معرفی و دانلود کتاب مرگ تخصص: پویش علیه دانش رایج و دلیل اهمیت آن | تام نیکولز | انتشارات دیموند بلورین

قاعدتاً زندگی در عصر اطلاعات باید موجب شود انسان‌ها بیش از نیاکان غارنشین خود به علم، آگاهی و مباحث هدفمند روی بیاورند اما در عمل می‌بینیم که با وجود هجمه‌های اطلاعاتی، عموم مردم نه‌تنها از علم راستین بی‌خبرند، بلکه حتی سراغی از آن نیز نمی‌گیرند. آیا دلیل این موضوع و جهل عمومی را باید همین فراوانی اطلاعات بدانیم؟ آیا وفور اطلاعات بی‌پایه‌و‌اساس موجب شده هر کسی با یک ساعت گشت‌و‌گذار در فضای مجازی خود را دانای کل بداند و دیگر به دنبال مطالعه و تحقیق نباشد؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش‌ها و سوالات دیگری از این‌دست، کافی است به فصول شش‌گانه‌ی اثر حاضر مراجعه نمایید.

تام نیکولز در کتاب مرگ تخصص از دلایل رویگردانی عموم مردم از تخصص‌گرایی و همچنین گرایش به ناآگاهی و گمراهی با شما سخن خواهد گرفت. نویسنده طی مباحثی موشکافانه به شما نشان می‌دهد که چه عواملی موجب می‌شوند در عصر اطلاعات و گسترش فناوری، بشر به‌جای گسترش دانایی، صرفاً در پوششی ساختگی از دانش، به ترویج جهل بپردازد. معرفی شدن به‌عنوان برترین اثر غیرداستانی آمازون از افتخارات این کتاب خواندنی محسوب می‌شود.

درباره‌ی کتاب مرگ تخصص

انبوهی از دلایل برای اثبات مدعاهای نویسنده در کتاب مرگ تخصص وجود دارند. این کتاب متقاعدکننده است و به‌خوبی نوشته شده و دقیقاً اثر مورد نیاز برای روزگار کنونی ماست. (یان برمر، رئیس و بنیان‌گذار گروه اوراسیا)

  • نیکولز مقالات خود را که در سال 2014 منتشر شده بودند، در کتابی بسیار سنجیده و پرشور گسترش داده است. (هفته‌نامه‌ی ناشران)

  • از همان لحظات آغازین صبح که چشممان را به روی دنیا باز می‌کنیم تا ساعاتی که در مسیر محل کارمان هستیم و سپس به رفع‌و‌رجوع امور شغلی خود می‌پردازیم و به همین شکل تا زمانی که به بستر خواب برویم، هر ساعت و هر لحظه زیر هجوم بسته‌های اطلاعاتی در حال بمباران شدن هستیم! باور نمی‌کنید؟ گواه این مدعا سیل اطلاعاتی است که با وصل شدن به شبکه‌های اجتماعی روانه‌ی تلفن همراهمان می‌شود یا اخباری که از شبکه‌های تلویزیونی ذهن ما را هدف قرار می‌دهند.

    تام نیکولز (متولد 1960) نویسنده‌ی آمریکایی و استاد برجسته‌ی دانشگاه است. او در سمت استاد امنیت ملی و امور بین‌الملل در کالج نیروی دریایی آمریکا و همچنین مدرسه‌‌ی توسعه‌ی هاروارد به آموزش می‌پردازد. آثار تام نیکولز در حوزه‌های گوناگونی مانند سیاست خارجی و امور بین‌الملل نگاشته شده‌اند. کتاب «تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی و ناتو» عنوان کتاب دیگری از این نویسنده است.

    تام نیکولز کتابی درخشان، به‌موقع و بسیار بدیع نوشته است که در آن نشان می‌دهد چگونه انقلاب دیجیتال، رسانه‌های اجتماعی و اینترنت به پرورش فرقه‌ی جهل کمک کرده‌اند. نیکولز دلیل قانع‌کننده‌ای برای عقل و عقلانیت در بین مردم مطرح می‌کند. (رابرت جی لیبر، دانشگاه جورج تاون)

  • امروزه نسبت به صد سال گذشته، سطح تحصیلات و سواد جمعی افزایش پیدا کرده. در دسترس بودن منابع اطلاعاتی گوناگون مانند ویکی‌پدیا موجب شده تا افراد احساس کنند برای رسیدن به پاسخ سؤالات یا حتی راه‌حلی برای مشکلات جدی خود، صرفاً با جست‌و‌جو در اینترنت به نتیجه‌ی مطلوب خواهند رسید. نتیجه‌ی چنین تصوری بی‌اعتمادی به متخصصان حوزه‌‌های مختلف است. دیگر با وجود سایت‌ها، وبلاگ‌ها یا پیج‌های مربوط به پزشکی، به نظر می‌رسد توصیه‌ی پزشکان باتجربه و کارکشته برای مراجعانشان چندان اعتباری نداشته باشد. گویا سال‌ها تجربه و تلاش مهندسان، معماران، هنرمندان و… تنها با یک کنکاش ساده در فضای مجازی به دست می‌آید و دیگر نیازی به تخصص در هیچ حرفه‌ی خاصی نیست. حتماً شما هم بارها با افرادی برخورد داشته‌اید که خودشان را همه‌‌چیزدان می‌دانند و مدعی‌اند اطلاعات و علمشان با تمامی متخصصان در زمینه‌های گوناگون برابری می‌کند. اگرچه در ظاهر مواجهه با چنین افرادی ممکن است اسباب خنده‌ی شما را فراهم کند اما باید بدانید این حقیقت نه‌تنها خنده‌دار نیست، بلکه بسیار تلخ و آسیب‌زننده است.

    مفید و به‌موقع… کتابی برای ارائه‌ی یک نمای کلی از نحوه‌ی رسیدن ما به این وضعیت ناراحت‌کننده. (نیویورک تایمز)

  • دانشجویان می‌توانند دانشگاه را ترک کنند، بدون اینکه کاملاً پذیرفته باشند که اشخاصی را چه در میان دانشجویان و چه در میان استادان دیده‌اند که از آن‌ها باهوش‌تر بوده‌اند. این باعث می‌شود، حدس بزنیم که آن‌ها حتی به خود زحمت نداده‌اند تا تفاوتی بین دانشجویان و استادان قائل شوند. آن‌ها مدرک خود را رسیدی تلقی می‌کنند که نشان می‌دهد چندین سال را با افرادی جالب گذرانده‌اند و خود و خانواده‌شان هم هزینه‌ی این خدمات را پرداخته‌اند. نمی‌خواهیم بگوییم دانشجویان امروزی از نظر ذهنی ناتوان هستند. بیشتر جوانانی که در مدرسه‌های سطح بالا درس خوانده‌اند، تکنیک‌ها و روش‌های امتحان دادن، توصیه‌نامه‌ها، فعالیت‌های فوق‌برنامه و سایر نشانگرهای شایستگی دانشکده یا دانشگاه را آموخته‌اند. متأسفانه این افراد وقتی از پیچ و خم پذیرش عبور می‌کنند و وارد دانشگاه می‌شوند، چهار سال آینده‌ی زندگی خود را در حالی می‌گذرانند که چیز زیادی یاد نمی‌گیرند، اما از آن‌ها خیلی تعریف می‌شود. همچنین ممکن است خیلی به آن‌ها مشکوک شوند و در نتیجه‌ی این مسأله، شاید نوعی ترکیب سمّی از حس عدم امنیت و غرور در آن‌ها پدید آید که وقتی از زیر سایه‌ی والدین و دیوارهای مدرسه دور شوند، خیلی به آن‌ها کمک نخواهد کرد.

  • فهرست مطالب کتاب

    جالب است بدانید که تام نیکولز به لحاظ سیاسی از جرگه‌ی جمهوری‌خواهان به شمار می‌رود اما در انتخابات 2016 آمریکا با نامزدی و ریاست‌جمهوری ترامپ بسیار مخالفت کرد.

    در بخشی از کتاب مرگ تخصص: پویش علیه دانش رایج و دلیل اهمیت آن می‌خوانیم

    یک کتاب آموزشی عالی… نویسنده نکات مهمی را بیان می‌کند و بینش ارزشمندی را به مخاطب ارائه می‌دهد، به‌ویژه هنگامی که سخن از نقش اینترنت و رسانه‌های اجتماعی در محیط سیاسی ما مطرح می‌شود. خواندن آن برای هر کسی که به این موضوع مهم علاقه‌مند است، ضرورت دارد. (واشنگتن پست)

    کتاب مرگ تخصص برای چه کسانی مناسب است؟

    پیش‌گفتار مترجمان

    پیش‌گفتار

    مقدمه: مرگ تخصص

    مرگ تخصص

    فصل1. متخصصان و شهروندان

    فصل 2. چطور گفت‌وگو تا این حد خسته‌کننده شد؟

    فصل 3. تحصیلات عالی: حق همیشه با مشتری است

    فصل 4. بگذارید در گوگل جست‌وجو کنم چگونه اطلاعات نامحدود، ما را احمق‌تر می‌کند؟

    فصل 5. روزنامه‌نگاری جدید و مطالبی پیرامون آن

    فصل6. وقتی متخصصان اشتباه می‌کنند

    نتیجه‌گیری: متخصصان و دموکراسی


    منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5/book/75493

    اگر شما هم کنجکاو هستید که با دلایل رویگردانی عموم مردم از متخصصان حوزه‌های مختلف و رواج ناآگاهی عمومی و ریشه‌های اجتماعی و ابعاد سیاسی آن آشنا شوید، همین حالا مطالعه‌ی کتاب حاضر را آغاز کنید. اثری موشکافانه، دقیق و خوش‌خوان که شما را با علل شیوع جهل و پافشاری اکثریت مردم بر آن رویارو خواهد کرد.

    با تام نیکولز بیشتر آشنا شویم

    راهنمایی دلپذیر در بیابان جهل. (بررسی‌های Kirkus)

  • حتی اگر از تمامی رسانه‌های جمعی هم دوری کنیم، بازهم از بیلبوردهای تبلیغاتی‌ای که در بزرگراه‌ها می‌بینیم در امان نخواهیم بود. اگر به مطالعه‌ی کتاب و تماشای فیلم‌های مستند علاقه‌مند باشید و گاهی هم برای جویا شدن وضع آب‌و‌هوا به اخبار هواشناسی سر بزنید، باید بپذیرید که هرگز از حجم انبوه اطلاعاتی که به سویتان روانه می‌شوند، راه فراری نخواهید داشت. این مشخصه‌ی دنیای مدرن که به زعم برخی نعمت بزرگی برای بشریت بوده و به ادعای برخی دیگر از مصایب جبران‌ناپذیر زندگی کنونی است، موضوع بسیاری از آثار جامعه‌شناختی بوده؛ از جمله کتاب مرگ تخصص (The Death of Expertise)، به قلم تام نیکولز (Tom Nichols) که نخستین بار در سال 2017 قدم به جهان کتاب نهاده.

    محمدرضا کریمی و مهدی آقاجانی ترجمه‌ی این اثر را به عهده داشته‌اند و نشر دیموند بلورین چاپ و انتشار آن را به انجام رسانده است.

    جوایز و افتخارات کتاب مرگ تخصص

    • شناخته‌شده به‌عنوان بهترین کتاب غیرداستانی آمازون در سال 2017
    • برگزیده به‌عنوان یکی از 50 کتاب برتر سال 2017 پولیتیکو در بخش کتاب‌های فیزیک

    نکوداشت‌های کتاب مرگ تخصص

    • تام نیکولز در سراسر کتاب مرگ تخصص می‌کوشد علل خودشیفتگی جمعی مردم و احساس بی‌نیازی آن‌ها را از تخصص و متخصصان تشریح کرده و نقش پررنگ فناوری را در پیدایش این معضل مورد واکاوی قرار دهد. مطالعه‌ی این اثر خواندنی روی دیگر گسترش بی‌رویه‌ی اطلاعات را که چیزی جز تباهی و اضمحلال نیست برایتان آشکار خواهد کرد. صراحت کلام و سادگی مطالب کتاب موجب شده به اثری گیرا و جذاب برای مخاطبان بدل شود.

      معرفی کتاب مرگ تخصص: پویش علیه دانش رایج و دلیل اهمیت آن

      انتظار می‌رفت حضور در دانشگاه تجربه‌ای آزار‌دهنده باشد. دانشگاه جایی است که شخص عادت‌های یادگرفته‌شده‌ی کودکی را کنار می‌گذارد و اضطراب، ناآرامی و چالش پیچیده‌ای که باعث کسب دانشی می‌شود که همیشه به دردش می‌خورد را می‌پذیرد. انتظار می‌رود یک مدرک دانشگاهی، چه در رشته‌ی فیزیک اخذ شود چه فلسفه، نشانگر یک انسان کامل آموزش‌دیده باشد. او، نه تنها در زمینه‌ای خاص تخصص دارد، بلکه فهم گسترده‌تری از فرهنگ و تاریخ خودش دارد. انتظار نمی‌رفت چنین چیزی آسان باشد. اما نگاهی که در آمریکای مدرن به دانشگاه چه از سوی ارائه‌دهندگان و چه مصرف‌کنندگان آموزش عالی وجود دارد، دیگر این نیست. حالا دانشگاه به عنوان تجربه‌ای که بر پایه‌ی مشتریان و خواسته‌ی آن‌ها شکل می‌گیرد، به جای اینکه در راه عبور از نوجوانی به بزرگسالی همراه افراد باشد، خود را با این دوران تطابق می‌دهد و به جای اینکه آن‌ها را از خود‌مداری ذهنی دور کند، نهایتاً بر آن تأکید می‌کند.