معرفی و دانلود کتاب قلی و گلی: بر اساس نوشته‌ای از الینور لیزر | پرویز عاشورنیا کلویر

این کتاب مناسب کودکان 7 تا 10 است. کودکان سال‌های اول دبستان بیشتر از آن لذت می‌برند و می‌آموزند؛ و کودکان سال‌های پایانی دبستان می‌توانند یک نمایش مفرح با آن داشته ‌باشند و کمی هم تمرین تئاتر کنند. همین اجرای نمایش در مدرسه، به بچه‌ها نشان می‌دهد که تلاش هم می‌تواند بامزه و مفرح باشد.

با پرویز عاشورنیا کلویر و محمدرضا قلی‌پور بیشتر آشنا شویم

پرویز عاشورنیا کلویر نمایشنامه‌ی نیمه‌عروسکی قلی و گلی را براساس اثری از الینور لیزر نوشته‌ است. بخش‌هایی از کتاب را راوی می‌خواند و بخش‌هایی را کودکان یا عروسک‌ها اجرا می‌کنند. هدف نویسنده این بوده است که به تمام بچه‌های بازیگوش و مدرسه‌گریز یادآوری کند که تلاش هم به اندازه بازی مهم است و هرچیزی یک وقت و جایی دارد و نمی‌شود همیشه بازی کرد. این پیام خوب و آموزنده را هم مثل نصیحت به گوش کسی نمی‌خواند و به‌جای آن، خود بچه‌ها را وارد داستان می‌کند تا تجربه کنند و تصمیم بگیرند. محمدرضا قلی‌پور و مسعود موسوی برای این کتاب یادداشت‌هایی نوشته‌اند و عباس عبدی و علیرضا شهسواری برای بخش‌هایی از آن شعر سروده‌اند.

کتاب قلی و گلی برای چه کسانی مناسب است؟

معرفی کتاب قلی و گلی: بر اساس نوشته‌ای از الینور لیزر

زنبور: گل​ها و پروانه سلام، دوستای خوب و باوفام

شیره​ی گل غذای من، داده به من خدای من

کار می‌کنم تو باغ گل، تا که بشم چاق و تپل

از دم صبح کار می‌کنم، عسل​ها رو بار می‌کنم

آواز می​خونم ویز و ویز، با صدای کوچیک و ریز

گل و پروانه: سلام، سلام، ‌ای زنبورک، خوش اومدی از دور دورک

بیا با ما همکاری کن، ما رو تو کارا یاری کن

با ما بشین به گفتگو، از خوبی​ها سخن بگو

بیا که دست به دست بدیم، تنبلی رو شکست بدیم

که تنبلی دشمن ماست، به دنبال شکست ماست

ای زنبورک، ‌ای زنبورک، خوش اومدی از دور دورک

قُلی: بکنیم بازی الک دولک، الک دولک! آخه شماها چتونه؟!

گل، پروانه و زنبور: ما همه یاریم، یار و همکاریم، دوست و غمخواریم

زنبور و پروانه: اگه گل​ها نباشند، ما دو تا بیکاریم

مشخصات کتاب الکترونیک

قیمت نسخه الکترونیک


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%82%D9%84%DB%8C-%D9%88-%DA%AF%D9%84%DB%8C/book/69669

کتاب قلی و گلی اثر پرویز عاشورنیا کلویر یک نمایشنامه‌ی شاد و تعاملی برای کودکان است که به آن‌ها، اهمیت کار و تلاش را در کنار بازی و تفریح نشان می‌دهد.

درباره‌ی کتاب قلی و گلی

قلی دوست دارد به‌جای مدرسه رفتن، فقط و فقط بازی کند؛ برای همین، یک روز به مدرسه نمی‌رود و در شهر راه می‌افتد تا یک همبازی پیدا کند. بعد از کلی گشتن، قلی می‌بیند که خانم مرغه و آقا سگه و حتی پروانه درگیر کار و زندگی خودشان هستند. اینجا تازه می‌فهمد که مدرسه نرفتن آنقدرها هم خوش نمی‌گذرد و هرکسی در این شهر، مشغول کاری است. البته که قلی هم قصد ندارد به این زودی پا پس بکشد و می‌خواهد ثابت کند که می‌شود همیشه خوش گذراند و هیچ‌وقت تلاشی نکرد.

پرویز عاشورنیا معلم تئاتر محمدرضا قلی‌پور بوده است یعنی همان کسی که این کتاب را بألاخره و بعد از سال‌ها در سال 1401 با کمک نشر آواژ منتشر کرد. این نمایشنامه در اصل اجرای تئاتر بچه‌های مدرسه‌شان بوده است. از آقای عاشورنیا کلویر چیز زیادی نمی‌دانیم اما محمدرضا قلی‌پور نمایشنامه می‌نویسد و کارگردانی و تدریس می‌کند و مدیر نشر آواژ است. جایزه‌هایی هم این میان برده‌ است که به‌عنوان مثال می‌توانیم از رتبه اول مسابقه نمایشنامه‌نویسی ششمین جشنواره‌ی تئاتر شهر و جایزه برگزیده‌ی نویسندگی در نخستین جشنواره تجلی بصیرت یاد کنیم. قلی‌پور یادداشتی بر نمایشنامه‌ی حاضر نوشته که می‌توانید در انتهای کتاب مطالعه کنید.

در بخشی از کتاب قلی و گلی می‌خوانیم