هویت، واقعیت، عوامل مؤثر در تصمیمگیری، مراحل مختلف تصمیمگیری در مغز، نیاز انسان به دیگر افراد و تأثیر تکنولوژی بر ذهن انسان مدرن، شش موضوع اساسی علم عصبشناسی محسوب میشوند که ایگلمن در کتاب مغز: داستان شما به بررسی موشکافانهی هر یک از آنها میپردازد.
درک ما از واقعیت محصول نهایی فعالیت مغز است. اگرچه اساس این ساختار جریان دادههای حسی است، اما ساختار واقعیت وابسته به آن نیست. چگونه میتوان به این نتیجه رسید؟ چون وقتی حواس را یکسره تعطیل کنیم، حس ما از واقعیت همچنان پابرجا میماند اما حالتی عجیب و غریب پیدا میکند. در یکی از روزهای آفتابی در سانفرانسیسکو با قایقی از میان آبهای سرد به سوی آلکاتراز و زندان مشهوری که در آن واقع است رفتم. هدفم دیدن سلول خاصی به نام حفره بود. اگر کسی قانونهای مرسوم دنیا را زیر پا میگذاشت او را به آلکاتراز و اگر کسی قانونهای آلکاتراز را زیر پا میگذاشت او را به حفره میفرستادند. وارد حفره شدم و در را پشت سرم بستم. ابعاد آن ده در ده فوت و مانند یک سیاه چال بود. حتی یک ذره نور هم از جایی به درونش درز نمیکرد. هیچ صدایی در آن شنیده نمیشد. در آنجا هر کسی با خودش تنها بود.
فصل 1: من کیستم؟
فصل 2: واقعیت چیست؟
فصل 3: فرمانده کیست؟
فصل 4: چگونه تصمیم میگیریم؟
فصل 5: آیا من به شما نیاز دارم؟
فصل 6: ما به چه کسی تبدیل خواهیم شد؟
فرهنگ اصطلاحات
برای مطالعه بیشتر
مشخصات کتاب الکترونیک
معرفی کتاب مغز: داستان شما
قیمت نسخه الکترونیک
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%85%D8%BA%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%85%D8%A7/book/75542
حبس شدن در چنین مکانی برای سالها یا روزها چه مفهومی دارد؟ برای پی بردن به این نکته با یکی از کسانی که در آنجا بود و جان سالم به در برده بود حرف زدم. رابرت لوک معروف به لوک سرد و غمگین را که به دلیل سرقت مسلحانه در آلکاتراز زندانی بود یکبار به مدت 29 روز در این حفره زندانی کردند. لوک تجربیاتش را چنین شرح داد: «حفره تاریک و جای خیلی بدی بود. بعضیها اصلاً نمیتوانستند تحملش کنند. یعنی یکی دو روز که آنجا میماندند شروع میکردند به کوبیدن سرشان به دیوار. هیچکس نمیتواند حدس بزند اگر در آنجا زندانیاش کنند چه رفتاری از او سر میزند. البته کسی هم علاقهای به دانستن این نکته ندارد.» لوک در آنجا به طور کامل از دنیای خارج جدا شد و گوشها و چشمهایش از دریافت هرگونه محرکی محروم شدند. اما تصور جهان خارج از ذهنش پاک نشد.
فهرست مطالب کتاب
کتاب مغز: داستان شما نخستین بار در سال 2015 به انتشار رسید. این اثر به محض انتشار با استقبال فوقالعادهی مخاطبین روبهرو گشت و تاکنون نیز بارها به زبانهای مختلف جهان ترجمه شده است.
کتاب مغز: داستان شما توسط محمد اسماعیل فلزی به زبان فارسی ترجمه شده و از سوی انتشارات مازیار در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب مغز: داستان شما
- مقدمهای عالی درمورد مغز و علم عصبشناسی؛ شفاف، جذاب و تأملبرانگیز! (Nature)
- مغز: داستان شما، مملو از حقایق باورنکردنی و جذاب در رابطه با ذهن انسان است. (MyBrain)
کتاب مغز: داستان شما مناسب چه کسانی است؟
از آنجا که علم عصبشناسی با سرعت بسیاری در حال پیشرفت و تحول است، کمتر نویسندهای به خود زحمت میدهد تا یافتههای این علم را برای عموم نیز شرح دهد و عامهی مخاطبان را با سازوکارِ مهمترین عضو بدن خود آشنا سازد؛ اما دیوید ایگلمن، یکی از متخصصان مطرح این رشته، در کتاب مغز: داستان شما (The Brain: The Story of You)، با پرهیز از پیچیدگیهای غیرضروری و بهرهگیری از زبانی جذاب، مخاطب را با نحوهی عملکرد مغز انسان آشنا میسازد. شناخت بهتر مغز سبب میشود که دریابیم چگونه در روابط خود با دیگر افراد در زندگی روزمره بهتر عمل کنیم، در زندگی اجتماعی چه نکاتی را رعایت کنیم، چگونه مطالعه و تحصیل کنیم، و در آخر چگونه برای آیندهی زندگی خود برنامهریزی صحیحی داشته باشیم.
دیوید ایگلمن (David Eagleman)، استاد رشتهی عصبشناسی در دانشگاه استنفورد و نویسندهی محبوب آمریکایی است. او به واسطهی سالها مطالعه و تحقیق در علوم اعصاب و تألیف کتابهای علمی مربوط به عصبشناسی، به شهرتی جهانی دست پیدا کرده است. وی در جایگاه مشاور علمی، در ساخت سریال تحسینشدهی وستورلد، با شبکهی HBO سابقهی همکاری دارد.
در بخشی از کتاب مغز: داستان شما میخوانیم
دیوید ایگلمن، عصبشناس و نویسندهی مطرح آمریکایی، در کتاب مغز: داستان شما مهمترین یافتههای علوم اعصاب را بررسی میکند. ایگلمن در این اثر، با زبانی ساده و جذاب به توصیف دقیق مفاهیم پیچیدهای همچون هویت، تجربهی واقعیت و آگاهی میپردازد.
درباره کتاب مغز: داستان شما
کتاب مغز: داستان شما همزمان هم اثری پیچیده است و هم کتابی ساده. پیچیده است، از این حیث که موضوعات مطرح شده در آن، از تخصصیترین مباحث علوم اعصاب به شمار میآیند. اما از سویی ساده نیز هست؛ زیرا دیوید ایگلمن موفق شده با ظرافتی کمنظیر این موضوعات را به نحوی بررسی کند که مخاطب بتواند به راحتی، و بدون نیاز به پیشزمینهی علمی خاصی، آنها را به خوبی درک کند. نویسنده در این اثر برای توصیف سادهتر موضوعات علم عصبشناسی و درک بهتر مخاطب از آنها، از مثالهای ملموسی بهره گرفته است که افراد در یک روز عادی از زندگی خود، به احتمال فراوان بارها با آنها روبهرو میشوند.
علاقهمندان به آثار علمی مخاطبین اصلی کتاب مغز: داستان شما به شمار میروند.
با دیوید ایگلمن بیشتر آشنا شویم