جیسون مندلسون بنیانگذار و مدیر اجرایی گروه Foundry است. او همچنین در شرکت Mobius Venture Capital بهعنوان مدیر اجرایی و مشاور ارشد فعالیت داشته است. پیش از شروع همکاری در شرکت Mobius Venture Capital، جیسون در شرکت Cooley LLP، بهعنوان وکیل بیش از 2 میلیارد دلار معاملهی سرمایهگذاری خطرپذیر و 5 میلیارد دلار معاملهی ادغام را به سرانجام رسانده و تجربهی زیادی در زمینهی تشکیل صندوق، حقوق استخدام و دعوی عمومی دارد.
پیشگفتار حامی
پیشگفتار مترجم
پیشگفتار فرد ویلسون (ویرایش سوم)
پیشگفتار جیمز پارک (ویرایش سوم)
پیشگفتار دیک کاستولو (ویرایش 1 و 2)
مقدمه [ویراست چهارم]
مقدمه
فصل 1. بازیگران
فصل 2. پیشنیاز جذب سرمایه
فصل 3. چگونه سرمایه جذب کنیم؟
فصل 4. مروری اجمالی بر تفاهمنامهی سرمایهگذاری
فصل 5. اصطلاحات اقتصادی تفاهمنامهی سرمایهگذاری
فصل 6. اصطلاحات مفاهیم کنترلی در تفاهمنامهی سرمایهگذاری
فصل 7. سایر شروط موجود در تفاهمنامهی سرمایهگذاری
فصل 8. وام قابلتبدیل به سهام
فصل 9. جدول سهامداری
فصل 10. تأمین سرمایهی جمعی
فصل 11. بدهی خطرپذیر
فصل 12. صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر چگونه کار میکنند
فصل 13. تاکتیکهای مذاکره
فصل 14. راه درست جذب سرمایه
فصل 15. مسائل پیش رو در مراحل مختلف تأمین مالی
فصل 16. نامهی عزم سرمایهگذاری: تفاهمنامهای دیگر
فصل 17. نحوهی بهخدمت گرفتن مشاور مالی و سرمایهگذاری
فصل 18. تفاهمنامههای سرمایهگذاری چرا بهوجود آمدند؟
فصل 19. نکات حقوقی که هر کارآفرین باید بداند
سخن مؤلفان
پیوست A: نمونه تفاهمنامهی سرمایهگذاری
پیوست B: تفاهمنامهی سرمایهگذاری Foundry Group
پیوست C: نمونه نامهی عزم سرمایهگذاری (LOI)
پیوست D: منابع بیشتر
واژهنامه
دربارهی مؤلفان
برگرفته از کتاب جامعهی استارتاپی
نمونه قراردادها در ایران
منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%88%D9%86%DA%86%D8%B1-%D8%AF%DB%8C%D9%84%D8%B2/book/70925
در این اثر برد فلد و جیسون مندلسون استراتژیهای خاصی را ارائه میدهند که دانستن آن به شما، به عنوان یک کارآفرین، کمک میکند بهترین روشهای انجام معامله را برای تأمین مالی شرکت خود به کار ببندید. علاوهبر همهی اینها، کتاب پیرامون مسائل حقوقی دقیقی که هر شرکت نوپایی باید درباره آنها بداند، حرفهای کاربردی و مفیدی برای گفتن دارد. اثر حاضر ویرایش چهارم کتاب ونچر دیلز است که وحید فخر آن را ترجمه کرده و از سوی نشر نوین منتشر شده است.
نکوداشتهای کتاب ونچر دیلز
- یکی از بزرگترین درسها برای کارآفرینان این است که از دیگران بیاموزند و از شرکای قابل اعتماد و متخصصان مشاوره بگیرند. در معاملههای مخاطرهآمیز، جیسون و برد تجربه و تخصص خود را در طول سالها و صدها معامله به کارآفرینان هدیه میدهند. (گرگ برکر، مدیرعامل بانک سیلیکون)
- پس از کار کردن با برد و جیسون، دیدم تجربیات این دو طیف وسیعی از مسائلی را که امروزه یک کارآفرین با آن مواجه است را حل میکند. (هایدی رویزن)
- سبک صریح و بینش دقیق نویسندگان این کتاب را برای کارآفرینان شرکتهای دارای رشد بالا، سرمایهگذاران تازهکار و دانشجویان این رشتهها ضروری میکند. (براد برانتال، دانشیار حقوق)
- خوش شانس بودم که برد و جیسون را به عنوان مربیان خود داشتم. این کتاب یک منبع اساسی برای کارآفرینان و سرمایهگذاران خطرپذیر است. (کتی رائه، مدیر عامل و شریک مدیریت موتور)
کتاب ونچر دیلز مناسب چه کسانی است؟
او جزو معدود مشاوران تماموقت شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر است و ازجمله رهبران فکری این حوزه بهحساب میآید. علاوهبراین جیسون رییس مشترک گروه مشاوران و نیروی اجرایی مالی انجمن ملی سرمایهگذاران خطرپذیر بوده است. جیسون دارای مدرک کارشناسی اقتصاد و دکترای تخصصی از دانشگاه میشیگان است و بیش از 20 سال است که با برد همکار هستند و تمایل دارند این همکاری را تا آخر عمر خود ادامه دهند.
در بخشی از کتاب ونچر دیلز میخوانیم
این کتاب میتواند برای کارآفرینان نوپا و باتجربه، صاحبان کسبوکارهایی که به معاملات دارای ریسک سرمایهگذاری میاندیشند و دانشجویان رشتههای مرتبط با مدیریت و کارآفرینی مناسب باشد.
با برد فلد و جیسون مندلسون بیشتر آشنا شویم
سرمایهگذاری خطرپذیر که به آن «سرمایهگذاری کارآفرینی» هم گفته میشود، درواقع روشی برای تأمین سرمایهی مورد نیاز شرکتهای نوپاییست که با هدف کارآفرینی و بهشکل استارتآپی فعالیت میکنند. افراد حقوقی سرمایهگذار در این زمینه، در حقیقت شرکتهای بزرگی هستند که با جبران کمبود نقدینگی شرکتهای کوچکتر، بهعنوان سهامدار با این شرکتها همکاری میکنند. امروزه میدانیم شرکتهای موفقی مثل گوگل، یاهو، فیسبوک، توئیتر، لینکدین و… سالها از این روش نتیجهبخش استفاده کردهاند. در این کتاب که یک راهنمای جامع دربارهی نحوهی معاملات سرمایهگذاری با ریسکپذیری بالاست، با زیر و بم اینگونه معاملات آشنا میشوید.
بیشتر کمپینها بازهای سیروزه را برای تأمین سرمایه هدف قرار میدهند که در صورت تحقق نیافتن، به شکست کمپین و جذب نکردن سرمایه منجر میشود. این رویکرد تأمین سرمایهی جمعی معادل حداقل محصول درخور عرضه (MVP) در حوزهی نرمافزار است. اگر کمپین موفقیتآمیز باشد، میدانید که یک MVP جذاب دارید. اگر این کمپین به هدف جذب سرمایهی خود نرسد، مشتریان بالقوه به شما میگویند که MVP شما بهاندازهی کافی جذاب نیست. چندین محصول مطرح از Kickstarter شروع به کار کردند، ازجمله Pebble Watch (که در مدت 30 روز 10.2 میلیون دلار سرمایه جذب کرد)، Oculus Rift (که در مدت 30 روز 2.5 میلیون دلار سرمایه جذب کرد) و Occipital (که در مدت 30 روز 1.3 میلیون دلار سرمایه جذب کرد). برخی شرکتها نیز موفقیتهای مشابهی در Indiegogo داشتهاند، مانند TrackR که 1.7میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.