اگر از آن دسته افرادی هستید که از کار زیاد خسته شدهاید و به دنبال راهی برای سبک کردن مسئولیتها و در عینحال بالا بردن درآمدتان میگردید، کتاب میلیونر تنبل، کتاب مناسبی برای شماست.
در بخشی از کتاب میلیونر تنبل میخوانیم
معمولاً کار هشت ساعت از روز ما را میگیرد، که البته باید یک ساعت رفتوبرگشت (در بهترین حال) را هم به آن اضافه کنیم…
مارک فیشر (Mark Fisher)، نویسنده، نظریه پرداز و معلم بریتانیایی در کتاب میلیونر تنبل (The Lazy Millionere) به تشریح همین ایده میپردازد. کتاب میلیونر تنبل که از نشر مون به چاپ رسیده در طی بیست و شش فصل به تفصیل توضیح میدهد که چطور میتوان به جای سخت کار کردن، هوشمندانه کار کرد و به عبارتی با تنبلی به خرج دادن به آنچه میخواست رسید. فیشر در این کتاب بر اساس تئوری «زحمت کمتر و دستاورد بیشتر» داوینچی راهحلهایی را برای به کار گرفتن هوش و درایت به جای نیروی فیزیکی برای به دست آوردن ثروت ارائه میکند. او معتقد است که هر انسانی در طی یک بازهی یک الی ده ساله قابلیت میلیونر شدن دارد.
در فصول ابتدایی این کتاب، میخوانیم که واژهی «میلیونر تنبل» دقیقاً به چه معناست، چه کسی یک میلیونر تنبل تلقی میشود و چه چیزی سبب شده که ما در حال حاضر یک میلیونر نباشیم. فصل سوم کتاب تایید و توضیحی بر ضرب المثل «پول، پول میآورد» است. فیشر در فصلهای بعدی از تاثیر مشاور و مشاوره گرفتن در کارها صحبت میکند و توضیح میدهد هیچ اشکالی ندارد اگر گاهی تنبلی به خرج بدهیم و تحلیل و تصمیمگیری در کارها را به افراد دیگری بسپاریم. او هدفمندی در مسائل را نقطهی قوت یک میلیونر میداند و توضیح میدهد که چطور باید برای هدفها اولویتبندی کنیم.
کتاب میلیونر تنبل پایانی بر رنجِ سخت کار کردن است! آیا از کار کردن هر روزه خستهاید؟ آیا احساس میکنید مدت زیادی کار کردنِ بدون تفریح و استراحت باعث شده تا از زندگی کردن جا بمانید؟ آیا هر روز صبح پیش از رفتن به سر کار، به استعفا فکر میکنید اما مسائل مالی جلوی عملی کردن این تصمیتان را میگیرد؟ کتاب پیش رو نوشتهی مارک فیشر قرار است با بیان راهحلهای سادهای دربارهی اینکه چطور کمتر کار کنیم و پول بیشتری دربیاوریم، این مشکل را حل کند.
دربارهی کتاب میلیونر تنبل
در گذشته عموم مردم بر این باور بودند که سعادت و ثروت جز با تلاش و کوشش فراوان به دست نمیآید. از همین رو ضربالمثلهایی چون «سحرخیز باش تا کامروا شوی!»، «نابرده رنج گنج میسر نمیشود» و غیره نیز شکل گرفت تا مشوق افراد برای همت ورزیدن باشد اما در گذر زمان اوضاع کمکم شکل دیگری به خود گرفت. با پیشرفت تکنولوژی، سختکوش بودن به مرور جای خود را به هوشمندانه کار کردن داد و فضیلت سخت کار کردن در ذهنیت عموم کمرنگ و کمرنگتر شد.
اولی خواب است که اگر روزی هشت ساعت بخوابیم بیستوچهار سال از عمر خود را به آن اختصاص میدهیم! با فرض اینکه هفتادودو سال زندگی کنیم…
از نکات مثبت کتاب میتوان به این اشاره کرد که فیشر برای توضیح ایده و عقیدهاش به روانشناسی زرد و قانون جذب رو نمیآورد و برای اثبات حرفها و ادعاهایش از اعداد، ارقام و آمارها کمک میگیرد. او در سرتاسر کتاب میکوشد تا به اشکال مختلف فکر و کار هوشمندانه را به مخاطب بیاموزد، تصور اشتباه «تنبلی همیشه امری نکوهیده است» را در ذهن او کمرنگ کند و به وی یاری دهد تا بتواند با صرف زمان کمتری برای کار کردن، وقت بیشتری به خود برای تجربهی زندگی اختصاص بدهد.
کتاب میلیونر تنبل برای چه کسانی مناسب است؟
بنابراین نُه ساعت در روز، اما در واقعیت، بسیار طولانیتر است، چون اغلب ما کار (و نگرانیهای مربوط به کار) را به خانه میآوریم و به همکاران اجازه میدهیم که عصرها و آخر هفتهها برای موارد اضطراری با ما تماس بگیرند. یا برای موارد مسخرهای که یک رئیس وسواسی آن را اضطراری میداند؛ رئیسی که با کارش ازدواج کرده یا متوهم است و میترسد از بازار عقب بماند یا شغلش را از دست بدهد!