در کتاب چابکسازی سازمانها تفاوت مدیران سازمانهای چابک و مدیران سنتی نیز بررسی میشود؛ مدیران سازمانهای چابکسازیشده دیگر مثل یک رأس هرم بر بقیهی کارکنان نظارت نمیکنند و دیدگاهی بالا به پایین ندارند. در سازمانهای چابکسازیشده دیگر هدف صرفاً فروش محصول یا سوددهی نیست؛ بلکه در این نوع سازمان مدیر بیشازپیش به کارمندان و تواناییها آنان ایمان دارد و مشتری بهجای مدیر مدیریت میکند.
علی مهدیلوی تازه کندی متولد 1357، کارشناسی ارشد را در رشتههای مدیریت بازرگانیِ دانشگاه شهید بهشتی و مدیریت دولتیِ دانشگاه علامه طباطبایی خوانده است. کتاب «بازیکاری در کسبوکار، آموزش و مدیریت فناوری اطلاعات» و مقالههای «بازارگرایی داخلی: سیر تکاملی و مدلها» و «بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و مدیریت دانش» را در کارنامهی خود دارد.
در کتاب چابکسازی سازمانها بر اهمیت چابکی سازمانی، بهعنوان موضوعی بسیار مهم برای پاسخگویی به چالشهای محیطی تأکید میشود. نقطهقوت چابکسازی در این است که استراتژیهای جدید را بهسرعت توسعه داده و پیادهسازی میکند؛ درنتیجه نیاز واقعی مشتریان را میسنجد و برای پاسخ به آن راهحلی عمیقتر اجرا میکند. چابکسازی سازمانی باید به یک فرهنگ سازمانی تبدیل شود که کسب بیشتر سهم بازار، بهبود عملکرد در برابر تغییرات، افزایش رضایت مشتری یا آمادهسازی برای معرفی محصول یا خدمت جدید را برای سازمان به دنبال داشته باشد.
کتاب چابکسازی سازمانها اثر مشترک محمد کشاورز، ابوالفضل رضای کاشانی و علی مهدیلوی تازه کندی، به بررسی معانی، اصول، ویژگیها، ضرورتها و عوامل مؤثر بر چابکسازی میپردازد. چابک در لغت به معنی سریع و فعال است و چابکسازی سازمانها به معنی آمادهسازی آنها برای افزایش عملکرد قابلملاحظه است. همانطور که عوامل بیرونی مختلفی مثل عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و تکنولوژیک بر دولت تأثیرگذار است، بر نیازها و خواستههای شهروندان و در نهایت، خدمات کسبوکارها نیز تأثیرگذار است. دراینمیان، سازمانهایی برندهی رقابتاند که بیش از همه با این سرعت هماهنگ شوند.
نویسندگان بهمنظور تأکید بر اهمیت چابکسازی، کتاب را در هجده فصل تدوین کرده و ابعاد گوناگون چابکسازی را در سازمانهای مختلف بررسی کردهاند. آنها همچنین شیوههای عملی پیادهسازی چابکسازی، ابعاد چابک، رهبری چابک، چالشهای چابکسازی و… را مطرح میکنند.
ابوالفضل رضای کاشانی متولد 1363، کتاب «مجموعه نکته و تست مدیریت صنعتی» را به همراه محمد کشاورز و دو نویسندهی دیگر نگاشته است.
در بخشی از کتاب چابک سازی سازمانها میخوانیم
امروزه جهانی شدن، دولتها را با چالشهای بسیاری مواجه ساختهاست. از موضوعاتی نظیر گسترش اتحادیهی اروپا تا موافقتنامههای مختلف تجاری دوطرفه موجب افزایش مطالبات از دولتها شدهاست. افزایش مسائل امنیتی نیازمند هزینهها و مقررات دولتی بیشتر است؛ همان چیزی که مسئولیتپذیری و کارایی دولت را موجب میشود. جمعیت سالخورده هزینهی دولت را در بخش تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگی و خدمات درمانی افزایش میدهد؛ درحالیکه درآمد پایه و منابع و استعداد کاهش مییابند. همچنین تکنولوژی جدید فرصتهایی را برای دولتها فراهم میسازد تا کارایی و پاسخگویی خود را افزایش دهند. این مسئله همچنین چالشهای جدیدی را مطرح میسازد؛ مانند چگونگی جمعآوری مالیات در معاملات اینترنتی یا گرفتن مالیات از سازمانهای مجازی. ولی با تمام این اوصاف، برخی سازمانهای دولتی این چالشها را بهعنوان فرصتی میبینند تا در مسیر کسبوکارشان تغییراتی اساسی به وجود آورند و در نحوهی اتخاذ استراتژیهایی که سرعت تصمیمگیری و عملکردشان را افزایش میدهد، در انعطافپذیری منابع و سازمانهایشان، در پاسخگویی به مشتریان و در شیوهی برخورد نسبت به تغییرات محیط سیاسی و اقتصادی تحولی بنیادین ایجاد کنند و از این طریق ثابت کنند که دولت چابک یک واقعیت است و نه یک تضاد.