میگویند زمان چیزها را تغییر میدهد، اما در واقع، این خودتان هستید که باید آنها را تغییر دهید. (اندی وارهول)
در بخشی از کتاب قدرت محتوا میخوانیم
برخلاف برنامههای گستردهی کوکاکولا و رِد بول، تلاشهای اُپِنویو با وبلاگی ساده برای کارمندان این شرکت آغاز شد. در سپتامبر 2009، اُپِنویو وبلاگش را راهاندازی کرد و از آن زمان تاکنون، کسبوکار این شرکت دیگر هرگز مثل قبل نبوده است. با راهنمایی و انگیزهدهی اسکات، کارمندان شروع کردند به اینکه رهیافتهای کلیدیشان را دربارهی بازاریابی، عملیات، امور مالی و موضوعاتی که کارآفرینان فعالانه در جستوجویشان بودند، به اشتراک بگذارند.
بهطور معمول، اُپِنویو مشتریان احتمالی جدیدش را از طریق معرفی مشاوران، کارمندان و تیم مدیریت اجراییاش به دست میآورد. اسکات بهسرعت دریافت که این بهترین راه رشد سازمانشان نیست.
بهره گرفتن از داستانها یکی از بهترین شیوهها در کار بازاریابی محتوایی است. معنای این گفته روشن است: برای اینکه دل از مخاطب ببرید، باید قصهای برای تعریف کردن داشته باشید. کافی است نگاهی به شیوهی بازاریابی بزرگترین برندهای جهان بیندازید، تا دریابید که قصهگویی و روایتگری یکی از اصلیترین ابزارهای این برندها در جهت فروش کالاها و محصولاتشان است. اما چگونه میتوان قصهی درستی را که باید برای مشتری یا مخاطب تعریف کرد، پیدا نمود؟ حجم عمدهای از کتاب قدرت محتوا به ارائهی پاسخی به این سوال مهم اختصاص یافته است.
او متوجه شد که تمام داستانها و داراییهای محتوایی سازمان فقط در دست بیست کارمند آنجاست. برای مثال، مدیرعامل یکی از شرکتهای مشتری اُپِنویو با این شرکت دربارهی مسألهای عملیاتی مشورت میکند. دست این مدیرعامل را در دست یکی از مشاوران اُپِنویو میگذارند تا با همکاری هم به راهکار مفیدی برسند. بله، مسألهی اولیه حل میشود، اما اطلاعات مربوط به آن حکم طلا را دارد. چه میشد اگر اُپِنویو میتوانست از این محتوای دونفره بهره ببرد و داستان را روی اینترنت قرار دهد تا همه به آن دسترسی داشته باشند؟
امروزه شیوههای سنتی بازاریابی بر اثر رواج شبکههای اجتماعی و ظهور کسبوکارهای آنلاین، به کلی از رونق افتادهاند. تبلیغات اثرگذار در جهان ما، پیرو ضوابط جدیدی گشته است. آموزش این ضوابط به مخاطبین علاقهمند، دغدغهی اصلی جو پولیتزی در کتاب قدرت محتوا (Epic Content Marketing) بوده است. پولیتزی در این اثر از شیوهی جدیدی در کار بازاریابی و تبلیغات، موسوم به «بازاریابی محتوایی» سخن میگوید. بازاریابی محتوایی، شیوهای از بازاریابی است که بر پایهی تولید محتوای تبلیغی استوار است. پولیتزی استدلال میکند که برای خلق بهترین محتوای تبلیغی ممکن، باید شیوهی اثرگذاری بر مخاطب را بیاموزید. به نحوی که بدانید «چه چیز» را، «چگونه» به او عرضه کنید.
پیشگفتار مترجم
در ستایش «قدرت محتوا»
پیشگفتار
مقدمه
بخش 1: بازاریابی محتوایی: تاریخچه
فصل 1: بازاریابی محتوایی چیست؟
فصل 2: تاریخچهی بازاریابی محتوایی
فصل 3: چرا بازاریابی محتوایی؟
فصل 4: مدل کسبوکار بازاریابی محتوایی
فصل 5: طرح توجیهی بازاریابی محتوایی
فصل 6: شرکتهای رسانهای آینده
بخش 2: تعیین جاویژه و راهبرد محتوایی
فصل 7: مناسبتر یا کمتر مناسب (تناسب کمتر یا بیشتر)
فصل 8: بازاریابی با محتوای تأثیرگذار چیست؟
فصل 9: هدفِ حق اشتراک
فصل 10: پرسونای مخاطب
فصل 11: تعیین چرخهی تعامل
فصل 12: تعیین جاویژهی محتواییتان
فصل 13: بیانیهی مأموریت بازاریابی محتوایی
بخش 3: مدیریت فرآیند محتوا
فصل 14: ایجاد تقویم محتوایی
فصل 15: مدیریت فرآیند تولید محتوا
فصل 16: انواع محتوا
فصل 17: یافتن دارایی های محتوایی
فصل 18: استخراج محتوا از کارمندان
فصل 19: بستر محتوایی
فصل 20: برنامهی اقدام برای نشر محتوا در مجاری مختلف
بخش 4: بازاریابی داستانتان
فصل 21: رسانههای اجتماعی برای بازاریابی محتوایی
فصل 22: دیگر روشهای ترویج محتوا
فصل 23: استفاده از مدل تأثیرگذاران اجتماعی برای بازاریابی محتوایی
بخش 5: کاری کنیم که محتوا نتیجه بدهد
فصل 24: ارزیابی تأثیر بازاریابی محتوایی
فصل 25: روند تکامل داستان تأثیرگذار