کیت دبلیو. راس نیز نویسنده و استاد رشتهی مهندسی و علوم کامپیوتر است. همچنین سالها در دانشگاه پنسیلوانیا و دانشگاه پلیتکنیک فعالیت داشته. او که تحصیلات عالی خود را در دانشگاه تافتز آغاز کرده بود، برای ادامهی تحصیل قدم به دانشگاه کلمبیا نهاد و مدرک دکترای خود را از این دانشگاه دریافت کرد. از حوزههای مطالعاتی و پژوهشی دکتر راس میتوان به موضوعاتی مانند سنجش در اینترنت، شبکههای اجتماعی، مدلسازی تصادفی، شبکههای توزیع محتوا و… اشاره کرد. اخذ جایزهی Infocom در سال 2009 تنها یک مورد از افتخارات این نویسنده محسوب میشود. کیت دبلیو. راس از اعضای هیئتتحریریهی نشریات معتبری چون IEEE/ACM Transactions on Networking، ACM SIGCOMM، ACM ConNext و… برشمرده میشود.
در بخشی از کتاب شبکههای کامپیوتری – جلد اول: با رویکرد بالا به پایین میخوانیم
اینترنت امروزی به راستی عظیمترین سیستم مهندسی شده توسط انسان است. این سیستم شامل صدها میلیون کامپیوتر متصل به هم، پیوندهای ارتباطی، و سوییچها است، به طوری که میلیاردها کاربر از طریق لپتاپها، تبلتها، و تلفنهای هوشمند، و دستهای از دستگاههای جدید متصل به اینترنت، مثل حسگرها، دوربینهای وب، کنسولهای بازی، فریمهای تصویر، و حتی ماشینهای لباسشویی، به این شبکهی عظیم متصل میشوند. با توجه به این گستردگی اینترنت و تنوع کاربردها و اجزای آن، آیا امیدی هست که بتوان چگونگی عملکرد آن را درک کرد؟ آیا ساختارها و اصول راهنما وجود دارند که مبانی درک چنین سیستم عظیم و پیچیدهای را فراهم کنند؟ و اگر چنین است، آیا این ساختارها و اصول راهنما، برای یادگیری این شبکه جالب و سرگرمکننده هستند؟ خوشبختانه پاسخ تمام این پرسشها “آری” است. در واقع، هدف ما در این کتاب معرفی جدیدی از این حوزهی پویای شبکههای کامپیوتری از طریق ارائهی اصول و مفاهیم عملی مورد نیاز جهت درک نه تنها شبکههای امروزی، بلکه شبکههای فردا نیز هست.
فهرست مطالب کتاب
با کمک راهنماییهای جامع جیمز اف. کراس و کیت دبلیو. راس در کتاب شبکههای کامپیوتری – جلد اول، تمامی مفاهیم و نکات مرتبط با حوزهی شبکههای کامپیوتری و انواع لایههای آنها را خواهید شناخت. همچنین با پروتکلهایی که مخصوص هر یک از لایههای هستند آشنا خواهید شد. اثر حاضر منبعی آموزشی و بینظیر برای دانشجویان و فعالان حوزهی علوم کامپیوتر خواهد بود.
دربارهی کتاب شبکههای کامپیوتری – جلد اول
جیمز اف. کراس از مؤلفان و اساتید سرشناس علوم کامپیوتر در دانشگاه ماساچوست به شمار میرود که در حال حاضر، در سمت دستیار مدیر در بنیاد ملی علوم کشور آمریکا، مشغول به فعالیت است. ریاست بخش علوم و مهندسی کامپیوتر و اطلاعات همین بنیاد، از دیگر وظایف اجرایی وی محسوب میشود. نگاهی اجمالی به کارنامهی علمی دکتر کراس، شماری از جوایز معتبر وی را به ما نشان میدهد که از مراکزی مانند دانشگاه ماساچوست، دانشگاه ملی فناوری و انجمن مراکز تحصیلات تکمیلی شمال شرقی دریافت کرده است. کسب مدال آموزشی IEEE Taylor Booth نیز از دیگر افتخارات او برشمرده میشود. جیمز اف. کراس مدرک دکتری خود را از دانشگاه کلمبیا دریافت کرده و در حوزههای متنوعی از جمله: اندازهگیری شبکه، پروتکلها و معماری شبکه، ارزیابی عملکرد، ارتباطات چندرسانهای و شبکههای حسگر دست به تألیف و پژوهش زده است.