نویسنده و روانکاو آمریکایی، اروین یالوم در ژوئن 1931 در واشنگتن به دنیا آمد. او که از معروفترین روانکاوهای وجودی است بهعنوان استاد روانکاوی در دانشگاه استنفورد تدریس میکند. یالوم در سال 1974 به خاطر کمک قابلتوجه در زمینهی روانکاوی برندهی جایزهی ادوارد استرکر از دانشگاه پنسیلوانیا شد. همچنین در سال 1976 از انجمن روانکاوان آمریکا برای پژوهش در زمینهی روانکاوی جایزه دریافت کرد. رمان «وقتی نیچه گریست» نیز جایزهی طلایی باشگاه کامنولت را بهعنوان بهترین رمان داستانی در 1992 برنده شد. کتابهای متنوعی از یالوم به زبان فارسی منتشر شدهاند. کتابهای صوتی «رواندرمانی اگزیستانسیال»، «مسئلهی مرگ و زندگی»، «درمان شوپنهاور» و «چگونه پروانه شدم» بخشی از آثار یالوم به زبان فارسی هستند.
در بخشی از کتاب صوتی یالوم خوانان: گروه درمانی میشنویم
از نظر یالوم، درمانگر مسئول پرورش فرهنگ همکاری و اتحاد بین اعضای گروه درمانی است. او باید با حفظ انسجام، تعامل بین اعضای گروه را به نیرویی برای تغییر مثبت در گروه تبدیل کند. در کتاب صوتی یالوم خوانان: گروه درمانی نقش درمانگر مشابه نقش تسهیلگر نمایش داده میشود: یعنی کسی که شرایط مناسبی را برای یادگیری و ایجاد تغییر توسط خود افراد ایجاد میکند.
یالوم در هر دو بعد داستانی و غیرداستانی نوشتههای خود از لنز رواندرمانی برای کشف ماهیت وجودی انسان استفاده میکند. او در مجموعه کتابهای صوتی یالوم خوانان به ما نشان میدهد که مرز بین واقعیت و تصور همیشه بهراحتی قابل تشخیص نیست.
کتاب صوتی یالوم خوانان: گروه درمانی برای چه کسی مناسب است؟
گلچین مناسبی از تاثیرگذارترین آثار اروین یالوم در مجموعه کتابهای صوتی یالوم خوانان جمعآوری شدهاند. نسخهی چاپی یالوم خوانان در قالب یک جلد منتشر شده اما نسخهی صوتی آن برای سهولت در تولید و توزیع تاکنون در قالب سه کتاب صوتی منتشر شده است.
همهی مکاتب رواندرمانی پویا در آمریکا از جنبهی میانفردی بودن، عمیقا و البته ضمنا مبتنی بر نظریهپردازان نو فرویدی مانند «کارن هورنای»، «اریک فروم» و بهویژه «هری استاک سالیوان» و نظریهی میانفردیاش در روانشناسی هستند. سالیوان ادعا میکند که شخصیت تقریبا بهطور کامل محصول تعامل با دیگر انسانهای با اهمیت است.
شرکت در جلسات گروه درمانی یکی از راههای مناسب برای درک بهتر خود و مشکلاتمان است. کتاب صوتی یالوم خوانان: گروه درمانی به عواملی میپردازد که از نظر اروین یالوم مشارکت افراد را در جلسات افزایش میدهند و در عین به چالش کشیدن درمانگر، وضعیت روانی اعضای گروه درمانی را نیز بهبود میبخشند. این کتاب صوتی بخشی از مجموعهی یالوم خوانان است.
دربارهی کتاب صوتی یالوم خوانان: گروه درمانی
نسخهی چاپی این کتاب که حسین کاظمییزدی به فارسی ترجمه کرده است، توسط انتشارات پندار تابان منتشر و نسخهی صوتی آن با صداهای فرهاد اتقیایی توسط نشر صوتی جیحون آماده شده است.
دربارهی مجموعهی کتابهای صوتی یالوم خوانان
نوشتههای متنوع این مجموعه تجربیات بالینی، تفکرات انتزاعی و نظری و تلاشهای ادبی یالوم را شامل میشود. این مجموعه با خودزندگینامهی یالوم آغاز و سپس به چهار بخش متمایز تقسیم میشود که سه بخش «یالوم خوانان: گروه درمانی»، «یالوم خوانان: اضطراب و رواندرمانی» و «یالوم خوانان: از رواندرمانی به داستان» به فارسی منتشر شده است. بخش دیگر «ادغام رواندرمانی گروهی و وجودی» است که تنها در نسخهی چاپی در دسترس قرار گرفته است.
از هر منظری که به مطالعهی جامعهی انسانی بپردازیم؛ خواه تاریخ تکاملی گسترده انسان را از نظر بگذرانیم یا پیشرفت تکتک افراد را موشکافی کنیم، در همهی زمانها مجبوریم انسان را در شبکهی روابط میانفردیاش در نظر بگیریم. انسانها همیشه در گروهها زندگی میکنند و با روابط سخت و مداوم میان اعضای گروه مشخص میشوند. رفتار میانفردی به معنای تکاملیاش همیشه قابل تطبیق بوده است. ادامهی حیات اشخاص و گونهها بدون پیوندهای میان فردی متقابل مثبت و عمیق ممکن نیست.
نیاز به ارتباط نزدیک با دیگران به اندازهی نیازهای زیستی اساسی است و برای زنده ماندن و به تعویق انداختن دورهی کودکی درمانده به همان اندازه ضروری است. کودک در حال رشد در تلاش برای رسیدن به امنیت، تلاش دارد ویژگیهایی از خودش را ترویج دهد و بر آنهایی تاکید کند که مورد موافقت دیگران قرار میگیرند و آنهایی را سرکوب کند که مورد تصویب دیگران قرار نمیگیرند. در نهایت شخص بر اساس ارزیابی دیگرانی که برایش اهمیت دارند مفهوم خود یا خود پویایی را بسط میدهد.