکوداشت های کتاب هفت نقطه ی قوت بچه ها
- کتابی که در دست دارید کمک می کند تا کودکان به بالاترین میزان از پتانسیل خود دست پیدا کنند. (نشریه ی روان شناسی امروز)
- کودکان ما امروزه بیش از هرزمانی نیازمند تربیتی هستند که به آن ها منعطف بودن در برابر چالش و سختی ها را بیاموزند. کتاب هفت نقطه ی قوت بچه ها در این خصوص همچون یک راهنمای ضروری عمل می کند. (دکتر تینا پین برایسن، روان شناس کودک و نویسنده)
- اطلاعات کاربردی کتاب هفت نقطه ی قوت بچه ها، به والدین کمک می کند تا مهارت های لازم برای داشتن زندگی بهتر را در اختیار فرزندان خود قرار دهند. (ایمی مورین، نویسنده)
- این کتاب حاصل جهان بینی دکتر بربا و ترکیب آن با هزاران مقاله ی معتبر علمی است. نتیجه ی این کار یک راهنمای کاربردی و اصولی است که والدین امروزی به آن نیاز حتمی خواهند داشت. (لیسا دامور، نویسنده)
کتاب صوتی هفت نقطه ی قوت بچه ها برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب را به تمامی والدین، معلمان و مربیان پیشنهاد می کنیم تا به کمک آموزه های ارزشمند آن، کودکان شادتری را پرورش دهند.
در بخشی از کتاب صوتی هفت نقطه ی قوت بچه ها: تمرین هایی کوچک برای پرورش کودکان موفق می شنویم
هر سال، دانش آموزان پایه ی پنجم تامپا در کلاس باربی مونتی در مدرسه ی روزانه ی کارولوود یک پروژه ی یادگیری دانش آموزمحور انجام می دهند. انتخاب موضوعِ مطالعه کاملاً به اختیار خود دانش آموزان است؛ آن ها پروژه شان را با خواندن، تماشای اخبار و بحث درباره ی ایده ها آغاز می کنند و سپس گرد هم می آیند تا موضوعی را انتخاب کنند که همگی روی آن تمرکز می کنند و بقیه ی سال درباره ی آن یاد می گیرند. سال گذشته، بچه های ده و یازده ساله ی کلاس مونتی «همدلی» را انتخاب کردند، زیرا متوجه شدند که برای زندگی آن ها بسیار مهم است.
آن ها همچنین متوجه شدند که به اندازه ی کافی همدلی را در دنیای خود نمی بینند. در طول سال تحصیلی، دانش آموزان خانم مونتی روی مقاله ها پژوهش انجام می دادند، سؤال ها را تنظیم می کردند و به کسب وکارها نامه می نوشتند و از آن ها درخواست حمایت از پژوهش هایشان را می کردند. زمانی با این کلاس آشنا شدم که به من ایمیل زدند و درخواست یک جلسه ی اسکایپ دادند؛ کتاب قبلی من چرا بچه های همدل موفق می شوند؟ تماماً درباره ی آموزش همدلی بود و من سال ها درباره ی مزایای همدلی مطالعه کرده ام. در آن جلسه، یک ساعت را صرف توضیح همدلی و راه های نهادینه کردن آن کردم و در ابتدا نسبت به اطلاعاتی که داده بودم احساس خوبی داشتم.
اما وقتی بچه ها شروع کردند به پرسیدن سؤال از من، متوجه شدم این دانش آموزان اصلاً اطمینان خاطر ندارند. در عوض، به شدت نگران بودند.
پسری خاطرنشان کرد: «شما گفتید همدلی در سی سال گذشته، 40 درصد کاهش یافته است. آیا فکر نمی کنید بزرگسالان باید نگران باشند؟» آن ها کم سن وسال بودند، اما می دانستند چرا این «ویژگی شخصیتی مثبت» بسیار مهم است.
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D9%87%D9%81%D8%AA-%D9%86%D9%82%D8%B7%D9%87-%DB%8C-%D9%82%D9%88%D8%AA-%D8%A8%DA%86%D9%87-%D9%87%D8%A7/book/91445