فوتبال امروز دنیا، نه صرفاً ورزش که پدیدهای جهانی و بسیار پرسود است. تا جایی که بسیاری از کمپانیهای عظیم دنیا و حتی دولتها با کمال میل در فوتبال سرمایهگذاری و باشگاهداری میکنند. درواقع این ورزش را میتوان نوعی صنعت در نظر گرفت که بسیار منظم کار میکند و پولساز است؛ مثل کارخانهای که میکوشد محصولش را با کیفیت خوبی تولید و روانهی بازار کند تا مشتریانش با رضایت آن را بخرند. گرچه این نگاه مکانیکی و ماشینی است و ورزشکاران را مثل ابزار میبیند، ولی نمیتوان انکار کرد که بخش مهمی از پیشرفت و توسعهی فوتبال ناشی از همین دیدگاه است. سرمایهگذار پول زیادی را با خود میآورد به این شرط که این ورزش از قاعدهای اقتصادی تبعیت کند؛ او ستارههایی بزرگ را وارد به تیمش میکند تا تماشاچیان از بازیها لذت ببرند و درنتیجهی آن خود به سود قابلتوجهی برسد! در همین چارچوب است که موضوع آکادمی پایه اهمیت پیدا میکند؛ مکانی برای پیدا کردن ستارگان جدیدی که فوتبال را جذابتر میکنند و آن را بهپیش میبرند.
دکتر مارک نستی (متولد 1959)، روانشناس و نویسندهی انگلیسی است که عموماً بر ورزش متمرکز شده و با تیمهای فوتبال، تنیس، کریکت و گلف همکاری دارد. نستی دکترای خود را از دانشگاه آلبرتای کانادا گرفت و هماکنون عضو گروه روانشناسی تیمهای فوتبال آرسنال و منچستریونایتد است. او پیشتر در تیمهای هال سیدی و نیوکاسل حضور داشته.
کریس سالی، مربی، مدیر و مدرس فوتبال بریتانیایی است. او سالها فوتبالیست حرفهای بود و در تیمهای چلسی، بورنموث و بلکبرن بازی کرد. بعدتر بهعنوان مدیر آکادمی و سرپرست مربیان در تیمهای فوتبال پایه مشغول به کار شد. سالی در آکادمی باشگاههایی مثل لیدزیونایتد، اورتون و برنلی فعالیت داشته است.
در بخشی از کتاب توسعه فوتبال پایه: درسهایی از بهترین آکادمی های دنیا میخوانیم
با توجه به آخرین بررسیهای انجام شده در زمینه حکمرانی و مدیریت فوتبال حرفهای در انگلستان و به خصوص توانایی مدیریت برای حفاظت از وضعیت مالی، خود بر آن شدیم تا با نگاهی به ساختارهای حکمرانی و مدیریتی کشورهای مختلف آنها را با یکدیگر مقایسه کرده و به بررسی تأثیر این ساختارها بر برنامههای توسعه فوتبال پایه که هدف تربیت و پرورش فوتبالیستهای حرفهای آینده را دنبال میکنند بپردازیم.
قیمت نسخه الکترونیک