معرفی و دانلود کتاب 1984 | جورج اورول | انتشارات سپاس

– رمان اورول نشان دهنده وضعیت کنونی‌مان و یا سرنوشتی که ممکن است در آینده برایمان رقم بخورد. این اثر آنقدر آرام و چشمگیر ما را همراهی می‌کند که تجربه‌ای عجیب برایمان شکل می‌گیرد. (Saturday Review)

کتاب 1984 مناسب چه کسانی است؟

فقط یک لحظه به این فکر کنید که زندگی زیر سایه‌ی چنین حکومتی چگونه خواهد بود؟ جهان کتاب 1984 (Nineteen Eighty-Four)، که شاهکاری کم‌نظیر از جورج اورول است، چنین جهان وحشتناکی است.

– کتاب 1984 اثر قابل توجهی به شمار می‌رود و از درخششی پایدار برخوردار است که کمتر در دیگر آثار هم ژانر خود دیده می‌شود. (New York Herald Tribune)

روایتی که جورج اورول در کتاب 1984 ارائه می‌دهد، تصویری ضدآرمانشهری از زندگی انسان‌ها در آینده است؛ آینده‌ای که خیلی زودتر از آنچه اورول فکرش را می‌کرد فرا رسید: ظهور حکومت‌های توتالیتر و فاشیستی که سرنوشت تاریخ و جهان را تغییر دادند؛ اما این‌بار نه در ادبیات، بلکه در جهان واقعی.

اقتباس‌های فرهنگی از کتاب 1984

در سال 2005 یک اپرا و در سال 2015 یک باله نیز بر اساس این کتاب مشهور ساخته شده است.

جوایز و افتخارات کتاب 1984

هیچ چیز از چشم برادر بزرگ پنهان نمی‌ماند. اگر دست از پا خطا کنید، کمترین مجازات شما اعدام خواهد بود. قوانین را حزب و برادر بزرگ تعیین می‌کند و این قوانین باید بی‌چون و چرا اجرا شوند. جایی برای عشق، عدالت، آزادی و صلح وجود ندارد؛ چون جنگ، تنفر، استبداد و بی‌عدالتی باید همه جا را فرابگیرند.

– اصالت، تعلیق، سرعت اتفاقات و تلخی کتاب به حدی است که نمی‌توان از آن دست کشید. (پرایس پریچت، نویسنده)

از رمان 1984 تابه‌حال چندین اقتباس سینمایی، تلویزیونی، رادیویی و نمایشی شده است که ازجملۀ آن‌ها می‌توان به فیلم‌هایی به همین نام ساختۀ 1956 (به کارگردانی مایکل اندرسون) و 1984 (به کارگردانی مایکل رادفورد) اشاره کرد.

نمی‌توانست جلوی ترس خود را بگیرد. کار غیرممکنی بود زیرا اقدام به نوشتن دفتر خاطرات به مراتب خطرناک‌تر از نوشتن آن کلمات خاص بود، از این رو برای لحظه‌ای وسوسه شد تا صفحات نوشته‌شده را پاره کند و از نوشتن خاطرات به کلی صرف‌نظر کند.

– جزو فهرست 100 کتاب قرن لوموند

– جزو لیست برترین رمان‌های انگلیسی گاردین

– برنده جایزه تالار مشاهیر پرومتئوس در سال 1984

– سه فیلم با همین عنوان، بر اساس این رمان ساخته شده است.

– نامزد جایزه لوکوس برای بهترین رمان علمی تخیلی در سال 1987.

– مجله تایم کتاب 1984 را در فهرست 100 رمان انگلیسی زبان برتر خود از سال 1923 تا 2005 قرار داد.

نکوداشت‌های کتاب 1984

– کتابی عمیق، ترسناک و کاملا جذاب… (نیویورکر)

اما او این کار را نکرد، زیرا می‌دانست بی‌فایده است. نوشتن یا ننوشتن جمله‌ی مرگ بر برادر فرقی به حال او نداشت. این‌که به نوشتن خاطراتش ادامه می‌داد و یا از نوشتن دست می‌کشید باز هم برایش فرقی نمی‌کرد. در هر صورت، پلیس افکار او را دستگیر می‌کرد. حتی اگر کلمه‌ای هم بر کاغذ ننوشته بود باز هم متهم بود. زیرا او جرم اصلی را مرتکب شده بود، جرمی که همه‌ی جرایم دیگر از آن سرچشمه می‌گرفتند. آن‌ها نام این جرم را «جرم فکری» گذاشته بودند. جرم فکری از آن جرم‌هایی نبود که برای همیشه بتوان آن را مخفی کرد. ممکن بود کسی که مرتکب این جرم می‌شود برای مدتی، حتی برای چند سال موفق به فرار از دست آن‌ها بشود، اما دیر یا زود او را دستگیر می‌کردند.


منبع: https://www.ketabrah.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-1984/book/67093

این کتاب برای تمام علاقه‌مندان به مطالعه‌ی رمان‌های اجتماعی و سیاسی جذاب خواهد بود.

با جرج اورول بیشتر آشنا شویم

در حکومتی که همه‌جا را زیر نظر دارد، در آن وزارتخانه‌هایی برای ایجاد رعب و وحشت، انحراف افکار، تحریف تاریخ و شست‌وشوی مغزی وجود دارد و پلیس اندیشه هر لحظه ممکن است شهروندان را دستگیر کند، قطعاً عصیان کاری آسان نخواهد بود.

معرفی کتاب 1984

اریک آرتور بلیر (Eric Arthur Blair)که نام مستعار جورج اورول (George Orwell) را برای خود برگزید، نویسنده، متفکر و یکی از تأثیرگذارترین افراد در ادبیات قرن بیستم بود. او به نوشتن رمان، داستان و همچنین روزنامه‌نگاری مشغول بود و فعالیت در حوزه‌ی سیاست را نیز در کارنامه خود داشت.

وینستون اسمیت، قهرمان این داستان، کسی است که بألاخره متوجه می‌شود زندگی خارج از چهارچوب‌های حزب چه شکلی است. او با جولیا آشنا می‌شود و عشق میان آن دو، مانند عصیانی در برابر حزب است. آن‌ها به تدریج تمام ارزش‌های حزب را در ذهن خود به پرسش می‌گیرند و و تلاش می‌کنند خود را از دست آن خلاص کنند؛ اما واکنش برادر بزرگ به آن‌ها چه خواهد بود؟

دوباره به صفحه‌ی کاغذ خیره شد و فهمید انگار در تمام مدتی که مأیوسانه به فکر فرو رفته بود، مشغول نوشتن بوده است. دست‌خطش هم دیگر مانند قبل ناشیانه و خرچنگ قورباغه نبود و قلمش نرم بر کاغذ حرکت کرده بود و با حروف بزرگ نوشته بود: مرگ بر برادر بزرگ، مرگ بر برادر بزرگ، مرگ بر برادر بزرگ، مرگ بر برادر بزرگ، مرگ بر برادر بزرگ، و این جمله را آن‌قدر تکرار کرده بود که نیمی از صفحه پر شده بود.

فرض کنید هر کاری می‌کنید و هرجا می‌روید، چشمی به دنبال شماست و همه چیز را زیر نظر دارد. کتاب 1984 اثر جورج اورول که رمانی بسیار معروف و پرافتخار است، داستان مردمی را روایت می‌کند که تحت حکومتی توتالیتر زندگی می‌کنند؛ در جامعه‌ای که دیگر هیچ کدام از ارزش‌های انسانی وجود ندارند و همه چیز رنگ تباهی به خود گرفته است. این کتاب جزو صد رمان برتر انگلیسی‌زبان از سال 1923 تا 2005 به انتخاب تایم است.

درباره‌ی کتاب 1984

مهم‌ترین آثار او که مورد استقبال بی‌نظیر خوانندگان قرار گرفته و به زبان‌های مختلف ترجمه شدند، رمان‌های «مزرعه‌ی حیوانات» و «1984» هستند؛ اما او علاوه بر این کتاب‌ها، آثار دیگری را نیز به نگارش درآورده است؛ از جمله: «دختر کشیش، تنفس در هوای تازه، روزهای برمه و آس‌وپاس‌های پاریس و لندن.»

در بخشی از کتاب 1984 می‌خوانیم