معرفی کتاب صوتی چشم چشم دو ماهی
قیمت نسخه صوتی
قیمت نسخه صوتی
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%DA%86%D8%B4%D9%85-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%AF%D9%88-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C/book/72738
۱۹ دقیقه
وقتی زهرا رو روی پاهات میخوابونی نمیبینه. غذاشو میدی، نمیبینه. لقمههای کوچولو میخوری، نمیبینه. برای مامان آب میاری، نمیبینه. به خاطر همین هی باید بگی که داری چی کار میکنی. مثلاً باید بلندبلند بگی: «الآن دارم میرم دستشویی! الآن دارم میرم آشپرخونه. حالا دارم به زهرا شیر میدم. حالا دارم ناخنام رو میگیرم.»
قهرمان این داستان، اگرچه در کنار پدر، مادر و خواهرش، زهرا، روزهایی شاد و سرشار از بازیگوشیهای کودکانه دارد، اما خودش هم میداند که با کودکان عادی متفاوت است. پدری که او را عاشقانه دوست دارد اما نمیتواند حتی نقاشیهای زیبایش را ببیند، زندگی این دخترک را از سایر همسالانش متفاوت میکند. ارتباط با جانبازان و سختیهایی که خانوادههای ایشان در زندگی متحمل میشوند، موضوعات محوری این داستان هستند. حتی اگر کودک شما هرگز با جانبازان محترم و خانوادههایشان هیچ برخوردی هم نداشته باشد، با شنیدن کتاب صوتی چشم چشم دو ماهی به دیدگاهی واقعگرایانه از زندگی ایشان میرسد.
محمد حمزهزاده نویسندهی پیشکسوت ایرانی است که تاکنون پانزده کتاب برای کودکان و نوجوانان به نگارش درآورده. برخی از آثار او جوایز ادبی گوناگونی را نیز از آن خود کردهاند. «کتابخانه»، «دو رکاب و چهار پا»، «راز لوکوموتیو»، «پرتقال خونی»، «آن مرد در باران آمد»، «آهو جان»، «دختری که زیاد میدانست»، «خوابهای عجیب»، «چوپان باز هم دروغ گفت»، «ماجراهای آسمون و ریسمون» و «سبز آسمانی» عنوان برخی از آثار این نویسنده هستند.
بابا نمیبینه که داری مشق مینویسی؛ برای همین هی باید بلندبلند درس کوکب خانم رو براش بخونی. باید هی بگی: «کوکب خانم زن باسلیقهای است.» بابا کارت صدآفرینی رو که خانم معلم داده، نمیتونه ببینه. نمرههای بیست رو نمیتونه ببینه. از همهی اینا بدتر، نقاشیهات رو نمیتونه ببینه. باید هر چی توی نقاشی کشیدی رو براش بگی. مثلاً باید انگشتش رو بگیری و روی دفتر بگذاری و بگی: «اینجا یه کوه کشیدم. اینجا یه کلاغ کشیدم. این یه درخت قشنگه.» بابا هم تندوتند بگه: «آفرین!» ولی هی صورتش یه طرف دیگه باشه. وقتی آدم دختر بدی باشه، خوبه که بابا نبینه. وقتی دختر خوبی باشه، بده که بابا نبینه.
محمد حمزهزاده کلیهی وقایع را از زبان یک کودک روایت میکند؛ کودکی که برای فهم دردهای پدر جانبازش هنوز کمسنوسال است اما برخورد متفاوت او با حقایق تلخ زندگی مخاطب را به فکر فرو میبرد. کودک شما میتواند خود را به جای شخصیت اول داستان قرار داده و خوشیها و ناخوشیهای زندگی را از نگاه او ببیند.
کودکان 7 تا 12 سالهای که به ادبیات دفاع مقدس علاقمند هستند و میخواهند زندگی جانبازان را از زاویهای متفاوت ببینند، از شنیدن کتاب صوتی چشم چشم دو ماهی نکتههای مفیدی را خواهند آموخت.
برای کودکانی که سالها پس از دفاع مقدس پا به این دنیا گذاشتهاند، درک مفاهیمی مانند «شهادتطلبی»، «فداکاری» و… دشوار است. اگرچه انتقال ارزشهای هشت سال دفاع مقدس به کودکان امروزی ضرورت دارد اما نباید فراموش کنیم که راه انتقال این آموزهها به اندازهی خود آنها اهمیت دارد. زبان داستان و قصه این مفاهیم را هم به طرز دلنشینی در ذهن کودکان نهادینه میکند و هم باعث رشد تخیل ایشان میشود. کتاب صوتی چشم چشم دو ماهی، نوشتهی محمد حمزهزاده به کودکان نشان میدهد که فرزند یک جانباز نابینا بودن، چه حالوهوایی دارد. شنوندگان این داستان، دنیای کودکانی را میشناسند که به سبب شهادت یا معلولیت والدینشان در جنگ هشتساله، از بسیاری موهبتها محروم بودهاند.
داستانی که کودکانتان را با مفهوم شهادت و ایثارگری آشنا میکند. محمد حمزه زاده در کتاب صوتی چشم چشم دو ماهی در قالب رابطهی لطیف پدر و فرزندی، مفاهیم عمیقی را به کودکان میآموزد که شاید درک کردن آنها خارج از دنیای قصه چندان آسان نباشد. این کتاب در سال 1388 جایزهی ربع قرن ادبیات کودکان دفاع مقدس را دریافت کرده است.
کتاب حاضر را انتشارات مهرک به چاپ رسانده و گروه فرهنگی سماوا نیز نسخهی صوتی آن را با خوانش زیبای مطهره مؤذنزاده منتشر کرده است.