امیرمحسن رسولیان (متولد 1375) برنامهنویس و نویسنده است. او در رشتهی مهندسی کامپیوتر تحصیل کرده و تا کنون کتاب «آموزش کاربردی فریم ورک FLUTTER» را منتشر کرده است.
در بخشی از کتاب آموزش کاربردی فریم ورک FLUTTER میخوانیم
کتاب آموزش کاربردی فریم ورک FLUTTER تألیف امیرمحسن رسولیان، چارچوب کلی، منوها و مؤلفههای فریم ورک کاربردی فلاتر را توضیح داده و نحوهی کار با آنها را آموزش میدهد. این کتاب راهنما، ضمن معرفی و آموزش زبانهای برنامهنویسی دارت و شیءگرا، با ارائهی مثال و تمرین شما را با شیوهی ذخیرهسازی اطلاعات، مسیریابی، ارتباط با سرور و مدیریت STATE در فلاتر آشنا میسازد.
دربارهی کتاب آموزش کاربردی فریم ورک FLUTTER
کتاب آموزش کاربردی فریم ورک FLUTTER را موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران به چاپ رسانده است.
کتاب آموزش کاربردی فریم ورک FLUTTER برای چه کسانی مناسب است؟
از عمر گوشیهای هوشمند مدت زیادی نمیگذارد ولی در همین مدت با استقبال بسیاری مواجه شدهاند و تأثیر عمیقی بر کل زندگی داشتهاند. این استقبال و تأثیر باعث شده تا تکنولوژی این گوشیها دائماً توسعه پیدا کند و متنوعتر شود. اما همین تنوع باعث به وجود آمدن یک مشکل اساسی شد که میتوانست هزینه و صرف زمان زیادی به کمپانیها تحمیل کند. گوشیهای غیرهوشمند نسل پیش اساساً سیستمعامل مهمی نداشتند و امکان نصب برنامه، به معنای امروزی روی آنها وجود نداشت. اما با پیدایش سیستم عامل اندروید و پس از آن iOS همهی مفاهیم تغییر کرد. پس از پیدایش این سیستمعاملها اپلیکیشنهای زیادی در دسترس قرار گرفتند و هرکسی میتوانست آن را روی گوشی خود نصب کند؛ مثل کامپیوتر! اما مسأله اینجا بود که اندروید و آیاواس، هر کدام زبان برنامهنویسی خاص خود را داشتند. بنابراین هر اپلیکیشن برای نصب روی این دو سیستمعامل، باید به شکل جداگانه و در زبان برنامهنویسی متناسب با آنها نوشته میشد. و این یعنی هزینه و زمان و نیروی انسانی دو برابر. برای حل این مشکل مفهوم جدیدی شکل گرفت که به برنامهنویسی چندسکویی معروف بود. این مدل از فریم ورکهایی تشکیل میشد که اجازه میدادند از یک کد، خروجیهای متفاوتی گرفته شود. یعنی کافی بود برنامهنویس به یک زبان اپلیکیشن خود را بنویسد و بعد با کمک فریم ورک از آن خروجیهایی به زبانهای دیگر بگیرد. یکی از کاربردترین و معروفترین فریم ورکها، فلاتر است که برنامهنویسان بهکرّات از آن استفاده میکنند. کتاب آموزش کاربردی فریم ورک FLUTTER تألیف امیرمحسن رسولیان، کوشیده کلیات و قسمتهای اصلی این فریم ورک را با زبانی ساده بیاموزد. درواقع بدون اینکه نیازی به پیشزمینهی برنامهنویسی داشته باشید میتوانید شیوهی کار با این ابزار قدرتمند را تا حد زیادی فرابگیرید.
از زمانی که نیاز به برنامهنویسی چندسکویی به وجود آمد، فریم ورکهای متفاوتی ابداع و عرضه شدند. اما بیشتر آنها ضعفها و باگهای زیادی داشتند که باعث میشد چندان کاربردی نباشند. این ضعف باعث شد تا بعضی شرکتها مثل اوبر (تاکسی اینترنتی)، فریم ورک اختصاصی خود را بسازند و در محصولات خود از آن استفاده کنند. درنهایت سال 2018 شرکت گوگل، فریم ورک Flutter را ساخت و در دسترس قرار داد؛ فریم ورکی که میتوانست خیلی راحت با انواع پلتفرمها ارتباط برقرار کند و از کدها بهترین خروجی را ارائه دهد. فلاتر ابتدا با جاوا اسکریپت نوشته شده بود اما بعدتر برای توسعه و سرعت بخشیدن به آن، بهطور کامل بازنویسی شد و آن را به زبان دارت نوشتند. امیرمحسن رسولیان در کتاب آموزش کاربردی فریم ورک FLUTTER، ابتدا زبان برنامهنویسی دارت را معرفی و نحوهی کار با آن را آموزش میدهد. پس از به سراغ برنامهنویسی شیءگرا میرود و مفاهیم پایهای آن را مرور میکند. پس از آشنایی با پیشزمینهی فلاتر، او در قسمتهای بعدی کتابش به مباحثی همچون شیوهی ذخیرهسازی اطلاعات، مسیریابی، ارتباط با سرور و مدیریت STATE میپردازد و با ارائهی مثال و تمرینهای متعدد آنها را میآموزد.
فصل 1: فلاتر چیست؟
فصل 2: نصب پیشنیاز
فصل 3: معرفی زبان برنامهنویسی دارت
فصل 4: آموزش مفاهیم پایه برنامهنویسی
فصل 5: برنامهنویسی شیءانگاری
فصل 6: آموزش مقدماتی فریمورک فلاتر
فصل 7: متریال دیزاین
فصل 8: ذخیرهسازی اطلاعات
فصل 9: مسیریابی در فلاتر
فصل 10: ارتباط با سرور
فصل 11: مدیریت STATE در فلاتر
فصل 12: مباحث تکمیلی در فلاتر