معرفی و دانلود کتاب صوتی کفش تنگ: داستان کوتاه | عزیز نسین
انتشار: اسفند 20، 1401
بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404

معرفی و دانلود کتاب صوتی کفش تنگ: داستان کوتاه | عزیز نسین

طرفداران داستان های کوتاه اجتماعی، از شنیدن کتاب صوتی کفش تنگ بسیار لذت خواهند برد. داستانی که فقر و جهل را باهم به تصویر می کشد.

با عزیز نسین بیشتر آشنا شویم

از مزیت های قابل توجه کتاب صوتی کفش تنگ، برگردان آن به قلم صمد بهرنگی، نویسنده ی داستانک های اجتماعی و چهره ی نام آشنای ایرانی است. او در گزینش اصطلاحات و مثل های فارسی در مقابل جملات ترکی، نهایت مهارت را به خرج داده و در حقیقت کتاب حاضر را باید حاصل نوعی همکاری بین دو نویسنده دانست: یکی ترک زبان اهل ترکیه و دیگری آذری زبان اهل ایران که هر دو دغدغه ی مسائل اجتماعی را دارند.

سرانجام، دوست نجدت با چانه زدن های بسیار کفش کوچکی تهیه می کند که اصلاً به اندازه ی پاهایش نیست و توان برداشتن یک قدم را با آن ها ندارد. او با همین اوضاع آشفته در مراسم خواستگاری نجدت شرکت می کند. نه نجدت و نه دوستش هرگز تصورش را هم نمی کند که کفش تنگ، تاچه حد می تواند در نتیجه ی خواستگاری مهم باشد. باور نمی کنید؟ کافی ست با نویسنده ی کتاب صوتی کفش تنگ همراه شوید تا ببینید گاهی یک جفت کفش هم می تواند یک زندگی را زیرورو کند.

بعد از اینکه نجدت با دوستش از دختری که دل در گرو او بسته سخن می گوید، هر دو به این نتیجه می رسند که به سوی منزل دختر بروند تا او را از پدر و مادرش خواستگاری کنند. قرار بر این است که نجدت آرام و سربه زیر در گوشه ای بنشیند و اجازه بدهد تا دوستش با شوخی و مزاح و لطیفه یخ جمع را بشکند و از این طریق، توجه خانواده ی عروس را به خود جلب کند. دوست نجدت هم که میزان علاقه ی او را به دختر می بیند، می پذیرد که در جلسه ی خواستگاری همراهش باشد اما قبل از آن لازم است کفش نویی برای خود تهیه کند که بتواند با ظاهری آبرومندانه به خواستگاری بیاید.

کم مانده بود که برایم آبغوره بچلاند. ناچار قبول کردم، اما کفشم پاک زواردررفته بود. نوکش مثل گاله باز شده بود. مگر می شد با چنین کفشی رفت خواستگاری؟ پول هم که نداشتم کفش نو بخرم. ازش کمک خواستم.

عزیز نسین با طنازی خاص خود، به باورها و سنت های غلط اجتماعی یورش می برد. آداب ورسومی که راه را بر خوشبختی دختران و پسران جوان سد کرده و ظاهربینی را جایگزین مصلحت اندیشی می کند.

کسب نخل طلا در مسابقه ی بین المللی طنز کشور ایتالیا و همچنین جایزه ی خارپشت طلایی از کشور بلغارستان برخی از افتخارات و جوایز اوست.

در بخشی از کتاب صوتی کفش تنگ می شنویم

شماری از آثار او «دندان های مردم را نشمارید»، «خانه ای روی مرز»، «عروس محله»، «خاطرات یک مرده» و... نام دارند.

معرفی کتاب صوتی کفش تنگ: داستان کوتاه

روایتی از یک کفش که مسیر زندگی را تغییر می دهد! عزیز نسین با لحن طنز خود در کتاب صوتی کفش تنگ، ناآگاهی و جهل مردم زمانه اش را نسبت به مسائل اجتماعی نشان می دهد. ماجرا از این قرار است که «نجدت» به همراه دوستش، برای خواستگاری دختر محبوب خود، روانه ی منزل او می شود. این دو دوست حتی تصورش را هم نمی کنند پوشیدن یک جفت کفش می تواند چه سرنوشتی را برایشان رقم بزند. مسائل و معضلات اجتماعی و باورهای پوسیده ی مردم، درون مایه ی این داستان کوتاه را می سازند.

درباره ی کتاب صوتی کفش تنگ

حق کشی بزرگتر از این؟ ده لیره پول اضافی به خاطر یک نمره بالاتر بودن. تازه، کفش نمره 38 هم با نمره ی 46، تفاوت قیمت نداشته باشد.



منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%DA%A9%D9%81%D8%B4-%D8%AA%D9%86%DA%AF/book/74431

این اثر، پیشتر همراه با برخی دیگر از داستان های کوتاه عزیز نسین، در کتاب «آه، ما الاغ ها!» به چاپ رسیده بود. کتاب پیش رو به کوشش نشر گیوا، با خوانش حسین نصیری، به علاقه مندان آثار انتقادی و اجتماعی ارائه شده است.

کتاب صوتی کفش تنگ برای چه کسانی مناسب است؟

گفت: می تونی ده لیر از اداره پیشکی بگیری. فکر بدی نیست که؟

شکر که صندوق دار آدم خوبی است. پانزده لیره پیشکی داد که سر برج کسر شود. یک راست رفتیم به فروشگاه «یرلی ماللار»؛ کفش ارزان را از آنجا می شود خرید. کفش های تا نمره ی سی و هفت 14 لیره و 70 قروش قیمت داشتند. از نمره ی سی و هفت تا چهل و هفت، تمام کفش ها ده لیره گران تر بود.

نویسنده، طنزپرداز و فعال سیاسی اهل ترکیه که قلم را در راه مبارزه با ظلم و ناآگاهی به کار می بست. محمد نصرت، با نام هنری عزیز نسین، از برجسته ترین و مشهورترین داستان نویسان ترک، در سال 1915 متولد شد. او پس از اینکه چندی به عنوان افسر مشغول به کار بود، راه نویسندگی و دنیای داستان را پیش گرفت. این نویسنده به سبب انتقادات تندی که نسبت به اوضاع نابه سامان اقتصاد کشورش داشت، بارها روانه ی زندان شد. با این حال، هرگز از آفرینش ادبی باز نایستاد.

از قضا کفش نمره ی 38 به پای من می خورد. از فروشنده پرسیدم که قیمت ها روی چه حسابی است. معلوم شد که تا نمره 37 بچه گانه محسوب می شود.

اینجاست که باز هم فقر چهره ی سیاه خود را نشان می دهد. البته عزیز نسین (Aziz Nesin) با لحن طنز خود در روایت این داستان کوتاه، کمی از تلخی فقر و نداری می کاهد.