معرفی و دانلود کتاب کار ناتمام | شهربانو قهاری | انتشارات روانشناسی و هنر
انتشار: آبان 07، 1403
بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404

معرفی و دانلود کتاب کار ناتمام | شهربانو قهاری | انتشارات روانشناسی و هنر


معرفی کتاب کار ناتمام

آیا از به تاخیر انداختن کارها یا تنبلی عذاب می کشید؟ با شهربانو قهاری در کتاب کار ناتمام همراه باشید تا نتیجه ی سال ها تجربه و مطالعه ی او را در زمینه ی روانکاوی و روانشناسی بخوانید و این مشکل اساسی و آزاردهنده را حل کنید. او در این کتاب اختلال اهمال کاری را مورد بررسی قرار داده و طبق گفته ی نویسنده، صحبت از چنین مسئله ای به دلیل سرعت پیشرفت و همه گیری آن در زمینه های مختلف زندگی شخصی افراد است!

درباره ی کتاب کار ناتمام

تابه حال در چه موقعیت هایی تعلل کرده اید؟ آیا تمایل به انجام کاری را داشته اید که ندایی درونی بازدارنده ی آن باشد؟ در دفترچه ی انجام کارهایتان چه اموری هرگز انجام نشده اند؟ شاید بهتر است اینگونه عنوان شود، کدام کارهایتان را نیمه کاره رها کرده اید؟ این کارها مرتبط با خودتان بود یا مربوط به دیگری و محیط اجتماعی اطرافتان؟

ویژگی های خلقی و رفتاری انسان ها می تواند نشات گرفته از اتفاق یا کنشی در گذشته باشد. امروزه روانشناسان و روانکاوان با رویکردهای مختلف، بزرگترین معضل برای آینده ی انسان را اهمال کاری معرفی کرده اند. اهمال کاری مفاهیم و عبارت های مختلفی را در خود می گنجاند؛ اما بزرگترین وجه اشتراک در این معانی، تعلل و خودداری از امری است که باید به آن ها پرداخت و وظیفه ای ست که انجام آن به زمان دیگری موکول می شود. شهربانو قهاری با نگارش کتاب کار ناتمام تاکید می کند که این خوددار از انجام دادن کارها، فقط مرتبط با امور بیرونی و اجتماعی فرد نیست. اتفاقا اغلب این اهمال کاری ها از امور درونی مرتبط با خود فرد شروع می شود.

معرفی و دانلود کتاب کار ناتمام

شهربانو قهاری در کار ناتمام توضیح می دهد که چگونه شما با اولین سرکوب میل درونی، زمینه ی بروز سرکوب های بعدی را هم رقم می زنید و با هربار رخ دادن این اتفاق، تا چه اندازه از درون خود دور خواهید شد. او موقعیت های مختلف بروز اهمال کاری را مثال می زند و اذعان می کند که از نباید از ابراز عواطف و احساسات غافل شد؛ زیرا ضررهای جبران ناپذیری بر زندگی روانی و اجتماعی فرد خواهد گذاشت. نکته ی جالب توجهی که توسط شهربانو قهاری در کتاب کار ناتمام عنوان می شود این است که می گوید طبق تحقیقات انجام شده افراد اهمال کار از این ویژگی، در اغلب موارد برای امور مرتبط با خودشان استفاده می کنند. او در ادامه به نوعی بی توجهی و آسیب به خود اشاره می کند و می گوید طبق این تحقیقات افراد اهمال کار در ارتباط با دیگری تا میزان قابل توجهی مسئولیت پذیر هستند و این اهمال کاری را فقط در ارتباط با خواسته ها و امیال خودشان درنظر می گیرند.

در این کتاب مثال های متعددی برای سرکوب های درونی و نتیجه ی آن، یعنی اهمال کاری ذکر شده. برای مثال نویسنده به سوگواری نکردن برای عزیز ازدست رفته اشاره می کند. او یکی از مراحل سوگواری را طبق نظر روانکاوان و روانشناسان، انکار در نظر گرفته و براساس گفته های او اغلب افرادی که از مرحله ی انکار خارج نمی شوند و بدون سوگواری از این مرحله می گذرند دچار اهمال کاری نسبت به خود هستند. او توضیح می دهد در برخی از این موارد، فرد برای تامین نیازهای اولیه اش هم دلیل موجهی پیدا نمی کند و تمایلی به توجه و درنظر گرفتن امیال درونی اش ندارد. او سرمنشا بسیاری از اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب را تعلل در انجام امور مرتبط به خود و نیمه تمام گذاشتن کارها، می داند.

نویسنده در فصل اول کتاب کار ناتمام به کارها و تکالیف ناتمامی که مرتبط با خود است پرداخته . او از اهمیت حذف دیگری در این مرحله می گوید که مسئولیت پذیری در وهله ی اول باید نسبت به خود انجام شود و اگر در این مرحله موفق عمل کنید می توانید فرد مسئولیت پذیری در جامعه باشید. توجه به نکاتی مانند نیازها و خواسته های درونی، نیازها و خواسته های بدنی و روانی از اولین اقدامات لازم برای حل بحران اهمال کاری و به پایان رساندن کارهای ناتمام است.

فصل دوم که از مهم ترین بخش های کتاب به شمار می رود، به مشخص کردن موضع خود در تمام روابط ناتمام پرداخته. شهربانو قهاری، ماندن در رابطه های ناتمام را بزرگترین آسیب روحی و روانی برای فرد تلقی می کند و توضیح می دهد که روابط نیمه کاره و بی پایه، از روابط خانوادگی و دوستانه گرفته تا داشتن پارتنر یا همسر آزارگری که فرد را به شکل یک قربانی در این روابط نگه می دارد، برای فرد جز آسیب چیزی به همراه ندارد.

نویسنده در ادامه ی کتاب کار ناتمام، مسئله ی سوگ ناتمام و نشانه های آن را ارزیابی می کند. او از فرد آسیب دیده می خواهد که هیجاناتش را چه خوب و چه بد کامل و با یکدیگر مشاهده کند و اجازه ی بروز و برون ریزی به خودش بدهد. همچنین ناامیدی، قضاوت و تاسف از دیگر احساسات تکرارشونده در افراد مبتلا به سندروم کار ناتمام محسوب می شود. شهربانو قهاری نوع مواجه شدن با این آسیب های درونی را شرح می دهد. در ادامه ی کتاب کار ناتمام نیز راهکارهای کارآمد و مهمی برای حل مسئله ی اهمال کاری ذکر شده است که با توجه به موقعیت هر فرد می تواند برای او راهگشا باشد. کتاب کار ناتمام توسط انتشارات روانشناسی و هنر چاپ و منتشر شده است.

کتاب کار ناتمام برای چه کسانی مناسب است؟

اگر در زندگی تعداد زیادی کار نیمه تمام دارید، این کتاب می تواند حال و آینده ی شما را دگرگون کرده و رابطه تان را با خودتان بهبود ببخشد.

در بخشی از کتاب کار ناتمام می خوانیم

ترس یکی از هیجان\u200aهایی است که می\u200aتواند نشانه\u200aای از کار ناتمام باشد. ترس انواع مختلفی دارد. ترس منطقی، اخلاقی و ترس نابهنجار.

ترس منطقی: پررنگ و با واقعیت منطبق و ناشی از خطری واقعی در بیرون است و بین همه انسان\u200aها مشترک است. مانند ترس از مار، ترس از زلزله، ترس از پلیس و...

ترس نابهنجار: ترس غیرعادی است که با واقعیت منطبق نیست، مانند کسی که از صحبت در جلوی جمع حضور، در آسانسور یا از جاهای شلوغ می\u200aترسد. این ترس ها دلیل و توجیه منطقی ندارند و در افراد عادی دیده نمی\u200aشوند. کسانی که ترس نابهنجار دارند به\u200aاندازه کافی توجیه بیرونی برای ترس\u200aهای خود دارند. توجیهی که با واقعیت متناسب نیست. ترس\u200aهای نابهنجار بر روی عملکرد فرد تاثیر گذاشته و مانع رشد و تعالی فرد در جنبه\u200aهای مختلف می\u200aشوند.

ترس اخلاقی: این ترس\u200aها منشا اجتماعی و اخلاقی دارند و از وجدان ناشی می\u200aشوند. وجدان یا فرامن به\u200aعنوان یکی از کارکردهای روانی علت این نوع ترس است. فرامن بخشی از روان است که به سرکوبی غرایز می\u200aپردازد و نیز سبب می\u200aشود در صورت اشتباه خود را سرزنش و محکوم کنیم. ترس از خدا و ترس از جهنم به دلیل رفتارهای خلاف ارزش\u200aهای اخلاقی از وجدان مذهبی ناشی می\u200aشوند.

مقابله با ترس: ترس\u200aهای منطقی موجه هستند و نشانه این است که باید از منبع خطر اجتناب کنیم و ایمنی خود را در برابر آن ها بالا ببریم.

ترس\u200aهای اخلاقی موجه هستند و راه رهایی از آن پیروی از وجدان و پایبندی به اصول اخلاقی است. البته اگر برخی افراد وجدانی سختگیر و غیرمنطقی دارند و اغلب بدون دلیل کافی یا به دلیل اشتباهات جزیی احساس گناه می\u200aکنند باید با درمانگر تماس بگیرند. این افراد در معرض افسردگی قرار دارند. برای مقابله با ترس\u200aهای نابهنجار بهترین راه مواجهه با آن هاست. هرچه بیشتر با چیزی که از آن می\u200aترسید روبه\u200aرو شوید ترس و نگرانی\u200aتان کاهش خواهد یافت. رویارویی با منبع ترس می\u200aتواند به صورت تدریجی یا به یکباره باشد. باتوجه به تمایل و توانایی فرد می\u200aتوان یکی از این مواجهه\u200aها را انجام داد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
فصل 1: کار ناتمام
انواع کارهای ناتمام
تکالیف ناتمام
علایق ناتمام
نیازهای ناتمام
نیاز و خواسته
نیازهای بدنی
نیازهای روانی
دیدگاه مزلو
نیازها و فشارهای محیطی
ارضا نیازها
فصل 2: روابط ناتمام
دیگرتخریبی
روابط آزارگرانه
قربانیان
آزارگران
روابط قطع شده
قربانیان روابط عاطفی بیمارگونه
روابط مسموم
والدین آزارگر
والدآزاری
همسرآزاری
دوستان و همکاران آزارگر
تصمیم های ناتمام
ذهن منطقی
ذهن هیجانی
ذهن خردمند
فصل 3: سوگ ناتمام
سوگواری
نشانه های سوگ ناتمام
سوگواری
هیجان های منفی را تجربه کنید
یادآوری فرد متوفی
هویت جدید
معنای زندگی
دریافت کمک و حمایت
فصل 4: نشانه\u200aهای کار ناتمام
احساس گناه
احساس گناه منطقی و غیرمنطقی
مقابله
احساس تاسف
دلایل تاسف
تاسف\u200aهای منطقی و غیرمنطقی
مقابله
احساس ناامیدی
برای غلبه بر ناامیدی باید:
احساس نفرت
قضاوت
رهایی از نفرت
نفرت و بدرفتاری
حسادت
رهایی از حسادت
احساس خشم
ابرازخشم
روش\u200aهای ناکارآمد
روش\u200aهای کارآمد
احساس ترس
اشتغال ذهنی
نگرانی از انتقام
نشخوارهای ذهنی
فصل 5: فنون و راهبردهایی برای تمام کردن کار ناتمام
1) همدلی
2) پوزش خواهی
3) بخشش
دلایل آزار
نقش قربانی
رها کردن گذشته
بخشش خود
4) رویارویی با هیجان\u200aها
نگارش احساسات
صندلی خالی
نگارش نامه مجازی
تجسم
ایفای نقش
خودگویی
کارت\u200aهای مقابله
فصل 6: پیشگیری از تجارب ناتمام
پذیرش
رها کردن قضاوت
خطای شناختی
قضاوت و سرزنش دیگران
برای رها کردن قضاوت باید
ذهن پاک
پنجره بزرگ
نوازش
حذف نوازش\u200aهای منفی
نوازش\u200aهای مثبت
مثبت\u200aاندیشی
شناسایی افکار
مقابله با افکار منفی
باورها
تغییر باورها
تغییر رفتار
تغییر باور با تغییر رفتار
تغییر احساس با تغییر رفتار
عشق\u200aورزی
منابع



منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%A7%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%85/book/88733