
بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404
معرفی و دانلود کتاب فلسفه و عشق: از افلاطون تا امروز | لینل سکام
لینل سکام برای نوشتن کتاب فلسفه و عشق: از افلاطون تا امروز، آثار مرتبط با این موضوع مهم را از زمان افلاطون تاکنون به دقت مطالعه نموده و قرائتی ساختارشکنانه از هر اثر ارائه کرده است. در این کتاب فلسفه ی عشق برای مبتدیان در مطالعات فلسفی توضیح داده می شود و هم چنین مسائل بحث برانگیز امروزی مانند هم جنس گرایی و عشق های اینترنتی و مجازی بررسی می گردد.
درباره ی کتاب فلسفه و عشق: از افلاطون تا امروز
این کتاب با افلاطون فیلسوف و سافو شاعر شروع می شود. در فصل اول بیش از هر چیز دیگری روایت افلاطون در کتاب «ضیافت» مورد بررسی قرار می گیرد. در فصل دوم نیز آرای مری شلی، خالق رمان «فرانکشتاین» و تأملات نیچه راجع به مفهوم عشق در تقابل با هم قرار می گیرند. شاید در نگاه اول دیدگاه های مشترکی میان شلی و نیچه پیدا نشود؛ اما طرز گفتار آن ها درباره ی عشق با هم هماهنگ است. در فصل سوم نیز شاهد رودررو قرار گرفتن سریال «زنان خانه دار ناامید» با اندیشه های سیمون دوبووار خواهید بود. لینل سکام از قصد این دو اثر را در کنار هم قرار داده؛ زیرا قصد داشته این موضوع را به خواننده ثابت کند که فقط نظریه های بزرگ تجربه ی عشق را توضیح نمی دهند، بلکه فرهنگ عادی نیز توانایی لازم را برای بررسی عشق دارد.
فیلم نامه ی «هیروشیما، عشق من» از مارگریت دوراس و کتاب «اخلاق عاشقانه»ی امانوئل لویناس در فصل چهارم کتاب فلسفه و زندگی بررسی می شوند. البته بیشتر مطالب این فصل تبیین آرای لویناس است. فصل پنجم به توضیح اندیشه های فرانتس فانون درباره ی نژادپرستی و نابرابری اجتماعی اختصاص دارد. لینل سکام در فصل ششم رنج ها و آزردگی های عشق را در آرای لوس ایریگارای و فیلم «اورلاندو» سالی پاتر به خوبی نشان می دهد. فصل هفتم که به بررسی نظریه های رولان بارت اختصاص دارد، قطعاً برای علاقه مندان به زبان شناسی و نقد ادبی جذاب خواهد بود. بارت یکی از زبان شناسان و منتقدانی است که آرای بحث برانگیزی درباره ی زبان عاشقانه در ادبیات دارد. در فصل هشتم نویسنده به آرای افلاطون و لویناس برمی گردد و مفاهیم دیگری را مانند اخلاق در عشق، دوستی و دموکراسی بررسی می کند. لینل سکام در کتاب فلسفه و عشق: از افلاطون تا امروز تلاش ندارد که تناقض های مفهوم عشق را از میان بردارد؛ بلکه روایت های عاشقانه را از دید فلسفه، اسطوره شناسی، ادبیات، سینما، جامعه شناسی، روان شناسی و... بررسی می کند.
کتاب فلسفه و عشق: از افلاطون تا امروز برای چه کسانی مناسب است؟
«فدروس» افلاطون نیز، مانند «ضیافت»، درباره ی عشق سخن می گوید. این امر در این اثر، به صورت گفت وگویی میان دو دوست، یعنی فدروس و سقراط انجام می پذیرد. این متن نیز مانند «ضیافت»، اغلب نوعی بازنمایی مربوط به یک انتخاب در میان عشق مادی و عشق مجرد به شمار آمده است و با اطمینان می توان گفت که در گفتار سقراط شواهدی برای این برداشت وجود دارد که در آن عشق به صورت یک کشمکش به تصویر کشیده شده است که در آن روح میان ارابه ران و دو اسب، یکی فرمان بردار و دیگری سرکش و ستیزه جوی قرار گرفته است. اسب سرکش، خواهش و آرزو را که دچار فوریت و ضرورت است و می خواهد بی درنگ به محبوب خود بپیوندد، به رنج می افکند، در حالی که ارابه ران و اسب فرمان بردار تلاش می کنند این خواهش و آرزوی وحشی را مهار کنند. این تصویر از یک خواهش مهارشده ی مؤدبانه که با میل مهارنشده به کشمکش می پردازد، ممکن است در دو سخن متقابل از سقراط که در این متن می بینیم، برداشت شده باشد. در گفتار اول، سقراط عشق را به خاطر فریب آمیزی و نادرست کاری محکوم می کند و بر این باور است که عاشق تلاش می کند محبوب را اغوا کند. او این دیدگاه را در گفتار دوم خود در این باب انکار می کند؛ آنجا که درباره ی اهمیت اروس به عنوان اصل و خاستگاه یک عشق والاتر سخن می گوید. به این ترتیب، «فدروس» ممکن است به نوعی، آغاز دوباره ی «ضیافت» به شمار آید که در باب خوبی که در عشق به دانایی آشکار است و بدی، بدنامی و ویرانی رسواکننده ی ناشی از احساسات تند شهوانی سخن می گوید.
در هر حال، در این مورد خوانش دیگری نیز وجود دارد؛ خوانشی که رابطه و نوسان میان عشق شهوانی و جست وجوی خرد را آشکار می سازد. وندی براون اظهار می دارد که هم در «فدروس» و هم در «ضیافت»، سقراط عشق شهوانی و عشق فلسفی را برابر می پندارد و به جذبه و بی خودی خاصی اشاره می کند که با هر دو تجربه همراه است.
فهرست مطالب کتاب
داستان های عاشقانه نیز در فلسفه و عشق: از افلاطون تا امروز نقش مهمی ایفا می کنند و مفاهیم اخلاقی، سیاسی و... در کتاب تبیین می شوند. یکی از ویژگی های کتاب این است که علاوه بر ترسیم یک نمای کلی از فلسفه ی قدیم، نمونه هایی از فلسفه ی معاصر و حتی فرهنگ عامیانه بیان می شود که به نزدیک شدن ذهن خواننده به قصد اصلی نویسنده ی کتاب کمک می نماید.
قیمت نسخه الکترونیک