معرفی و دانلود کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان | ادوارد براون | آوانامه

با این که روح نمی‌تواند از عالمی که به‌واسطه‌ی نحوه‌ی زندگی خود استحقاق آن را پیدا کرده بالاتر برود، ولی ممکن است به دلایلی در سر راه خود به عوالم بالاتر، مدتی در عالم برزخ متوقف شود. عادت‌های مذموم و یا عملی ناهنجار و بد، وقتی انقدر نباشد که مانع صعود روح به عوالم بالاتر شود، باعث چنین توقفی می‌شود و صعود روح به عوالم بالاتر را مدتی به تأخیر می‌اندازد. بنابراین چنین استنباط می‌شود که ساکنان عالم برزخ سه گروهند. دو گروه ساکنان دائمی هستند که تا ابد در حالت خوشی یا عذاب خیالی که خود استحقاق آن را یافته‌اند باقی می‌مانند. گروه سوم ارواحی هستند که موقتاً در عالم برزخ مانده‌اند تا جزای بعضی گناهان خود را ببینند، سپس به عوالم بالاتر روند.

اگر گذرتان به مرکز شهر تهران افتاده باشد، در نزدیکی راسته‌ی کتاب‌فروشی‌های انقلاب، شاید تابلوی خیابان ادوارد براون را دیده باشید و در آن قدم زده باشید. اما تا به حال پرس‌وجو کرده‌اید که این شخصیت که بود و چرا باید نام او را روی خیابانی در تهران بگذارند؟ ادوارد براون، نویسنده‌ی کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان (A Year Amongst the Persians) پزشک و شرق‌شناس نامدار بریتانیایی بود که به زبان و فرهنگ و ادبیات فارسی علاقه‌ای فراوان داشت. او پس از تکمیل تحصیلات خود در رشته‌‌ی پزشکی، در سال 1888 و زمانی که تنها 26 سال داشت، از طریق دانشگاه کمبریج راهی سفری مطالعاتی به ایران شد. سفری یک ساله که ماحصل آن کتابی است که اکنون نسخه‌ی صوتی آن پیش روی شما قرار دارد.

کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان را با ترجمه‌ی مانی صالحی علامه و با صدای امید تقوی می‌شنوید. این اثر ارزشمند به همت نشر صوتی آوانامه و انتشارات اختران تهیه و منتشر شده است.

کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان برای چه کسانی مناسب است؟

امروزه از ادوارد براون به عنوان یکی از بزرگ‌ترین ایران‌شناسان غربی یاد می‌کنند؛ دانشمندی که به باور بسیاری از صاحب‌نظران، زبان و ادبیات فارسی را بسی بیشتر از متکلمان اصلی این زبان می‌شناخت.

ادوارد گرانویل براون (Edward Granville Browne) شرق‌شناس، مورخ و ادیبِ برجسته‌ی بریتانیایی بود. او به سال 1862 دیده به جهان گشود و در سال 1926 روی در نقاب خاک کشید. براون به خانواده‌ای سرشناس و ثروتمند تعلق داشت. پدر او، سِر بنجامین براون، صاحب یک شرکت کشتی‌سازی بزرگ بود. ادوارد براون اما چندان علاقه‌ای به قدم نهادن در مسیر پدر نداشت. نزد او، تحصیل علم بر نیل به ثروت و سرمایه اولویت داشت. از همین رو، براون نهایت تلاش خود را به کار بست تا موفق به تحصیل در رشته‌ی پزشکی دانشگاه کمبریج شود.

در یک مورد این سؤال را از میرزا اسدالله مطرح کردم: دو نفر «الف» و «ب» در تمام طول مدت زندگی با یکدیگر دوست بوده‌اند. اولی طوری زندگی کرده است که مستحق سعادت شده و دومی مستحق عذاب. هردو پس از مرگ وارد عالم برزخ می‌شوند. در آنجا سزای اعمال خود را می‌بینند. یکی خوشبخت می‌شود و دیگری بدبخت. آیا «الف» تحت تأثیر بدبختی «ب» قرار نخواهد گرفت؟


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86/book/74278

اگر به کتاب‌های سفرنامه و همچنین مطالعات مردم‌شناسانه با محوریت جامعه‌ی ایران علاقه‌‌مند هستید، شنیدن کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

با ادوارد براون بیشتر آشنا شویم

شهرت براون نزد ایرانیان، بیش از همه مرهون نگارش کتابی مفصل با عنوان «تاریخ ادبیات ایران» است. اثری عالمانه که کماکان یکی از متون معتبر درسی در دانشکده‌های ادبیات فارسی به شمار می‌رود. آنچه در ادامه می‌بینید، عناوین برخی از دیگر آثار ادوارد براون است: «تاریخ طب اسلامی»، «نامه‌هایی از تبریز»، «ترجمه‌ی چهار مقاله‌ی نظامی عروضی»، «ترجمه‌ی تاریخ گزیده‌ی حمدالله مستوفی».

در بخشی از کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان می‌شنویم

کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان مملو از نقل قول‌هایی از اشعار فارسی و پرتره‌ی مکتوب شخصیت‌های جالبی است که براون با آنان ملاقات کرده است. یک سال در میان ایرانیان شرح مفصلی از طبیعت متنوع ایران و مردمان آن است. اثری که نه‌تنها اطلاعات دقیق و جالب توجهی از جامعه‌ی ایران در سال‌های حکومت ناصرالدین شاه در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد، بلکه شرحی دقیق و مفصل بر احوالات ایرانیان آن زمان و آینه‌ای تمام‌نما از فرهنگ، آداب و رسوم و مذهب آنان است.

معرفی کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان

شرح مفصل سفر پرماجرای ادوارد براون به ایران را در کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان می‌شنوید. این شرق‌شناس پرآوازه‌ی بریتانیایی در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار راهی سفری پژوهشی به ایران شد و اکنون نسخه‌ی صوتی شرح روایت این سفر، رویاروی شما قرار دارد.

درباره‌ی کتاب صوتی یک سال در میان ایرانیان

سفر یک‌ساله‌ی ادوارد براون به ایران از تبریز آغاز شد. سپس به تهران رسید و پس از آنجا در شهرهای اصفهان، شیراز، یزد و کرمان ادامه پیدا کرد. براون از خلال این گشت‌وگذارها با زرتشتیان، بهائیان و مسلمانان بسیاری به گفت‌وگو پرداخت و کوشید تصویری بی‌طرف و پر از جزئیات را از زندگی و منش آنان به رشته‌ی تحریر درآورد. پس از بازگشت به کمبریج، تدریس در کرسی آموزش فارسی به او پیشنهاد شد و بدین ترتیب، ادوارد براون نگارش کتابی را درباره‌ی تجربه‌ی سفر خود به ایران آغاز کرد.

ادوارد براون که پیش‌تر و از سنین نوجوانی زبان فارسی و ترکی را آموخته بود، در سراسر سفر پرماجرای خود به ایران کوشید تنها نظاره‌گر آداب و رسوم ایرانیان نباشد؛ بلکه خود نیز جامه‌ی آنان را بر تن کند تا بتواند به تصویر دقیقی از فرهنگ جامعه‌ی ایران دست پیدا کند. او بر سر سفره‌ی آن‌ها می‌نشست، به مناسک مذهبی آنان سرک می‌کشید و حتی مواد مخدر آن‌ها را آزمایش می‌کرد. براون همچنین مجذوب مذهب تازه‌تأسیس آن زمان در ایران شد که اکنون پیروان آن را با نام بهایی می‌شناسند. او با زرتشتیان و فرقه‌های مختلف مسلمانان به دیدار و معاشرت می‌پرداخت و پیوسته با هرکس که ملاقات می‌کرد، با او به زبان فارسی درمورد فلسفه و دین به گفت‌وگو می‌نشست.

علاقه‌ی ادوارد براون به شناخت تاریخ و فرهنگ سرزمین‌های آسیایی در دوران نوجوانی در او شکل گرفت. همین علاقه بود که در نهایت براون را عازم سرزمین ایران ساخت و شوق یادگیری زبان پارسی را در سر او انداخت.