معرفی کتاب فروید و سیاست
سحر صنیعی در کتاب فروید و سیاست به شما میآموزد که چطور روانشناسی و سیاست، هر کدام لنزی برای دیگری هستند تا صحنههای دقیقتری را از ویژگیهای روانی انسانها و همچنین رخدادهای سیاسی آشکار کنند. نویسنده با ریشهیابی علم روانشناسی سیاسی، پیدایش و ظهور آن را مربوط به قبل از دورهی مدرنیته میداند؛ به زمانی که اندیشمندان آموختند برای شناخت روان آدمی باید به قلمرو فلسفه راه پیدا کنند.
فصل اول: روانشناسی سیاسی و تعاریف آن
تاریخچه روانشناسی سیاسی
نظریات اولیه
ارسطو
نظریات مدرن
یونگ
آدلر
مازلو
خودشکوفایی در اندیشۀ مازلو
انگیزش نزد مازلو
مازلو و روانشناسی سیاسی
فروم
اومانیسمِ فرومی
اریک فروم و گریز از آزادی
کُلبرگ
نظریۀ کلبرگ و روانشناسی سیاسی
فروید
فصل دوم: مبانی نظری: فروید و روانشناسی
فروید و آثارش
در باب زبان پریشی
پرسشهایی در باب هیستری
در باب رؤیا
سه رساله در باب تئوری سکسوالیته
توتم و تابو
دربارۀ خودشیفتگی
فراسوی اصل لذت
خود و نهاد
آیندۀ یک پندار
تمدن و ناخرسندیهای آن
موسی و یکتاپرستی
فروید و هنرمندان از ینسن تا داستایوسکی
داستایوفسکی و پدرکشی
دیدگاههای روانشناسی فروید
نظریۀ شخصیت فروید
مرحلۀ دهانی
مرحلۀ مقعدی
مرحلۀ آلتی
ساختارهای شخصیت
ضمیر یا وجدان و خودِ ایدئال
نظریۀ اغوا
نظریۀ رؤیا
فروید و ضمیر ناآگاه
فروید و روانشناسی فردی
جایگاه فروید در روانشناسی معاصر
فصل سوم: فروید و سیاست
تفاوت روانشناسی فروید و سایر روانشناسان
یونگ
آدلر
اسکینر
مازلو
پیاژه
اریکسون
لاسول
بازتاب روانشناسی سیاسی فروید
ارکان سیاسی نظریۀ فروید
نارضایتی
آزادی و ضرورت
اجزای آزادی در اندیشۀ فروید
کشتن، گناه، قرارداد اجتماعی و سیاست
جنگ و سیاست در روانشناسی سیاسی فروید
فروید و روانشناسی سیاسی فردی
نقش فروید در سیاست معاصر
آیندۀ نظریۀ سیاسی فروید
فروید؛ دموکراسی یا دیکتاتوری؟
فصل چهارم: مؤلفههای روانشناسی سیاسی در اندیشۀ فروید
روانشناسی سیاسی فاشیسم از نظر فروید
طغیان سیاسی در اندیشه فروید
نازیسم و پیشبینی فروید در سیاست
مؤلفههای فاشیستی در روانشناسی فروید
روانشناسی سیاسی دموکراسی از نظر فروید
دوران کودکی و آیندۀ سیاسی از نظر فروید
سرکوب فردی و سیاسی در اندیشۀ سیاسی فروید
افکار ذهنی و قهرمانسازی
عقدههای فردی و سرکوب سیاسی
آیندۀ سیاست معاصر از نظر فروید
فصل پنجم: نتیجهگیری
نتیجهگیری پایانی
منابع و مأخذ
منابع لاتین
مشخصات کتاب الکترونیک
این کتاب برای همهی علاقهمندان علم روانشناسی، بهویژه حوزههایهای جدید این علم بسیار مناسب است. همچنین اگر از مخاطبان مباحث سیاسی هستید و آمادهاید تا تصویر جدیدی را از زیگموند فروید، به عنوان یک اندیشمند سیاسی روبهروی خود ببینید، این کتاب بهترین انتخاب شما خواهد بود.
با سحر صنیعی بیشتر آشنا شویم
روانشناسانی که پا به قلمرو سیاست میگذارند! سحر صنیعی در کتاب فروید و سیاست، به شما ثابت میکند هرآنچه تاکنون از فرویدِ روانشناس میدانستید، تنها برداشت ناقصی از شخصیت او بوده است. با کتاب فروید و سیاست این فرصت را دارید که با چهرهی سیاسی فروید نیز آشنا شوید.
دربارهی کتاب فروید و سیاست
نام زیگموند فروید همواره با علم روانشناسی و روانکاوی گره خورده است اما آیا تمامی اندیشههای او در حوزههای روانشناختی خلاصه میشود؟ سحر صنیعی در کتاب فروید و سیاست ابعاد جدیدی را از شخصیت این روانشناس مشهور به شما نشان میدهد. در حقیقت این نویسنده سعی دارد تا با نشان دادن رگههایی از اندیشههای سیاسی در آثار فروید، خوانندگانش را با علم نوظهوری به نام روانشناسی سیاسی آشنا کند.
خود بهواسطهی میان وجهه غیرواقعی نهاد و دنیای واقعی خارجی رشد مییابد. خود مؤلفۀ تصمیمگیری شخصیت است. در حالت ایدئال، خود بر اساس عقل کار میکند، درحالیکه نهاد هرجومرجگرا و غیرمعقول است. خود مطابق با اصل واقعیت عمل میکند و از طریق روشهای واقعبینانه برای ارضای خواستههای نهاد کار میکند، اغلب با رضامندی مصالحه میکند یا به تأخیر میاندازد تا از پیامدهای منفی جامعه جلوگیری کند. خود واقعیتها و هنجارهای اجتماعی، قواعد و رسومات را در تصمیمگیری برای نحوه رفتار در نظر میگیرد. همانند نهاد، خود به دنبال لذت است (کاهش تنش) و از درد جلوگیری میکند، اما برخلاف نهاد، خود درگیر دستیابی به یک استراتژی واقعبینانه برای به دست آوردن لذت است. خودبرداشتی درست یا نادرست ندارد. یک چیز خوب است اگر به نتیجهای رضایتبخش برسد بدون اینکه به خود یا نهاد آسیب برساند. به تعبیر فروید، نفس مانند مردی است که سوار بر اسب است و باید قدرت فوقانی اسب را بررسی کند. اما فراخود ترکیبی از ارزشها و اخلاقیات اجتماعی است که از اعضای خانواده یا دیگران آموخته میشود.
فهرست مطالب کتاب
کتاب فروید و سیاست، اثر جذابی است که در بخشهایی کوتاه، خلاصهای از اندیشهی سیاسی روانشناسان بهنامی مانند مازلو، کُلبرگ، آدلر و… را ارائه کرده است. خوانندگان این کتاب، با یک تیر دو نشان میزنند: در درجهی اول به صورت فشرده و کاربردی با روانشناسان بزرگ و نظرات ایشان آشنا میشوند و در درجهی دوم برخی مبانی و اصول مباحث سیاسی را میآموزند که در آثار روانشناسان بزرگ نیز به چشم میخورد. کتاب حاضر را انتشارات مهرگان خرد روانهی بازار کتاب کرده است.
کتاب فروید و سیاست برای چه کسانی مناسب است؟
قیمت نسخه الکترونیک
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%81%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AF-%D9%88-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA/book/70796
نهاد جزء بدوی و غریزی شخصیت است؛ و شامل تمام مؤلفههای ارثی (بیولوژیکی) شخصیت موجود در بدو تولد، از جمله غریزهی جنسی (زندگی)، اروس (که شامل میل لیبیدو است) و غریزهی تهاجمی و پرخاشگر (مرگ)، تاناتوس است. نهاد بخشی تکانشی (و ناخودآگاه) روان ما است که بهطور مستقیم و بلافاصله به خواستهها، نیازها و انگیختههای اساسی پاسخ میدهد. خود یا اگو نیز به تعبیر فروید: بخشی از نهاد است که تحت تأثیر مستقیم عالم بیرونی، تغییر و اصلاح یافته است.
سحر صنیعی، زادهی 1364، نویسنده، روانشناس و مشاور ایرانی است که در آثار خود به شاخهی روانشناسی سیاسی، به عنوان یک علم بینارشتهای توجه ویژهای دارد. کتابهای «خواستگاه روانی پوپولیسم»، «جنگل شفابخش» و «در لحظه زندگی کن» از دیگر آثار این نویسنده هستند.
در بخشی از کتاب فروید و سیاست میخوانیم