معرفی و دانلود کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای: شناخت و ارزیابی آثار و پیامدهای فرهنگی برجام | علی قلی جوکار | انتشارات آوای نور

سال 1394 معاهده‌ای در مورد برنامه‌ی هسته‌ای ایران بین ایران و فرانسه، بریتانیا، آلمان، آمریکا، چین و روسیه (گروه 1+5) به امضا رسید. بر اساس این توافق ایران متعهد می‌شد که برنامه‌ی هسته‌ای خود را منحصراً برای مسائل صلح‌آمیز پیش بِبَرد و به دنبال سلاح هسته‌ای نخواهد بود. به دنبال آن ایران باید بخشی از ذخایر اورانیوم غنی‌سازی‌شده‌ی خود را از بین می‌برد و تعداد سانتریفیوژهایش را کاهش می‌داد. همین‌طور آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به تمام سایت‌ها و تأسیسات هسته‌ای ایران دسترسی مستمر می‌داشت و بر آن‌ها نظارت می‌کرد. در قبال آن، گروه پنج به‌علاوه‌ی یک و اتحادیه‌ی اروپا بخشی از تحریم‌ها اقتصادی و سیاسی را برمی‌داشتند و به شرکت‌های خارجی اجازه‌ی فعالیت اقتصادی در ایران را می‌دادند. با این اتفاق، این امیدواری به وجود آمد که شرایط اقتصادی و بین‌المللی کشور تا حدودی بهبود پیدا کند. اما برجام صرفاً محدود به اقتصاد و سیاست خارجی نبود، بلکه تصور می‌شد ازنظر فرهنگی هم احتمالاً پیامدهایی خواهد داشت و می‌تواند کشور را از این نظر هم متأثر کند. کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای نوشته‌ی علی‌قلی جوکار تلاش می‌کند پیامدهای متفاوت فرهنگی توافق سال 2015 را بررسی کند و آن‌ها را نشان دهد. جوکار با مرور دیدگاه متفاوتی که در مورد برجام وجود داشته، از فرصت‌های فرهنگی و همین‌طور آسیب‌های فرهنگی این معاهده می‌گوید و درنهایت می‌کوشد راهبردهایی عملی برای مقابله با چالش‌های جدی آن ارائه دهد.

علی‌قلی جوکار در کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای، سعی دارد تا برجام را از همین منظر تجزیه‌ و تحلیل کند و نقاط مثبت و منفی آن را ارائه دهد. مثل‌اینکه چه فرصت‌های فرهنگی‌ای در منطقه و دنیا برای ایران پیش می‌آید، مخالفان جمهوری اسلامی چه چالش‌هایی ایجاد خواهند کرد، و یا رابطه با روسیه به چه نحوی ادامه خواهد یافت. جوکار می‌کوشد برجام را هم از منظر عمومی و هم ازنظر استراتژیک تحلیل کند و به‌ تبع آن، پیامدهای عمومی و استراتژیکش را نشان دهد.

کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای را انتشارات آثار فکر به چاپ رسانده است.

کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای برای چه کسانی مناسب است؟

معرفی کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای: شناخت و ارزیابی آثار و پیامدهای فرهنگی برجام

در ابتدای دهه‌ی 1380 مفهوم «مهندسی فرهنگی» در کشور ترویج و تبلیغ شد که بر کنترل فرهنگی تأکید داشت. وظیفه‌ی اجرای این مهندسی به شورای انقلاب فرهنگی محول شد. سال 1392 نظام‌نامه‌ای با عنوان «پیوست فرهنگی» از طرف این شورا منتشر شد که تأکید داشت بُعد فرهنگی هر پدیده و موضوعی باید شناخته شود. بنابراین هر پروژه و طرح سیاسی، اقتصادی و فرهنگی‌ای که در کشور اجرا می‌شد باید در وهله‌ی اول از این منظر سنجیده و چالش و فرصت‌هایش تحلیل می‌شد.

فصل اول: کلیات

فصل دوم: دیدگاه‌ها و نگرش‌ها

فصل سوم: روش‌شناسی

فصل چهارم: یافته‌ها و نتایج

بخش اول: دیدگاه‌ها و نگرش‌های عمومی

بخش دوم: دیدگاه‌ها و نگرش‌های راهبردی

فصل پنجم: بحث و بررسی، نتیجه‌گیری و ارائه‌ی پیشنهادات راهبردی

مشخصات کتاب الکترونیک

کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای نوشته‌ی علی‌قلی جوکار می‌کوشد تأثیرات و نتایج فرهنگی برجام را بررسی کند و پیامدهای مثبت و منفی آن را نشان دهد. این کتاب پژوهشی، ضمن مرور دیدگاه‌ها و نگرش‌های مختلفی که در مورد برجام وجود دارد، فرصت‌ها و چالش‌های فرهنگی و اقتصادی حاصل از این توافق را بیان کرده و راهکارهایی فرهنگی برای آن پیشنهاد می‌دهد.

درباره‌ی کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای

قیمت نسخه الکترونیک


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%BE%DB%8C%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C/book/54559

کتاب پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای به علاقه‌مندان جامعه‌شناسی، مسائل سیاسی و فرهنگی توصیه می‌شود.

با علی‌قلی جوکار بیشتر آشنا شویم

علی‌قلی جوکار (متولد 1344) جامعه‌شناس و نویسنده‌ی ایرانی است. او در زمینه‌های فرهنگ، مطالعات زنان و خانواده پژوهش می‌کند و در مورد آن‌ها مقالاتی را به انتشار رسانده است. کتاب‌های «پیوست فرهنگی انتخابات»، «آثار و پیامدهای فرهنگی معماری مجتمع‌های مسکونی آپارتمانی» و «پیوست فرهنگی توافق هسته‌ای» از آثار منتشرشده‌ی جوکار هستند.

فهرست مطالب کتاب